Voorzitter VNO-NCW: uitkeringsgenieters zijn labbekakken

De nieuwe voorzitter van VNO-NCW jaagt half Nederland tegen zich in het harnas met uitspraken over Somaliërs in de bijstand en hogeropgeleiden die toch ook best gewoon asperges kunnen steken. ‘Handjes uit de mouwen!’ vindt Hans de Boer:

Van alle Somaliërs die hier tien jaar of langer zijn, heeft maar zo’n 20 procent werk en zit de helft in de bijstand. Die immigranten hoeven we dus níét. Dat klinkt keihard, maar zo bedoel ik het eigenlijk ook, want dit werkt ontwrichtend op een samenleving. Nu jullie stelling. Weet je wat ik vind? Al die labbekakken die hier in een uitkering zitten, díé moeten aan het werk.’

Nederlandse labbekakken?

‘Ja. Intussen heb ik groot respect voor alle Oost-Europeanen die hier werk opknappen dat de Nederlanders zelf niet willen doen. Goed dat die mensen er zijn.’

Volkskrant was zo aardig het gehele interview via Twitter beschikbaar te stellen.

Open waanlink

 1. 1

  Van alle Somaliërs die hier tien jaar of langer zijn, heeft maar zo’n 20 procent werk en zit de helft in de bijstand.

  Als dat echt zo is dan heeft ie wel een punt.

 2. 2

  Ondertussen VNO-NCW toegezegd van 100.000 banen voor arbeidsbeperkten te realiseren als vervanging voor het sluiten van sociale werkplaatsen. Is niets van terecht gekomen en gaat ook niet gebeuren. Het aspergeseizoen is voorbij maar ik vind dat Hans de Boer als tegenprestatie best eens 3 maanden aarbeien mag plukken.

  Dit soort gespuis reageert alsof iedereen beschikking heeft over de baantjescarousel voor incompetenten van de VVD.

 3. 3

  Onzin, uitkeringsgerechtigden kunnen labbekakken zijn, niet allemaal. En daar heeft hij gelijk in.

  @2.

  Hij is geen vvd-er. Jaloers ofzo. Werken is voor anderen zeker, gadver wat een instelling.

 4. 4

  @2:

  Dit soort gespuis reageert alsof iedereen beschikking heeft over de baantjescarousel voor incompetenten van de VVD.

  Meneer is van het CDA: Commissarissen, Directeuren, Aandeelhouders.

 5. 5

  @1: Er waren in 2009 22.000 Somaliers in Nederland. Zelfs als 100% werkloos is, dan nog is dat niet “ontwrichtend” voor de Nederlandse samenleving. Daarbij is het eruit halen van Somaliers cherrypicking. Wikipedia (nadruk van mij):

  Volgens het CBS is de positie van Somalische Nederlanders zorgelijk. Een groot deel van de groep Somaliërs in Nederland is afhankelijk van een uitkering. Anders dan bij andere migrantengroepen is de uitkeringsafhankelijkheid tussen 2000 en 2009 niet afgenomen. Het CBS verklaart de hoge uitkeringsafhankelijkheid van Somaliërs deels doordat velen nog maar kort in Nederland zijn. Circa 30% van de Somalische eerste generatie was in 2009 korter dan vier jaar in Nederland. Tot 2004 vertrokken substantiële aantallen Somaliërs vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, volgens het CBS waren dit vooral de wat hoger opgeleiden die meenden in het Verenigd Koninkrijk meer kansen te hebben. Hierdoor kreeg de toch al niet hoog opgeleide Somalische groep in Nederland nog minder potentie.

 6. 6

  Ik ben blij met deze uitspraken. Laat het maar duidelijk zijn: rechts voert oorlog tegen iedereen die arm is en het minder getroffen heeft. Laat de feitenvrije borrelpraat maar eens in het spotlicht komen, dan is er tenminste nog een kansje dat er mensen tegen in opstand komen.

 7. 7

  Jaja, die labbekakken moeten aan het werk. Maar dan natuurlijk wel zonder uitzicht op een vast contract. De arbeidsmarkt flexibiliseert nu eenmaal, daar kan Hans ook niets aan doen.

