Wat betekent vertrek Van Es voor GroenLinks?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

COLUMN - Parlementair journalist Max van Weezel zet op een rijtje wat het vertrek van Andrée van Es als commissievoorzitter betekent voor GroenLinks.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Bullie

Oh oh, ik zie ’t al…Scheurgras!

#2 su

Van Es heeft al één partij gesloopt (PSP). Verbaast mij niks dat ze ook in het centrum van de huidige rotzooi zit. Zou ze een BVD infiltrant zijn geweest?

#3 Ernest

Ik begrijp het probleem niet zo goed. Er wordt gesuggereerd dat Van Es Sap en Weening kwijt wilde, omdat dit tegen toenadering tot de PvdA zijn, maar is dat wel zo? Sap zocht zelfs de samenwerking op met de VVD.

#4 Thallman

@2
Infiltreren in partijen om ze van binnen uit te slopen is een bekende techniek van geheime diensten, daarom houd Geert zijn partij ook zo gesloten.

Het zou me niet verbazen als GroenLinks ook hiervan slachtoffer is.

#5 HPax

Over van Es.

‘Volwassenheid suggereert een contrast met jeugd. En ja, ik ben ook een jeugdige idealist geweest. We hadden de grote immigrantenbeweging in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Ik heb lang gedacht: we zijn allemaal wereldburgers, houd de grenzen open, en uiteindelijk komt het dan allemaal wel goed. Daar ben ik inmiddels van teruggekomen. Ik ben er minder luchtig over geworden’. Aldus AvE.

Is AvE naar de PVV overgelopen? Beslist niet. En onverveerd vervolgt ze haar multiculturele weg. Wat ze verkeerd deed, dekt ze af met een beroep op jeugdig idealisme. Inferieur. En
geen excuses* aan wie al er zo veel eerder en nog op tijd tegen waarschuwden** en die zij en / of haar bondgenoten alleen maar wisten te beledigen en justitieel te bedreigen.

Welke eervolle mogelijkheden stonden voor AvE na haar confessie open? Ik noem er ėėn en denk aan die Britse minister Lord Profumo.

Haar comfortabele positie van waaruit ze nu presideert over de ruïne, door haar zelf en consorten geschapen, opgeven, en daarna als doodgewone sociale opbouwwerkster blootshoofd de sloppenwijken van Amsterdam ingaan. Jarenlang. Hoe zal ze reageren als ze voor k.h. wordt uitgemaakt, of wat gaat zij er aan doen?

* Aan Janmaat, om postuum te beginnen.
** Een hogere regeringsambtenaar die er in sommige opzichten de brui aan heeft gegeven, geeft in een artikel getiteld ‘Doodlopende weg van de immigratie’ (1993) als zijn benauwende visie dat de NMI een al aanwezige Nederlandse problematiek die milieu-demografisch van aard is, verergert. Het is noodzakelijk volgens de auteur:
‘dat de verantwoordelijke politici (cursivering in ‘bold’ van s.d.) eens aangeven waar volgens hen de limiet ligt voor het inwonertal en welke consequenties dat moet hebben. Zolang dat niet gebeurt’, vervolgt de schrijver door, ‘krijg ik het angstige gevoel dat deze politici zelfs niet de ambitie hebben om deze problematiek te beheersen en dat zij de kwaliteit van het bestaan in Nederland te grabbel gooien’.

Adre van Es, ‘jeugdige idealist’, ….

#6 jeanclaude

Maar wat als Jacobse ook nog weg gaat ?
Oprichting van de Tegenpartij ?

#7 Joop

Speculatie. Zou en als. Max maakt zijn punten niet hard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*