Waarom negeren RTL en NOS #GeenPeil?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Lijkt me een legitieme vraag.

Open artikel

Reacties (36)

#1 Ronald

RTL inmiddels niet meer: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/tijd-voor-een-referendum-over-europa-vijf-vragen-over-geenpeil

Hetgeen wat mij betreft aantoont dat het voorbarig gejammer is van TPO.

#2 Christian Jongeneel

Ik zie eerder een gevalletje #moehaha. GeenStijl heeft dagelijks 230.000 bezoekers. De petitie heeft nu dik 42.000 ondertekenaars. Dat is een opkomst van 17% (en dan ga ik ervan uit dat het dagelijks dezelfde bezoekers zijn). Zelfs de eigen achterban heeft al moeite belangstelling op te brengen voor #GeenPeil. En dan zou het ineens laakbaar zijn dat RTL en NOS ook denken: boeiend, is er nog een leuk poezenfilmpje dat we kunnen laten zien?

#3 Bismarck

Het onderwerp van het voorgestelde referendum staat bij mij in ieder geval niet erg hoog in het prioriteitenlijstje en ik krijg dan ook de indruk dat het vooral een initiatief is met het oog op extra Roze aandacht (en dus meer inkomsten). Ik vind het prima dat de publieke omroep zich niet leent voor met belastinggeld betaalde reclame voor een blog. Bovendien is er met de TMG media voldoende toegang tot media-aandacht.

#4 Frank789

@2:
Bezoekers wil niet gelijk zeggen achterban.
Hier op Sargasso zitten ook reaguurders waarvan je denkt, wat doe je hier?
Zelf kijk ik regelmatig op Geenstijl en Telegraaf, kijken wat ze bezig houdt en ze hebben niet 100% ongelijk.
17% conversie van de gemiddelde bezoekers per dag vind ik heel behoorlijk. Menig marketeer is daar jaloers op. Als het 17% van de unieke bezoekers per maand wordt, kan het nog aardig groeien.

#5 EricvdB

GeenStijl is de meest cynische vorm van massamanipulatie, ondertussen de verhuftering van Nederland bevorderend. Een fikse portie wantrouwen lijkt me meer dan terecht.

#6 Christian Jongeneel

@4 Een groot deel van de bezoekers is bovendien niet stemgerechtigd (even naar beneden scrollen).

#7 Christian Jongeneel

@3 Maar TMG zit in het complot!

#8 Olav

Waar gaat dit over?

#9 Joop

Chris Aalberts ‏@ChrisAalberts · 3 u3 uur geleden

Chris Aalberts heeft RTL Nieuws geretweet
Kijk nu eens: RTL Nieuws negeert #GeenPeil niet meer.

Wat dat niet iemand die hier ook wel eens een artikel schreef op Sargasso, en nu overgestapt naar GeenStijl?

#10 Hans Verbeek

@5: NOS en RTL zijn ook vormen van massamanipulatie, maar dan zonder cynisme en relativering.
Ik herinner mij nog de leugenachtige toespraak van Frans Timmermans in de Veiligheidsraad, die kritiekloos toegejuicht werd door vrijwel alle Nederlandse media.

#11 Le Redoutable

De vraag is waarom kiest Geenstijl een pro Russisch onderwerp, terwijl ze zich normaal over hele ander dingen druk maken? Heeft dit verband met de sponsoring door het Kremlin van het Front National en andere anti EU groeperingen? De Russen zijn meester in het opzetten en vervalsen van referenda en peilingen. Deze keuze is op zijn minst verdacht, het lijkt mij niet onverstandig voor de serieuze media om dit voorlopig te negeren.

#12 Nonkel

Tja, dat GeenStijl zich hard maakt voor een referendum en D66 niet (zacht uitgedrukt) zou menigeen moeten storen. Maar dat doet t niet, want een referendum van die foute lui moet je niet steunen. Neehoor, als je maar bij de goeden hoort, ook al houden ze er foute ideetjes op na #Pechtold.

Dus kom op sargasso-lezers, in woord liefhebbers van democratie en transparantie, zet eens een krabbeltje eronder.

@11. Heb je ook bewijs voor die verdachtmakingen of is het puur onderbuik?
En waarom is een referendum pro-Russisch?

#13 Joop

GeenStijl maakt zich alleen hard voor zichzelf. Het is gewoon een reclamestunt. Heeft niets met democratie en transparantie te maken. Daar prikt toch iedereen doorheen.

#14 Krekel

@2:

En dan zou het ineens laakbaar zijn dat RTL en NOS ook denken: boeiend, is er nog een leuk poezenfilmpje dat we kunnen laten zien?

Vervang poezenfilmpje door #zwartepietendiscussie en je komt inderdaad aardig dicht in de buurt bij de gang van zaken.

En ja, dat is laakbaar. Ook al was laakbaarheid niet het punt.

@8:

Waar gaat dit over?