 8. 8

  @1: Nee dat heeft hij niet. Somaliërs zijn bij uitstek asielzoekers (iets met inmiddels al 25 jaar burgeroorlog in eigen land). Dat soort immigranten hoeven we juist wel. Als de Boer zo’n moeite heeft met Nederlanders die maar op hun uitkering zitten “te labbekakken” moet ie juist Oost-Europese immigranten hier niet willen (en via allerlei al dan niet legale constructies onder het minimumloon betalen), maar een fatsoenlijk loon voor arbeid betalen voor die “labbekakkende” Nederlanders.

 9. 9

  @6.

  Jammergenoeg is aan linkse kant, of wat zich daarvoor laat doorgaan, ook veel sprake van feitenvrije borrelpraat. Mijn gevoel zegt … zo erg voor die mensen … geef ze nog maar wat therapie …. geld maakt niet uit …. abstracte begrippen als geluk, alsof dat meetbaar zou zijn.

  @8.

  Moet ie maar een fatsoenlijk loon betalen, kijk dat is de instelling van een labbekak. Blijf maar lekker uitslapen, want de uitkering is genoeg om van te leven en s avond te zuipen.

 10. 10

  @5: Hoho, ik heb expliciet dat stuk over ontwrichtend er uit gelaten, en enkel gericht op die 80% werkeloosheid, dat is wel degelijk verontrustend, blijkbaar is die werkeloosheid niet zo hoog onder andere groepen.

 11. 12

  @8: Ik ga niet in op de reden waarom die somaliers hier zijn maar dat er zo’n hoge werkeloosheid is onder hun, zelfs jou moet 80 % werkeloosheid wel enige zorgen baren, het CBS omschrijft het mooi, maar eigenlijk zeggen ze gewoon dat wij met de kanslozen opgescheept zitten.

 12. 13

  @1, maar wat zou die overige 30% doen dan? geen werk, geen bijstand….

  Die zijn financieel onafhankelijk!

  Is dus eigenlijk best een succesvolle groep

 13. 14

  @12.

  Met de tweede generatie wordt alles weer beter, die zullen opgeleid zijn en aan het werk gaan. Met een oorlogstrauma, geen enkele vorm van scholing en sprekend een plaatselijk dialect, dan is werk uitgesloten.

 14. 15

  @3:

  Gadver wat een instelling.

  kijk alsjeblieft in de spiegel. #2 schrijft over het sluiten van de sociale werkplaatsen. Die mensen werkten dus wel degelijk en nu niet meer en het bedrijfsleven heeft haar belofte niet gehouden. Dat is ten eerste een andere instelling als die je in je reactie schreef; die komt niet voor in #2 en bovendien is die instelling van het bedrijfsleven dus inderdaad gadver.

 15. 16

  @14: Dat dachten ze ook van de gastarbeiders, maar ook de 2de generatie bleek niet het succes verhaal te zijn, we moeten niet weer die fout maken en meer doen voor de 1e generatie, succes is weldegelijk erfelijk (het ‘een goed voorbeeld doet volgen’ motto).

 16. 17

  [edit: wensen dat iemand door een aanslag om het leven wordt gebracht spiegelen negatief af op dit weblog.

  Niet meer doen svp]

 17. 19

  @17: Een slopende ziekte waardoor hij niet meer kan werken lijkt me toepasselijker.

  Het treurige is, er zijn zovel gewone burgermannetjes die dit ook vinden, en mede daardoor op de VVD stemmen. Want zij werken wel, nou, dan kan een uitkeringstrekker dat toch ook?

  Totdat ze zelf wegens winstmaximalistie ontslagen worden. En dan hebben natuurlijk ineens de buitenlanders het gedaan, die hun banen inpikken. Ze kunnen niet inzien dat werknemers gewoon weer in een race-to-the-bottom gezogen worden door de Hans de Boeren van deze wereld.

 18. 20

  @19.

  Gelukkig kunnen we altijd bij de pakken gaan neerzitten, en ons handje ophouden, in het kader van de solidariteit. Die burgermannetjes moeten dat toch normaal vinden …

  Gezond van lijf en leden, dan mag je wat doen, en jammer, de lonen zijn niet meer zo dat je je daarmee allerlei overbodige luxe kan aanschaffen. Dat is een redelijke eis.

