Überchristelijke presidentskandiaat Ted Cruz verzeild in seksschandaal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Landelijk roddelblad The National Enquirer onthult dat Cruz met minstens vijf maîtresses de lakens heeft gedeeld, waaronder conservatieve campagneadviseurs en een prostituée.

Dat is pikant, aangezien Cruz zichzelf heeft neergezet als een oerchristelijke, bijna theocratische evangelical, die Amerika weer een christelijke natie wil maken. ‘Family values’, ’the sanctity of marriage’, dat soort kul bijt hem nu in z’n kont.

Cruz is binnen de Republikeinse voorverkiezingen ook de voornaamste opponent van Trump.

Twitter heeft ondertussen een geweldige vrijdag: daar wordt Cruz’ hypocrisie genadeloos aan het kruis genageld onder de hashtag #CruzSexScandal.

Het ligt niet voor de hand dat Cruz’ campagne na deze martelgang weer opstaat.

Sowieso had Cruz’ – die zelfs door collegasenatoren als een arrogante kwal wordt ervaren – al weinig politieke vrienden. Dikke kans dus dat hij binnenkort uit de race om de Republikeinse kandidatuur zal stappen, zogenaamd om zijn huwelijk te redden.

tedcruz

Open artikel

Reacties (19)

#1 Gilgamesh

Is er al bewijs? Ik zie hier nog niks over op nieuws sites.

#2 majava

Het zal me verbazen wanneer dit waar blijkt te zijn. Ik bedoel, het idee van seks met die creep…

#3 Mario
#4 frankw

Of het waar is dat zullen we de komende dagen wel zien als de vijf opgevoerde dames vast wel van zich zullen laten horen met bevestiging dan wel ontkenning. Wat ik nu opvallend vind is dat Cruz het gebruikt om zich te beklagen over de Dirty Tricks van Trump zijn campagne. Klaarblijkelijk was hij de Dirty Tricks van zijn eigen campagne eerder tegen Ben Carson vergeten. Elke keer als je denkt dat het absolute minimum is bereikt blijkt het verrassenderwijs nog lager te kunnen. Het is maar te hopen dat de Republikeinse Partij met de grond gelijk wordt gemaakt bij de verkiezingen in November.

#5 Prediker

Het is maar te hopen dat de Republikeinse Partij met de grond gelijk wordt gemaakt bij de verkiezingen in November.

@4 Het ligt in de lijn der verwachting dat Hillary overtuigend van Trump zal winnen, want enkel xenofobe, nationalistische en reactionair-christelijke blanke Amerikanen zullen voor die patjepeër willen stemmen.

Nu zijn dat er nogal wat, maar naar verwachting zullen zwarte Amerikanen, Latino’s, moslims, vrouwen, liberalen progressieven Trump zo’n doembeeld vinden, dat ze massaal op Hillary stemmen.

Zelfs het Republikeinse partij-establishment moet ‘m niet.

Als ik moest gokken, zou ik zeggen dat Hillary er straks met 60% van de stemmen vandoor zal gaan.

Enige wat nog roet in het eten kan gooien als de FBI Hillary onverwacht zou aanklagen omdat ze de staatsveiligheid werkelijk in gevaar heeft gebracht door werkmails te hosten en te versturen via een privé-server.

#6 Prediker

Ted Cruz heeft inmiddels gereageerd, en het klinkt zo hol en ingestudeerd als het maar kan.

Laten we wel zijn, ook de VS kent zoiets als wetgeving inzake smaad; en Ted Cruz zou dit blad gemakkelijk voor de rechter kunnen slepen en voor tientallen miljoenen aan schadevergoeding kunnen eisen, plus een boete die het blad financieel de nek om zou kunnen doen. Dit kan ‘m immers zijn kans op het presidentschap van de VS kosten.

En Cruz is een naargeestig, narcististisch en dus wrokzuchtig mannetje, dus als hij iets heeft om mee terug te meppen, zal hij niet nalaten dat te doen.