O.a. over fundamentele democratie, economische gelijkheid en internationale stabiliteit, maar omdat het een peiling betreft die georganiseerd wordt door Geenstijl, en omdat het hen (in elk geval voor een deel) om nationalisme en xenofobie te doen is, vinden wij het stom en zijn we volledig tegen.

In Death of the Liberal Class (2010) beschrijft Chris Hedges trouwens al hoe ‘links’ ten onder is gegaan door zo vaak (wat hij noemt) ‘boetiekactivisme’ – zeg maar kwesties rond politieke correctheid – te verkiezen boven fundamentelere onderwerpen als democratie, economische gelijkheid en vrede.

In zekere zin is dit dus gewoon het zoveelste bewijs van zijn gelijk.

#15 Joop

@14.

Onzin.

Met je politieke correctheid.

Het is gewoon wat leuke woorden als democratie, vrede en economische ongelijkheid, in de mond te nemen en dan doen overkomen alsof je het voor het ‘volk’ doet.

#16 Ruben

@5: Geenstijl valt nog wel mee en met dit referendum hebben ze ook nog een punt. Het kan geen kwaad dat we/het volk een stem krijgt.

Maar terugkomend op dat Geenstijl nog wel meevalt, verwijs ik graag naar Xandernieuws. Dat is pas cynisme en propagande optima forma.

#17 Ronald

Het referendum zou moeten gaan over de vraag of de tweede kamer moet instemmen met het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Volgens GS is dat namelijk stap 1 naar een volwaardig lidmaatschap.

Dat een EU-lidmaatschap van Oekraïne ongeveer even waarschijnlijk is als een EU-lidmaatschap van Turkije, dat al veertig jaar een associatie-overeenkomst heeft, is blijkbaar bijzaak voor de EU-haters van GS.

#18 De Zuiverste

@14: Chris Hedges refereert natuurlijk aan de inmiddels belegen term salonsocialisme. Salonsocialisten overigens zijn op Sargasso in vele toonaarden aanwezig. Veel verder dan met een glaasje Absinthe in de hand Geenstijl richting vooronder van hun luxe bananenbootscheepje te trappen komen ze echter niet.

#19 Omstander

Waarom negeren RTL en NOS #GeenPeil? Waarschijnlijk wegens om en nabij dezelfde reden dat Sargasso het negeert:

https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-dinsdag-18-08-2015/#comment-925688

Als ik het gemist heb dan zij navolgende weer ingetrokken, maar ik vond het tekenend voor het karakter van de huidige kernredactie van Sargasso dat ik die niet terug zag als artikel of waanlink. Wat je ook immers van geenstijl of van dat zogenaamde burgercomité vindt, een aanvraag voor het eerste correctieve referendum is dermate sargasso-waardig dat zwijgen erover, nogmaals zo ver ik heb meegekregen, op mij overkwam als sneue categorie-censuur; “niet ons soort mensen”.

#20 Amateur Commenter

@14: Hier heb ik niets aan toe te voegen. Het is ronduit droevig om te zien dat ook hier wéér de boodschapper wordt afgeschoten.

#21 Inkwith Barubador

Hoezeer ik GeenStijl en hun methodes ook wantrouw, ze hebben hier volgens mij wel een punt. Er zijn toch al wat semi-democratische, corrupte, minderontwikkelde landen bij de EU gekomen. Nu nog een verscheurd land erbij zou het alleen maar erger maken. Dat heeft volgens mij niets met een “proRussisch” standpunt te maken, maar meer met realisme.

#22 Bismarck

#21 mag even #17 lezen.

#23 Cerridwen

Er is niet zoiets als een recht op nieuws. Je moet continu vechten om de aandacht te krijgen voor jouw agenda. Dat GeenStijl dit probeert via het calimero argument snap ik, maar waarom Krekel dit argument overneemt snap ik niet. Beoordeel het referendum op z’n merites: is het interessant genoeg om hier aandacht aan te besteden? En doe dat niet via de omweg dat er te weinig aandacht aan geschonken zou worden.

Inhoudelijk vind ik dit een vreemd initiatief: vrij onbelangrijk voor Nederland, maar heel belangrijk voor Rusland dat dit niet doorgaat.

#24 JANC

Interessant.
Sargasso besteed aandacht aan iets en krijgt vervolgens te horen dat ze er geen aandacht aan besteed en dat nog wel met een agenda. En het is weer “rechts” dat niet gehoord wordt. Weer een “links complot” natuurlijk

#25 EricvdB

@10: Ik zeg toch niet dat er geen reden is kritisch te zijn t.o.v. andere media? Alleen is GeenStijl er niet vies van het nieuws zelf te maken als dat hun agenda uitkomt. Weet je nog, Jan Roos die werd ‘aangevallen door hordes Marokkanen’? GeenStijl is in het Nederlandse medialandschap Fox News: alles wordt gedraaid naar de eigen politieke agenda, meestal ten koste van de waarheid.