  Thuiszitten is geen optie, daarvan zijn al genoeg langdurige bijstandsgerechtigden, die mentaal nooit meer de oude zullen worden, met alle kosten van dien.

 19. 21

  @9: Je weet donders goed dat juist in de landbouw (de Boer had het expliciet over Aspergesteken, waar altijd onder het minimumloon betaald wordt) Oost-Europeanen lonen betaald krijgen, waar een Nederlander niet van zou kunnen rondkomen. Dat is ook de reden dat hij en zijn VNO-NCW maatjes de Oost-Europeanen voor het seizoen naar Nederland halen, om ze daarna weer te laten vertrekken naar Oost-Europa, waar ze goedkoper kunnen rondkomen. De Boer zegt stiekem dat Nederlandse werklozen maar illegaal moeten gaan werken, of in ieder geval niet volgens de arbeidsvoorwaarden waaraan voldaan dient te worden in Nederland.

  @12: Gebruik je nou opzettelijk “werkeloosheid”? Verder is het natuurlijk vervelend dat we opgezadeld zijn met “kanslozen” (wat had je dan gedacht, dat er in Somalië nog fatsoenlijk onderwijs wordt gegeven?), maar het heeft ook ook met ons zelf te maken. Waarom vertrekken hogeropgeleide Somaliërs naar het VK? Zou het iets te maken kunnen hebben met de kansen die wij ze hier (niet) bieden? En waarom steken we niet meer energie in het opleiden van de slechtopgeleide Somaliërs? Een groot deel ervan zal wel potentie hebben, maar heeft simpelweg door de oorlog daar geen kans gehad om te leren.

  Dat natuurlijk los van het punt dat we verplicht zijn om vluchtelingen onderdak te bieden, ongeacht of we er blij mee zijn of niet. Als we ze niet willen, moeten we maar zorgen dat ze hun land niet hoeven te ontvluchten.

 20. 22

  @21:

  maar het heeft ook ook met ons zelf te maken. Waarom vertrekken hogeropgeleide Somaliërs naar het VK? Zou het iets te maken kunnen hebben met de kansen die wij ze hier (niet) bieden?

  Ik heb toch ook niet gezegd dat het enkel aan de somaliers ligt?
  Kansen worden niet geboden, die moet je zelf creeren, ik zou de werkeloosheidcijfers van somaliers in het VK wel eens willen zien.

 21. 23

  @22: “Kansen worden niet geboden, die moet je zelf creeren”

  Dat doen hoogopgeleide Somaliërs dus blijkbaar door naar het VK te vertrekken, hetgeen betekent dat daar dus betere kansen geboden worden dan hier. Maar ik denk dat we hier fundamenteel van mening verschillen. Kansen worden immers wel degelijk geboden. Als jij en ik bijvoorbeeld in Congo waren geboren (en niet toevallig in een familie van de heersende elite aldaar), dan hadden we er allebei vrijwel zeker niet zo knusjes bijgezeten als we nu doen. En als onze ouders toevallig de Tokkies waren geweest, hadden we het zeer waarschijnlijk ook aanmerkelijk slechter moeten stellen.

 22. 27

  @26.

  In Engeland is het gemakkelijker om in het zwarte circuit te komen. Schijnt het. Dat zou komen omdat de arbeidsmarkt niet zo gecontroleerd wordt zoals hier.

  En dat staat niet in officiële cijfers.

  Ergens moet er een verklaring zijn waarom migranten graag naar Albion willen, iets wat hun aantrekt. In tegenstelling tot the Continent.

 23. 28

  @27

  Ergens moet er een verklaring zijn waarom migranten graag naar Albion willen, iets wat hun aantrekt. In tegenstelling tot the Continent.

  Het is daar makkelijker om een winkelnering te starten dan hier.

 24. 29

  @27:

  Ergens moet er een verklaring zijn waarom migranten graag naar Albion willen, iets wat hun aantrekt. In tegenstelling tot the Continent.

  Samenloop van omstandigheden.

  Het koloniale verleden speelt mee. En verder het feit dat er al heel lang Somaliërs in het VK aanwezig zijn. Waar nieuwe vluchtelingen misschien steun aan hopen te hebben.

  En verder zitten Somaliërs werkelijk overal op de wereld:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Somali_diaspora

 25. 30

  @11: Men wil blijkbaar terug naar voor 1863.

  Maar goed, we wisten toch al wat voor drollen er bij dit soort mennekes uit de mond komen?

 26. 31

  Hoeveel miljard euro subsidie hadden die succesvolle hardwerkende zakenmensen van de ABN Amro ook al weer gekregen mijnheer de Boer? Zestien Miljard voor die noeste werkers die niet zeuren om een dagje asperges eten meer of minder? Of was het zeventien miljard?
  Het omlaagtrappen begint echt epidemische vormen aan te nemen. Het wordt tijd om daar doorheen te prikken. Met hooivorken of zo.
  (Waar is Jack Random als je hem nodig hebt?)

 27. 32

  @9: oeps Joop, dan blijk je ineens wel een heel vervelend vooringenomen mannetje. Ik hoop voor je dat je nooit in zo een situatie terecht komt, want dan zullen de afgewende ogen je zeer in de ziel doen. BTW ik heb een goede baan, betaal netjes mijn belasting, ook voor de redding van de abn en fyra devacle, en hoop dat de mensen die kunnen en willen werken weer een baan zullen vinden, te beginnen bij de zwakkereren zoals de mensen die door de sluiting van de sociale werkplaatsen overgeleverd zijn aan labbekakken zoals Die boer.

 28. 33

  Lodewijk Asscher ‏@LodewijkA 6 u6 uur geleden

  Uitschelden werklozen en daar trots op zijn. Deze tijd vraagt om uitgestoken hand in plaats van middelvinger. #labbekak #scheldenisnietFries

  @32.

  Ben al in allerlei vervelende situaties geweest, dus je hoeft me niets uit te leggen. Wellicht dat dat juist meespeelt in mijn mening, in plaats van een ver van mijn bed show, zoals jij dat zo graag speelt.

 29. 34

  Labbekakkerig is anders een vrij populair woord, hoor, in bepaalde (VVD) kringen.

  Zo worden blowers namelijk al tijden gezien. Als men van hasj/ wiet geniet, wordt men -letterlijk- ‘labbekakkerig’ – staat in deze context (uiteraard..) voor: lui. En binnen die context is tevens de VVD te vinden.

  En een ieder weet tog dat, werkelijk, alle uitkeringsgerechtigden enkel en alleen maar lui blowend en langharig werkschuw tuig zijn..

 30. 35

  @33

  Ah, ik begrijp dat PvdA hun eigen middelvinger naar alle burgers intrekt en een politieke hand uitsteekt?

  Lang leve de revolutie! Oh, wacht..

 31. 39

  @9: Moet ie maar een fatsoenlijk loon betalen, kijk dat is de instelling van een labbekak. Blijf maar lekker uitslapen, want de uitkering is genoeg om van te leven en s avond te zuipen.

  Lezen wij dezelfde reactie? Jarenlang zijn Oost-Europeanen onder de standaard betaald en verdringen ze NLers van de arbeidsmarkt en nu geeft De Boer de werkelozen daarvan de schuld?

 32. 42

  @39

  Ik lees vooral projectie i.c.m. de recente uitspraken van Hans de Boer.

  “kijk dat is de instelling van een labbekak.”

  Maar wie ben ik.

 33. 43

  Jarenlang zijn Oost-Europeanen onder de standaard betaald en verdringen ze NLers van de arbeidsmarkt en nu geeft De Boer de werkelozen daarvan de schuld?

  @39 Dat is één van de functies van het importeren van buitenlandse arbeiders; op die manier kun je Nederlandse arbeiders dwingen akkoord te gaan met slechtere arbeidsvoorwaarden.

  Boer wil dat nu ook doen door te uitkeringen te verlagen tot onder het armoedeniveau (niveau borrelpraat, want wettelijk kan dat helemaal niet), zodat werklozen ‘geprikkeld’ worden om voor een appel en een ei, een kromme rug en nul zekerheid asperges te gaan steken.

 34. 46

  @45: Inderdaad, een klassieke “notpology”.

  Ik mag hopen dat meneer naar de uitgang wordt begeleid. Uit zichzelf opstappen zal er bij zo’n figuur niet in zitten.

 35. 47

  @39.

  Tuurlijk geeft hij terecht de uitkeringstrekkers daarvan de schuld. Het is een arbeidsmarkt. Als jij je te duur aanbiedt dan wil de werkgever je niet. Slappelingen dus. Maar gelukkig worden ze beschermd door de wet. Kwestie van tijd dat dat wordt aangepast.

  Op radio 1 natuurlijk al iemand die zogenaamd hoog opgeleid, praat als een vmbo-er, die ergens solliciteert ver onder zijn niveau. Hier wordt je niet gelukkig, kreeg hij als antwoord. Herhaling voor de mensen die het nog niet goed hoorden. Je werkt toch niet om gelukkig te worden. Nee, om geld te verdienen en vooruit te komen. Want stilzitten is achteruitgang.

 36. 49

  @47, de sollicitant solliciteert netjes zoals het volgens jou (en Hans) hoort, de werkgever wijst de sollicitant vervolgens af (en niet andersom!)… en dat draag je aan als bewijs dat de sollicitant fout zit.

  Juist ja. Je schrijft het, je herhaalt het, en je ziet het niet.

 37. 50

  @49.

  Omdat hij vanaf het begin al wilde laten zien dat hij als hogeropgeleide die baan niet zou krijgen. Nee, geen sympathie voor dat soort lui. Andere hogeropgeleiden daalt de moed weer in de schoenen door dit soort geien.

 38. 51

  @47: die ergens solliciteert ver onder zijn niveau. Hier wordt je niet gelukkig, kreeg hij als antwoord.

  Feit is dat je als hoger opgeleide ook met een fatsoenlijke sollicitatie bij een baan “onder je niveau”, maar wel met inkomen, simpelweg niet tot nauwelijks aan de bak komt.

  Dat andere geouwehoer over jezelf “te duur aanbieden” is natuurlijk helemaal zot.

 39. 52

  @50, een betere illustratie dat het inderdaad gaat om het onderwerpen en op hun plek zetten van mensen, niet om iets te bereiken en al helemaal niet om een oplossing te vinden voor hoge werkloosheid, kun je niet geven denk ik.

 40. 54

  Joop beweert in vele reacties een hele hoop maar plaatst nooit links. Altijd is zijn strekking dat een uitkering=hand ophouden of iets dergelijks. Kortom: Joop=troll en dus alle aandacht aan hem is zinloos.

 41. 55

  @40: he, wat leuk. Ik ben het met hem eens: werken moet lonend zijn. Jammer alleen dat hij de logische consequentie daarvan niet wil inzien: de lonen moeten omhoog!

 42. 56

  Ik heb als ir. ook 5 maanden post bezorgd in plaats van bijstand aangevraagd, daar ben ik niets slechter van geworden. Onder de 35 en gezond, dan kun je echt altijd werk vinden als je je best doet en wat mij betreft mag die minimum leeftijd voor de bijstand (nu 18) dan ook een flink stuk omhoog.

 43. 60

  Joop vergeet er bovendien bij te vertellen dat ze hem wél wilden hebben bij de Appie toen ie moest solliciteren in het kader van zijn uitkering want dan was ie nagenoeg gratis. Vals.

 44. 61

  @56: Ja jij met je Ir titel, ga je dat (@58: ) nog even uitleggen? 125K vacatures, 600.000 werkelozen? Hoe dan “als je maar etc” ? Je bent best slim met je Ir. titel, dus hoor graag de logica achter je statement…..

 45. 62

  @61
  Ten eerste heb ik het over mensen onder de 35, dat zijn er geen 600.000. Ten tweede, als er meer mensen werken is er ook weer meer werk nodig, het opvullen van vacatures creëert nieuwe vacatures. Ten derde, als die 600.000 mensen echt hun best zouden doen zouden alle vacatures zonder opleidings- of ervaringseisen gevuld zijn, maar dat is niet zo.

  Fiets 1 dag alle uitzendbureaus, boerderijen, winkels, restaurants of cafés in de buurt langs en je hebt werk, als je jong en gezond genoeg bent.

  Dat mensen met een lichte handicap of mensen die ‘te oud’ zijn geen werk kunnen vinden snap ik en dat zie ik ook echt wel als een groot probleem, maar jonge gezonde mensen in de bijstand zijn gewoon lui.

 46. 63

  @62:
  Ja,ja, alle mensen onder de 35 aan het wek en alles is opgelost.
  Populistisch gezever.
  Wegenbouwkundig ingenieur?
  ‘K zou zeggen, maak een berekening voor het plaveien van een weg naar de hel.

  Laat ik je nu voorspellen, dat de tijd van van volledige werkgelegenheid er nooit meer komt.
  De werkgelegenheid zal alleen maar afnemen.
  Automatisering/Robotisering.
  Plantsoentjes worden geschoffeld door robotten en zo goed als al het meganische werk zal niet meer door mensen gedaan worden.
  Van de toetsenbordtikkers zullen er enkele nodig zijn, met echte hoogwaardig verbindingen in de schedel.
  Voor het merendeel is het, over pakweg 50 jaar, over en uit.
  Dus, of we gaan ons voorbereiden op een maatschappij die zich focust op een prettige samenleving, zonder (met heel weinig) werk zoals we dat nu kennen, of we gaan een samenleving tegemoet, waar enkelen, onder leiding van egomongelen, zoals de Boer, de hele meute als slaaf behandeld en/of gewoon laat verhongeren.

 47. 64

  Wat zegt De Boer nou? Hoogopgeleiden ook goed in aspergesteken ….. Kent de man 1 aspergeteler die onder kantoormensen de beste aspergestekers vindt?

  VNO-NCW – dat is toch die lobby-club; die zich er niet voor schaamt te bedelen om subsidies en afschaffen van regels die nodig zijn om de burger te beschermen tegen de roofbaronnen?
  De Boer staat op het punt een flink deel van z’n achterban (MKB-ers) te offeren op het hakblok van de fascistische coup die Ttip is.

  Het EP zou het ´big time´ hebben weggestemd op 10 juni. Om dat te voorkomen heeft Schultz de stemming het razendsnel afgelast.

  Via media in het buitenland moeten wij ons informeren dat INTA op ma. 29 juni 16 uur 30 hierover debatteert. De stemming staat gepland voor later diezelfde dag.

  De komende dagen gebruiken de fascisten om de lawine aan (zeer terechte bezwaren; immers fascistisch van inslag) cosmetisch te pareren dan wel in nog onbegrijpelijker juridische teksten te verstoppen; in paragraven die pas 4 tot 30 jaar na aannemen Ttip geopenbaard zullen worden.

  Vele onafhankelijke studies tonen aan dat Ttip ca. een half miljoen banen gaat kosten in de EU.
  Vorige week is in de VS TAA (uitkeringen voor massawerkloosheid agv. Ttip weggestemd.
  En TPA (fast Track TPP) is aangenomen. Obama kan het met dictaten (decreten) doordrukken.

  En we weten allemaal dat puppet Obama niet alleen de VS geselt, maar ook baas is over de EU.
  Immers, wederom uit buitenlandse media, blijkt dat de G7 heeft besloten KOSTE WAT HET KOST Griekenland te dwingen alles weg te geven (geld én leven) en binnen de dwangbuis van de € en de EU te blijven. En Ttip voor het eind van dit jaar nog te beklinken.

  Vorige week nog vloog Ploumen naar Berlijn om de miljardairs van GAVI (depopulatie dmv. vaccins en gmo´s) nog een €50 miljoen subsidie te geven – bovenop de €200mlj. die subsidie die zij al aan de miljardairs had geschonken.

  Dát noem je nu labbekakken. Kakkerlakken dekt de lading ook.
  Meestal is het zo – je kunt niet verwachten dat je goedschiks van criminelen af komt.
  Ploumen valt op; die toont zich de kwaadaardigste globalist van het hele circus. De Boer c.s. volgen in de slipstream van Ploumen.

  http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/content/20150615IPR66489/html/New-TTIP-timeline-Trade-Committee-to-decide-fate-of-116-amendments-on-29-June

  Chair of the European Parliament’s Trade Committee, Bernd Lange, insists that the committee will use the additional time gained through the postponed vote on its recommendations to work towards reaching a stable majority for the TTIP-resolution. !!

  zie TTIP Action – June 18 June 19, 2015 By Demetrios Papageorgiou
  http://www.atlanticcouncil.org/en/blogs/ttipaction

  Landverraders in Den Haag, en Brussel: uit eigen mond, Ttip is niet voor de werkgelegenheid noch welvaart (economie) – Ttip komt er om politieke duivelse doelen te realiseren.
  Anti-democratische doelen, met VN-advocaat Alfred Zayas: Ttip is INHUMAAN.

  Kijk deze dame moet voor onze belangen onderhandelen.
  In 2 alinea´s zien we haar hier zichzelf tegenspreken:
  `Where we don’t, like on GMOs & hormones in beef, we will always be free to go our own way. We will always be able to regulate as we see fit.” – Cecilia Malmström

  Commissioner Malmström also stressed the need to update the global rules on trade in accordance with transatlantic values`

  Er komt ongelooflijk veel georganiseerde misdaad met Ttip op ons af. Misdaad die dan witgewassen wordt:
  http://pirateparty.org.au/2014/08/18/us-certification-provisions-in-the-tpp-would-create-copyright-vassal-states/

  Ook op de site Atlantic Council:
  !!! USTR Froman,
  “Increasing Made-in-America exports is a key priority of President Obama’s Middle Class Economics agenda !!!

  … market, as these would trigger growth and create prosperity at home. (USTR) !!! nb.: at HOME, niét bij ONS!!

  EU and Turkey Announce Modernization of Custom Union
  “We need to modernize our Custom Union with Turkey and bring it into the 21st century. This initiative will boost EU-Turkey commercial relations.” – Commissioner Cecilia Malmström

  As we reported concerning the Obama TTIP-TPP program: zie www.

  • What is TTIP?
  And six reasons why the answer should scare you
  Key components of the negotiations are reportedly subject to a 30-year embargo on disclosure.
  http://www.independent.co.uk/voices/comment/ttip-heres-why-meps-have-been-protesting-it-and-why-you-should-too-10313239.html

  It’s interesting to see how the US have been playing the TPP http://www.abc.net.au/news/2015-06-11/gleeson-big-pharma-is-the-real-winner-in-tpp-plan/6538860
  Even more worrying, pharmaceutical companies will be able to sue governments directly over their pharmaceutical policies
  US pharmaceutical company Eli Lilly is using to sue Canada over its decisions on medicine patents.
  See some wikileaks

  Sorry het kwaken van de Boer breder te hebben getrokken. De fascisten hebben de buit bijna binnen. Tot die tijd is afleiding en verwarring strooien om de krantenkoppen te bezetten het spel.

  Heel veel beperkingen op het vrije internet komen eraan. ICANN, the Global Domaine Authority maakt dat iedere site die banners gebruikt om te collecteren onder sympathisanten het label commercieel krijgt.

  Ten slotte – verzwijgen de media hier ook – let op de ingrijpende gevolgen van
  https://www.eff.org/deeplinks/2015/04/automakers-say-you-dont-really-own-your-car

 48. 65

  @62: “als er meer mensen werken is er ook weer meer werk nodig, het opvullen van vacatures creëert nieuwe vacatures.”

  Ah ja, dus omdat er te weinig vacatures worden opgevuld zijn er te weinig vacatures. Logisch.

  Maar er zijn nu toch gewoon te weinig vacatures, terwijl de meeste mensen werken en dus heel veel vacatures hebben opgevuld?

  Kan iemand eens met cijfers komen hoeveel vacatures op aspergesteekniveau er zijn en hoeveel luie jonge mensen in de bijstand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren