1. 1

  Ik ben ongeschoold en doordat ik op mijn 58ste ineens achter de kassa moest gaan zitten of op kantoor achter de computer, raakte ik heel erg in paniek.

  Deze brief is beslist niet geschreven door een ongeschoolde vakkenvuller. Het zijn heldere, beknopte zinnen. Uitstekend geformuleerd, doelgerichte opbouw. Een persoon met deze schrijfstijl zal niet in paniek raken achter een computer of op kantoor.

  Die vakkenvuller zal vast wel bestaan en misschien is de brief geschreven op basis van een ingezonden brief met een aanvullend gesprekje. Maar deze uiteindelijke tekst is geschreven door een professionele copywriter.

 2. 3

  Kalief, wat een onzin. Alsof ongeschoolde mensen automatisch ook niet behoorlijk kunnen formuleren. Zowel de kassa als de computer vereisen hele andere vaardigheden dan een helder verhaal kunnen houden. Daarbij… het meest logisch lijkt me in zulke situaties dat er iemand anders even meekijkt, en dan geef je hier en daar wat opmerkingen. Daarmee is het niet ineens nep of door een ander geschreven. Wat een flauwe ‘shoot the messenger’.

 3. 4

  @kalief:Stel dat die vakkenvuller aan z’n zoontje, of de buurman, gevraagd heeft om z’n verhaal op te schrijven, na te lezen, te controleren op vloeiendheid, wat dan nog? Of, stel dat het door een ‘copywriter’ is opgeschreven nadat-ie die vakkenvuller heeft geinterviewd.

  Maakt dat het minder waar?

 4. 5

  Waar schrijf ik dat het verhaal niet waar is? Ik schiet niet op die vakkenvuller maar op de site die doet alsof die vakkenvuller dit zelf geschreven heeft. En @3, geschoolde mensen hebben al moeite met formuleren, ongeschoolde mensen maken er een zooitje van.

 5. 6

  @kalief: ‘ik laat deze brief schrijven/controleren/nalezen door mijn buurvrouw/een copywriter omdat ik zelf niet kan formuleren’ mag dan technisch correct zijn, het is wel een bizarre formulering die afleid van de verdere boodschap.

  Maar gefeliciteerd hoor met je observatie. Chapeau.

 6. 8

  Zelf ook ooit gewerkt als in een distributiecentrum van AH (bijbaantje) en kan het volledig beamen. Je collega’s verworden door het beleid van AH (lees: altijd maar strengere normen die tot op de seconde worden bijgehouden) tot je directe concurrenten.

 7. 10

  Er is een grote groep zestigers wiens ouders geen geld hadden om ze te laten studeren. Het zal je verbazen hoe taalvaardig die soms zijn.

 8. 13

  Uitzendkrachten die staken voor meer “werkzekerheid” en vervolgens een brief van iemand die 40 jaar! bij datzelfde bedrijf heeft gewerkt. Ironisch?

  Eindresultaat van de onderhandelingen: 3,5% loonsverhoging en meer werkzekerheid voor de uitzendkrachten in de zin dat men een vast contract krijgt na 3 jaar. Het gekke is, dat de schrijver van de brief niet klaagt over een te laag loon of over die werkzekerheid, maar over de te hoge werkdruk en de intimidatie van het management. Waarom is dat dan niet het uitgangspunt geweest van de onderhandelingen? kan iemand mij dat uitleggen?

 9. 15

  @13: de intimidatie hangt toch rechtstreeks samen met werkzekerheid? Zodra de werkzekerheid beter gegarandeerd is valt de grond onder veel intimidatie weg.

  @9: “Vermoedelijk kunnen we over 2 maanden 5 van de 20 tijdelijke flexcontracten niet verlengen. We kijken naar instelling, motivatie en prestatie. Of je blijft of niet heb je zelf in de hand.”

  … en zie dan nog maar eens een redelijk gesprek af te dwingen over de afgesproken uren. En inderdaad: als er een pure registratie is op het aantal geloste palets, met productie als belangrijkste beslisfactor, dan is concureren om de palets een logisch gevolg.

  En anders hebben Zalando en Amazon nog wel wat methoden liggen.

 10. 16

  @15: Zodra de werkzekerheid beter gegarandeerd is valt de grond onder veel intimidatie weg.

  Tja, mijn eerste ingeving is dat het in de praktijk juist andersom werkt. Op het moment dat de werkgever van een bepaalde werknemer af wil, maar de ontslagregels staan hem in de weg, dan zal hij daar andere manieren voor moeten vinden. Een van die manieren is om het werk dusdanig onplezierig te maken (binnen het kader van datgene wat mogelijk is) dat de werknemer zelf beslist om ontslag te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren