The Conservative States of America

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Prediker

De vraag op de mouse-over wordt hierdoor beantwoord:

“Columbia University’s Andrew Gelman’s influential book Red State, Blue State, Rich State, Poor State sheds light on this phenomenon. While rich voters trend Republican, Gelman and his colleagues found, rich states trend Democratic.”

Kortom: als je als individu rijker wordt ga je rechtser stemmen. Als je met z’n allen meer welvaart hebt, wordt je socialer.

#2 Tjerk

#1
Gelman corrigeert niet voor koopkracht? Ik bedoel, inkomens in CA liggen ver boven het gemiddelde van de V.S., maar je betaalt daar ook flink meer voor je woonruimte. En hoe verklaart hij dat over de laatste 10 jaar, deze zogenaamde ‘rich states’ enorm veel mensen hebben zien vertrekken?

#3 JSK

@2: Gelman = baas, dus waarschijnlijk heeft hij wel voor koopkracht gecorrigeerd. En Nederland ziet jaarlijks ook veel mensen vertrekken, ondanks dat wij het rijkste land van de Unie zijn. Sommige mensen houden niet van de drukte.

#4 Tjerk

Tja, ik denk dat het uiteindelijk meer met cultuur te maken heeft. Iemand in NY die heel rijk is en zich daardoor schuldig voelt kan op de Democraten stemmen om zijn schuldgevoel te verminderen. Iemand in de Bible Belt van Amerika die ook heel rijk is zal zijn schuldgevoel eerder afkopen door ’s zondags naar de kerk te gaan, en hoeft daar dan ook niet op de Democraten te stemmen.

#5 JSK

Dat sowieso. Maar het is een cultuur die voorkomt uit waarden die blijkbaar tot grotere welvaart leiden (seculier, niet (bij)gelovig, een meer wetenschappelijke en minder ideologische kijk op de samenleving..).

#6 Hal Incandenza

@Tjerk
Amerikanen die zich schuldig voelen over rijk zijn?

#7 Tjerk

#6
la gauche caviar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*