Telegraaf wilde zelf interview Holleeder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Het was een schande dat Willem Holleeder bij College Tour zou zitten, riep half Nederland, inclusief De Telegraaf. Maar misdaadjournalist John van den Heuvel blijkt eerder dit jaar Holleeder half om een interview gesmeekt te hebben, zonder resultaat.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Bismarck

Bijzonder vermakelijk inderdaad, vooral hoe van den Heuvel er zich uit probeert te draaien bij Giel Beelen, terwijl hij door Huys om de oren wordt geslagen met zijn eigen woorden. Er mag trouwens wel vermeld worden dat niet alleen de Telegraaf, maar half schrijvend of uitzendend Nederland (waarschijnlijk dezelfde helft die nu brand en moord roept) Holleeder om interviews had gevraagd.

#2 Bismarck

Weet iemand trouwens hoe je oude versies van pagina’s kan te voorschijn toveren? Want AT5 kopte het nieuws in eerste instantie met een knoepert van een spelfout.

#3 jeanclaude

Media bestaan, en blijven bestaan, door lezers en kijkers dat te bieden wat die willen.
Kennelijk willen die bagger, sinds tv commercieel is geworden wordt dat dagelijks in overvloed geleverd.
Merkwaardig daarbij is, dat die behoefte aan bagger lijkt te zijn toegenomen, evenredig met het meer volgen van hoger onderwijs.

#4 Inca

@jeanclaude: vraag kun je creeren (zie Apple.)

#5 Anton B

Een interview met een dagbladjournalist is natuurlijk iets totaal anders dan een open podium op een universiteit, waar voor de rest allemaal inspirerende personen uit de maatschappij als Desmond Tutu of Andre Kuipers voor worden gevraagd, je geeft ook geen cursus autokraken op een garagevakschool, Bovendien vint ik het een beetje denigreren voor personen als een Tutu om te worden opgevolg door een medogenloze topcrimineel.

Een krant daarintegen kan moeilijk alle negatieve berichten verzwijgen en heeft nog de journalist en de redactie tussen de berichtgeving en het interview zitten om er voor te zorgen dat het geen algemene verheerlijking van de misdaad wordt.

#6 Bismarck

Hé, Anton papegaait de “journalist” van de krant van Wakker Nederland, hoe verrassend.

#7 Prediker

“…waar voor de rest allemaal inspirerende personen uit de maatschappij als Desmond Tutu of Andre Kuipers voor worden gevraagd, je geeft ook geen cursus autokraken op een garagevakschool…”

Tja, College Tour heeft ook Nick Leeson en de inmiddels in opspraak geraakte mr. Bram Moszkowicz laten schitteren / aan de tand laten voelen door studenten.

Ik heb vanavond geen cursus ontvoeren of afpersen gezien. Wel een kijkje in de persoonlijkheid van een man die al jaren op de pagina’s van kranten prijkt als prominent onderwereldfiguur.

Niet alleen legden verschillende studenten hem behoorlijk het vuur aan de schenen (misschien nog wel meer dan John van den Heuvel zou doen), maar je zag ook heel goed aan zijn non-verbale communicatie welke vragen hem ongemakkelijk maken, hoe hij bepaalde vragen ontwijkt, hoe hij een intimidatie in één adem weglacht, en hoe zo iemand op zijn misdaden terugblikt.

Daar zit een schat aan materiaal in voor psychologen, criminologen en juristen in de dop.

#8 tyche

Idd vond de non verbale communicatie zeer inzichtgevend
Zeker toen de advocaat aan het woord was.
Allicht hij niet inneens gaat bekennen wat jarenlang de politie ook tot dusver niet lukt te bewijzen.
Wel allerhande zaken en antwoorden anders nooit aan bod zijn gekomen.

Wat de publieke opinie voor ooordelen/motivatie heeft er iets van te vinden is 1 ding.
Maar de journaille,pers en media; heeft dermate pak boter op hen hoofd, en als enige drijfveer JALOEZIE,en laat zichzelf weer eens kennen.

Laten we ook niet vergeten, tot uit den treure toe onze joran van der sloot een podium kreeg.En dezelfde van den Heuvel,en de telegraaf maar liefst 1 miljoen euro betaalde,voor een intervieuw met van der sloot in de telegraaf.
En de rest van de pers media en journaille/persvoorlichters,is geen haar beter.

Al had ik voortijds geen mening ( uitsluitend allen jaren daarvoor vol verbazing, hoe intens en lang met allen tijd de zaak holleder afstak tegen allen anderen vaak nog ersntigere misdaden lang niet zoveel tijd,geld,energie,en moeite in gestoken werd)
En allen burgers het absolute recht daar over van mening te verschillen.

Vond ik het een zeer goede leerzame uitzending; al verwachtte ik er niets van, en al helemaal geen antwoorden inzake de lopende zaken hij nog verdachte in is en onderwerp van onderzoek. Wat m.i ook wettelijk bepaald is, zolang het onderzoek duurt geen uitspraken over te mogen doen.
Noch actief medewerking te verlenen aan je eigen veroordeling/bewijsvoering.

De zaken die wel aan bod kwamen vond ik meer dan de moeite waard,en zeker zijn lichaamstaal daarbij, onthullend was.En voor mij iig van grote meerwaarde.

Als we verder zien , sommige criminelen van shell,naar wie een rechtszaak loopt.
Of de velen , misbruikvergoelijkende katholieken,na dat rk schandaal een podium kregen.(en idd figuren als Bram,in velen shows)
ETC…

Dan vind ik dit een beschaafder concept;als de drek we al decennia zien,dik op verdiend wordt door media en pers.

Had zelf het idee,dat zoals hij op zijn 18de terug ging zijn pa een koekje van eigen deeg te geven.Allen liquidaties daarna, allen “vader figuren” in een scene van soort zoekt soort.
De rest van het volk iig, al degene de misdaad niet opzochten;ook geen last van hebben gehad.
Zou zelf liever zien, de rechtszaak naar Saban Baran, zo intenssief gevoerd was; dan de afrekeningen in het criminele circuit.

Maar dat is een persoonlijke mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*