Ik neem dan ook aan dat The National Enquirer dit verhaal niet zou publiceren dan nadat ze dat met hun juridische afdeling volledig hebben afgedekt.

#7 Frank789

@5: “enkel xenofobe, nationalistische en reactionair-christelijke blanke Amerikanen zullen voor die patjepeër willen stemmen.”

Optimist… Dat zeiden ze van Wilders ook en die heeft nu de grootste beweging.

Trump en Sanders trekken ook teleurgestelde Amerikanen die ooit geloofden in de Amerikaanse Droom. Als Sanders verliest, kan een deel van zijn kiezers wel eens naar Trump switchen.

#8 frankw

@5 Die priveserver berichten die gaan nog tegen Clinton werken, als ik het goed begrijp is er sprake van het in gevaar brengen van de Nationale Veiligheid en is het niet de vraag of maar wanneer ze zal worden aangeklaagd.

Prediker, jij bent doorgaans erg goed ingevoerd, weet jij een zinnige bron die duiding kan geven? (ook al is het slightly off topic)

#9 frankw

In ander verkiezingsnieuws uit de VS: Vogeltjes voor Bernie Sanders
https://www.youtube.com/watch?v=Vh_DKh7VZek

#10 tigger

@7:
De grootste beweging…. 20 tot 30% van het electoraat, verder komt Wilders niet. Hetzelfde in de VS, de xenofobe haatzaaiers krijgen simpelweg niet de meerderheid achter zich…

#11 Bismarck

@6“Laten we wel zijn, ook de VS kent zoiets als wetgeving inzake smaad”

Maar die zijn internationaal gezien bijzonder zwak. Zelfs als er van het hele verhaal niets klopt, heeft senator Cruz weinig kans een smaadzaak te winnen:
“In 1964, however, the court issued an opinion in New York Times Co. v. Sullivan, 376 U.S. 254 (1964) dramatically changing the nature of libel law in the United States. In that case, the court determined that public officials could win a suit for libel only if they could demonstrate “actual malice” on the part of reporters or publishers. In that case, “actual malice” was defined as “knowledge that the information was false” or that it was published “with reckless disregard of whether it was false or not”.”

#12 AltJohan

@tigger: alsof Hillary zo’n stemmenkanon is. Niet dus. Ze wordt gezien als “weak”.

Bij de strijd tegen de democraten past Trump zich simpelweg aan en zal daardoor een groter deel van het electoraat aanspreken.

De oude politieke “wetten” (met bijbehorende 20 tot 30%) gelden simpelweg niet bij zo’n out-of-the-box** kandidaat

** https://www.youtube.com/watch?v=Rro8mrXhwE

#13 Prediker

Prediker, jij bent doorgaans erg goed ingevoerd, weet jij een zinnige bron die duiding kan geven?

@8 Dank voor het compliment, maar ik weet hier vermoedelijk net zoveel over als jij.

Ik kan via Googele wel wat opduikelen, zoals deze uitleg in de Washington Post, maar of je daar nu zoveel wijzer van wordt, is maar de vraag.

Het komt er op neer dat er een onderzoek loopt, en dat de FBI een aanbeveling gaat doen aan de Attorney General in hoeverre strafvervolging op z’n plaats is.

De autoriteiten houden ondertussen bij hoog en bij laag vol dat dit niet politiek gekleurd is; maar dat is natuurlijk onzin. Als het Witte Huis kans zou zien een of andere klokkenluidende overheidsambtenaar te vervolgen vanwege het in gevaar brengen van de staatsveiligheid, zou ze daar flink gas op zetten.

Probleem is alleen dat ze dit in dit geval natuurlijk niet opportuun acht. Het zou de statuur van Obama’s regering maar beschadigen; en daarnaast staat Obama vierkant achter Hillary’s kandidatuur.

Het Witte Huis heeft echter ook te maken met het Amerikaans Congres, dat gedomineerd wordt door Republikeinen. En die zullen er niet voor terugdeinzen middels openbare hoorzittingen zowel Hillary als Obama te beschadigen, als ze denken aannemelijk te kunnen maken dat Obama zijn macht heeft misbruikt om een vooronderzoek door de FBI te derailleren teneinde zijn partijgenote uit de wind te houden.

