1. 3

  Woon zelf in haagse volksbuurt. Nooit last van Polen oid. Wel regelmatig van haagsche autochtonen. Dat blijven toch de grootste mafkezen.

  Kan daar een meldpunt voor komen?

 2. 4

  De profiterende werkgevers vinden dat je dit niet mag doen.

  Ben ik het mee eens, maar dan meer als principekwestie, niet omdat ik er toevallig voordeel bij heb en eventuele overlast lekker gemakkelijk bij de overheid neerleg.

 3. 5

  Wientjes heeft natuurlijk graag goedkope arbeidskrachten hier.

  Overigens begrijp ik al die ophef niet: als die klachten van hetzelfde gehalte zijn als op Sargasso, dan kunnen ze hun lol op bij de PVV.

  En de andere helft hebben ze zelf verzonnen.

 4. 16

  Misschien moeten de Wientjes bashers eens wat beter luisteren naar wat hij zegt i.p.v. in oude reflexen te schieten. Op natuur bijvoorbeeld heeft Wientjes de laatste jaren een positieve draai gemaakt en hij bekritiseert nu het onduurzame karakter van dit kabinet. Ook heb je aan de naleving van internationale verdragen en het verdedigen van mensenrechten een betere compaan aan Wientjes dan aan menig huidig minister.

 5. 17

  wat beter luisteren naar wat hij zegt

  Het is hoog tijd voor een nationaal akkoord over een nullijn voor iedereen. Hiervoor pleit Bernard Wientjes, voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW, donderdag.

  Volgens de werkgeversvoorman zou het van grote verantwoordelijkheid getuigen ,,als de verlamde FNV-bonden de vakbondsrijen in dit zware economische tij zouden sluiten en samen met andere maatschappelijke spelers kiezen voor een solidair akkoord waarbij overheidssalarissen, sociale uitkeringen en marktlonen op nul worden gezet”.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/06/werkgevers-pleiten-voor-algehele-nullijn.xml

 6. 19

  Volgens mij zou het van grote verantwoordelijkheid getuigen ,,als de werkgevers rijen in dit zware economische tij zouden sluiten en samen met andere maatschappelijke spelers kiezen voor een solidair akkoord waarbij alle salarissen op nul worden gezet”.

  Maar daarvoor zal de heer Wientjes nooit pleiten, want managers zijn immers “onmisbaar, essentieel en allesbepalend”. Snijden in hun vergoedingen zou “rampzalig” zijn, dan zouden al deze fantastische leiderstypes naar het buitenland vluchten, meteen. Bovendien zijn de contracten “bindend”, dus ze kunnen en mogen gewoon niet minder betaald worden.

 7. 20

  Ik ga er van uit dat er altijd een toekomst is, weliswaar ook zonder mij, maar tot die tijd wil ik er wel bij zijn.
  En als ik de keuze tussen Wilders en Wientjes moet maken, dan kies ik voor Wilders. Bij Wilders weet je doorgaans waar je aan toe bent, Wientjes is kampioen in het werken met een verborgen agenda.

 8. 24

  Nijpels heeft zelf wel eens gezegd dat in de jaren 80 als fractievoorzitter hij snel wat woorden vuil maakte aan hardere aanpak, en meer veiligheid om ook het rechtse kamp binnen de VVD achter zich te krijgen. Dat zal ook wel symboolpolitiek zijn geweest.

 9. 28

  Alleen heeft Wientjes qua milieu en mensenrechten aanzienlijk minder in de pap te brokkelen dan bij verhouding werkgever/werknemer. En juist op dat laatste kun je vanuit een linkse perspectief moeilijk volhouden dat hij een medestander is.

 10. 30

  Klaagt de voorzitter van de werkgevers over de PVV, dan kun je de werkgeversvoorzitter altijd nog aanvallen door over hem te gaan klagen. Daarmee leidt je de aandacht van het onderwerp af.

 11. 31

  Daar heb je een punt su!

  Wel weet ik via via dat hij eerst ook zo zijn bedenkingen had met mensen die zpp-er wilden worden, dat moest je niet doen volgens hem, ga in dienst na je studie rechten of bedrijfskunde bij een grote graaifabriek…

 12. 34

  @ Carlos – Het is hier soms wat moeilijk om de lijn van het debat vast te houden, dus ik weet niet precies waar je op doelt. Behalve als je het rechtsstreeks tegen JSK hebt: dat die een een dumb f*ck is weten we al lang.

  Voorzover de overige reacties betrekking hebben op jouw stelling lijkt me -of je het nou mee eens bent of niet- @20 de meest duidelijke.

  Het schijnt de Wientjes hier niet veel krediet heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren