1. 2

  Nou, bravo hoor. Mooi om te zien dat een financiële blokkade die elke rechtsgrond mist een organisatie die niets illegaals doet het werken onmogelijk maakt. Wie is de volgende?

 2. 4

  Ik dacht net hetzelfde: konden “wij” de banken maar boycotten… Is er dan geen enkele bank te vertrouwen? Wil de US daarom de SWIFT gegevens van het Europees bankverkeer hebben?
  Aan de andere kant: je kunt toch een ander account openen, en andere organisaties/mensen kunnen toch laten storten met vermelding van het doel?

 3. 5

  Dit valt me toch zwaar van je tegen DSV. Hoorde ik je elders niet ijveren voor een Nederlandse copwatch? Wikileaks is copwatch in het groot: statewatch. Bijzonder jammer dat zo’n initiatief, dat hard nodig is, op dubieuze wijze de nek om wordt gedraaid.

 4. 6

  Het is een andere vorm waarin de kongsi tussen de politiek en de banken zichtbaar wordt. En ze hebben een monopolie positie, dat is onmiskenbaar: we kunnen feitelijk niet zonder ze, niet omdat we niet zonder ze zouden kunnen, maar omdat we dat zo hebben laten groeien.

  En dat is de basis van het misbruik van de macht.

  Occupy!

  Nee, geen tips, helaas niet.

 5. 7

  Banken? Welke banken?

  “The website (..) revealed that it was running on cash reserves after “an arbitrary and unlawful financial blockade” by the Bank of America, Visa, Mastercard, PayPal and Western Union.”

  Ik zie precies één bank in dat rijtje. De rest zijn leveranciers van betalingsystemen en -diensten.

 6. 9

  Dat klopt toch? Visa is geen bank. Mastercard is geen bank. Paypal is geen bank. Zelfs Western Union is geen bank:

  “De bekendste dienst van Western Union is een manier om geld over te maken naar mensen over de hele wereld, zonder tussenkomst van een bank of andere financiële tussenpersoon.” (Wikipedia)

 7. 10

  Ik laat mijn salaris op het rekeningnummer van de (supermarkt) Coöp storten. Middels boodschappen neem ik dan mijn geld op; en vaak: ‘Doe er maar 100 Euro bij’. De Coöp, Albert Heijn 7, Dirk & de rest moesten maar eens een bankvergunning aanvragen. In hun schappen kun je dan je, tastbare, tegoeden waarnemen. Heel anders dan bij die neppe klerebanken, die er dan tussenuitgemikt kunnen worden, zonder dat het betalingsverkeer nog in gevaar zou kunnen komen.

 8. 11

  LOL – Ja er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar die van betalingsystemen en -diensten leiden altijd naar de een af andere bank, geheel toevallig.

  Maar in de toekomst wacht ik gewoon tot die enveloppe van de Western Union bij mij thuis bezorgd wordt.

 9. 12

  @Prediker: Goed punt, maar ik denk dat Visa, Mastercard, etc een soort bankvergunning moet hebben vanwege het kredietrisico dat ze loopt.

  It facilitates electronic funds transfers throughout the world, most commonly through Visa-branded credit card and debit cards.[2] Visa does not issue cards, extend credit or set rates and fees for consumers; rather, Visa provides financial institutions with Visa-branded payment products that they then use to offer credit, debit, prepaid and cash-access programs to their customers.

  Je moet het zien als een betalingssysteem tussen verschillende banken, wat grotendeels in handen is van die zelfde banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren