In een open brief aan de 27 EU-staten noemt Donald Tusk de Amerikaanse President, Rusland, China en de radicale Islam als gevaren.
In een open brief aan de 27 EU-staten noemt Donald Tusk de Amerikaanse President, Rusland, China en de radicale Islam als gevaren.
Reacties (16)
Het lijstje wordt steeds langer, steeds meer vijanden, misschien toch maar eens achter de oren krabben dat als het lijstje met vijanden groeit wie er dan nu daadwerkelijk het probleem is.
@1: Ja, het is de EU natuurlijk! Want Rusland, China, de radicale Islam en sinds kort ook de VS zijn lichtende voorbeelden van democratie en vrede.
@2:
en de EU is dat wel? Laat me niet lachen.
Ach… Misschien komt Tusk er vanzelf achter, de dag dat de hooivorken uit het vet gehaald worden, dat zijn eigen ondemocratische clubje door velen als gevaar voor de EU wordt beschouwd.
Lodewijk Asscher vanavond bij Matthijsje van Nieuwkerk over The Plot Against America
@2: als jij met steeds meer mensen ruzie krijgt, zo dat dan misschien door die mensen komen of door jezelf komen?
Trump draait op vijanden. Dat is precies hoe hij zijn hele leven al opereert. Hij zoekt een zwakkere tegenstander, gaat er met gestrekt been in (onderhandelingen geopend), geeft een heel klein beetje toe en loopt met de winst weg. Sterke tegenstanders worden eerst op slinkse wijze verzwakt. Verdeel en heers. Met Putin is hij alleen maar vriendjes omdat hem dat zo lekker veel vijanden oplevert. Maar er komt natuurlijk een moment dat hij Putin daar niet meer voor nodig heeft.
Voor de verandering vond ik Timmermans afgelopen zondag in Buitenhof eens zinnige dingen zeggen over de EU. Misschien is Trump de crisis die Europa weer iets van eensgezindheid en richting kan geven. Als we ons door Trump uit elkaar laten spelen, is het gebeurd met Europa (niet alleen met de EU). Als Nederland alleen hebben we tegen de VS, China en India helemaal niets in te brengen.
” Met verwijten aan Duitsland, dat met een zwakke munt zou profiteren van anderen, drijft het Witte Huis niet alleen een wig tussen de EU en de VS, maar ook tussen de eurolanden. ”
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/31/aanval-d-mark-nieuwe-stap-in-offensief-trump-6490241-a1543820
@3: ja
@9:
Daarom heeft de Duitse Hoge Raad ook geoordeeld dat de EU een structureel democratisch tekort heeft in 2009. (net als tal van wetenschappers en zelfs Eurocommissarissen)
Je moet daar maar een simpele ‘ja’ op durven antwoorden zeg, hoe ongeloofwaardig wil je jezelf maken?
@3: Vooral even van de vraag wegdraaien. Zijn het de lichten van democratie en vrede waar de EU zich op moet richten, of misschien toch niet helemaal?
@6: Ja, we gaan van 3 naar 4, dat moet aan onszelf liggen. Maar leuk die retorische vraag, even serieus: Jij denkt echt dat er niets mis is met de landen/mensen op het lijstje?
@11:
Ik ben de steller van de vraag en kan er dus niet zelf van wegdraaien, ondanks dat iemand zo grappig was de retorische vraag van een antwoord te bezien. Daarbij, ik ben ook de eerste in dit draadje dat een vraagteken gebruikt.
“Zijn het de lichten van democratie en vrede waar de EU zich op moet richten, of misschien toch niet helemaal?”
Wat betekent dat, je richten op de lichten van democratie en vrede? Sta je soms vaak op de kansel?
@12: Je draait keihard weg van mijn vraag in #2, in iets dat nogal lijkt op een poging eens flink off topic te gaan.
@13:
Je stelt helemaal geen vraag in @2. Wat is dit voor raar gedoe?
@14: Het rare gedoe is jouw off topicgang. En als er geen vraagteken staat, kan iets toch nog een vraag zijn.
@15:
Stel je vraag maar Bismarck, dan zal ik het voor je proberen te beantwoorden. Met vraagteken graag, het is nogal lastig om van het beeldscherm te interpreteren wat jij bedoelt. Om dat te vergemakkelijken, hebben we leestekens uitgevonden.
Daarbij moet je eens ophouden met je off topicgezeur. Vecht je prive-oorlogjes maar uit met een ander.