En dan heb je nog de dienstkloppers van de inlichtingendiensten zelf. Die zullen ook niet blij zijn dat Hillary officiële richtlijnen over de beveiliging van staatsgeheimen aan haar laars heeft gelapt; en je moet hen wel te vriend houden.

We mogen er dus vanuit gaan dat het Witte Huis met dit onderzoek enige regie heeft willen houden. De Attorney General is een paladijn van Obama (door hemzelf aangesteld), dus die zal de uitkomsten van dat FBI-onderzoek ongetwijfeld willen uitleggen als: niet handig en zelfs kwalijk van mevrouw Clinton, maar niets misdadigs aan.

Dan moeten de conclusies van dat rapport natuurlijk niet explosief zijn. Ik mag hopen dat mevrouw capabel genoeg is om discreet een heads-up van de leiding van dat onderzoek te vragen indien die aanleiding heeft te veronderstellen dat het rapport met een aanbeveling zal komen Clinton daadwerkelijk te vervolgen.

Mocht dat namelijk het geval zijn, dan is het politiek gezien namelijk wel van belang dit tijdig te weten.

Maar zo bezien mikt de regering Obama op een rapport waarmee de affaire juist netjes afgesloten kan worden. Laten we maar hopen dat ze juist gokt, je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als Clinton tijdens een race tegen Trump ineens voorwerp wordt van een strafrechtelijk onderzoek vanwege het in gevaar brengen van de staatsveiligheid.

#14 AltJohan

Sorry, link bij @12 die ik bedoelde is: https://www.youtube.com/watch?v=jrVeIKH14PQ

#15 analist

@7: Maar geen meerderheid van de stemmen (kiesmannen) (!) en dat is toch wat je in U.S.A nodig hebt.

#16 Frank789

@15: Bij iedere ‘misstap’ van Wilders of een van zijn brievenbuspissers riep links in koor dat Wilders nu toch echt ontmaskerd was en ten onder zou gaan, maar ondanks en deels dankzij elke ‘misstap’ groeide zijn aanhang.

Dat zie je nu ook bij Trump. Je kunt je afvragen of de aanhang van Trump en Sanders wel in de eerste plaats aanhangers zijn of vooral gefrustreerde tegenstanders van de gevestigde politici als Clinton, Bush, Obama.

Dat geeft te denken als Trump of Sanders uit de race zou vallen, dan zou die aanhang wel eens grotendeels naar één van die twee kunnen switchen. Net zoals ik me kan voorstellen dat conservatieven nog liever op Clinton zouden gaan stemmen dan op Trump.
Hoe dat alles netto met kiesmannen uit zou pakken weet ik niet, maar in ben er niet zo gerust op zoals velen hier blijkbaar wel.

#17 frankw

Thx @13

#18 blanco

Trump is een A hole eerste klas. Echter meer verrot als het politieke establishment wat er nu zit en altijd zal blijven zitten bestaat niet. Zelfs de top van de republikeinse partij tracht hem van de nominatie af te houden. Kunt u zien hoe democratisch het toe gaat . Het lijkt Brussel wel. Trump is geen man van het volk maar luistert wel naar het volk. Dat mensen die op hem stemmen meteen negatief worden weggezet zegt veel over de mensen die dat doen. Het zijn de Cruzjes van de maatschappij. Totaal vol haat en afschuw hun eigen politiek correcte riedeltje afdraaien, maar ondertussen tussen de lakens kruipen met een ander Geen probleem. Geen enkel principe. Het is dus allemaal buienkant bij de Trump haters. De binnenkant is Door en Door verrot.

#19 Bismarck

Gek is dat, we zijn inmiddels dagen verder en ik lees/zie/hoor er bijzonder weinig over in de media.

Semi off topic had Sanders trouwens een aardig weekend, met drie weliswaar kleine staten (al tikt Washington wel redelijk aan), maar wel stuk voor stuk heel ruime overwinningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*