#26 EricvdB

@14: Terwijl rechts zijn uiterste best doet democratie en rechtsstaat te ondermijnen, bedoel je?

#27 Grolschje

Dit soort MSM gehuil is complete nonsens.

#28 Bob

@11: Ik denk het wel. LePen heeft 9 miljoen van Poetin gekregen ‘geleend’. Wilders heeft oorlog met zijn Joods christelijke financiers na de openlijke klacht van Esther Voet over Wilders nieuwe Europese vrienden. Hij is dus op zoek naar nieuwe bronnen en laat nu net zijn nieuwe vriendin een heleboel geld hebben. En voor wat hoort wat. Het is een misselijke streek om dat over de rug van de Oekraïense bevolking te doen. Ik hoorde van verschillende in Nederland wonende Oekraïners dat zij het een dolkstoot in hun rug vonden. Opmerkelijk daarbij is dat een aantal van hen trouwe Wildersaanhangers waren. Maar nu niet meer.

#29 Bob

@17: Het is niet stap 1. Want er komt geen stap 2. Beide partijen hebben benadrukt dat het niet de bedoeling is om EU lid te worden. Oekraïne wil handel met Rusland én de EU kunnen drijven. Bovendien bestaat dit handelsakkoord voornamelijk uit voorwaarden om corruptie tegen te gaan en bestuurlijke hervormingen door te voeren. Vergelijkbaar met wat Griekenland onder zij neus kreeg. Anders komt er geen bankgarantie voor leningen of kredieten. Dat heeft het IMF bedongen. Dus eerst hervormingen en daarna pas betere handelsvoorwaarden. De actie van Geenpeil is dus een en al misleiding. Ook omdat de ratificatie allang is geweest. Voor er handtekeningen werden gezet is iedere regeringsleider gevraagd akkoord te gaan. En dat deden ze. Ook Rutte.

#30 Le Redoutable

@12 Nee, ik heb geen hard bewijs, de Russen zijn meester in zaken onder de pet te houden, kijk maar naar de groene mannetje operatie in de Krim en het omkopen van Le Pen. Zoals ik al schreef is het uitermate verdacht dat Geenstijl zich laat lenen voor een anti kapitalistisch standpunt. De Russen hebben een lange geschiedenis van manipulaties in het buitenland, toen Putin nog bij de KGB zat werkten ze samen met extreem linkse groeperingen in Europa en het lijkt mij sterk dat die oude vos zijn streken heeft verloren. Feitelijk is Geenstijl de CPN van 2015.

Het Referendum is pro Russisch omdat de Russen niet willen dat de Oekraïne handel gaat drijven met de EU, maar dat ze van Rusland afhankelijk blijven als een 2e rangs vazalstaat in hun Eurazische Unie. Als blijkt dat handel met de EU voorspoed brengt, zoals dat in andere Ex Oostblok landen is gebeurt, legt dat de nadruk op Putins economische falen in Rusland zelf en ondermijnd dat ernstig zijn machtspositie. Andere staten en districten als Wit Rusland en Siberië zouden dan misschien ook wel van Moskou af willen. Putin aangegeven dat het uiteenvallen van de USSR de grootste fout uit de geschiedenis is en hoe verder de Oekraïne zich van Rusland verwijderd, hoe kleiner de kans dat die oude USSR ooit weer 1 eenheid wordt.

#31 Mario

Stelletje SSlinkse landverraaiers, ja, zullie enzo. *gaap*

#32 analist

@4: 17% conversie van de gemiddelde bezoekers per dag vind ik heel behoorlijk. Menig marketeer is daar jaloers op.

Omdat marketeers bezoekers proberen te bewegen tot het doen van een aankoop, niet om twee seconden te nemen voor het zetten van een vinkje. Voor iets wat zo weinig moeite kost als een online petitie is 17% een matige score.

#33 Thallman

Waarom geen referendum over lidmaatschap van de EU? De massa immigratie? De bevelen uit Brussel die een veel grotere impact op Nederland hebben?

Rechts Nederland heeft last van (selectief) geheugen verlies, Poetin is een KGB’er, dezelfde KGB die jarenlang extreem-links heeft gesteund om Europa te ondermijnen. Extreem-links loopt trouwens nog steeds met hem weg, Jeremy Corbyn en de Duitse partij Die Linke spreken hun bewondering over hem uit.

#34 Anton

440K handtekeningen binnen. Terwijl zuurlinks alleen van de zijlijn heeft lopen miepen. Datzelfde links, grootverbruiker van die democratiesche verworvenheden, steekt dus geen poot uit als het erom gaat die rechten te verdedigen.

Maar het is beter zo, dit is mannenwerk en jullie zouden ons alleen maar voor de voeten lopen.

#35 Folkward

@34 Het zit je wel hoog he?

#36 Mclovin

@34: …dit is mannenwerk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*