Syrische vluchtelingen wacht verkrachting en prostitutie

Mannen bieden geld aan vluchtelingen in Jordaanse kampen om dochters te kopen. Meestal maar voor een paar dagen. Een ‘huwelijks’ceremonie moet verhullen dat het hier om prostitutie gaat. Meisjes worden met mooie beloften gelokt en later ergens langs de kant van de weg gedumpt.

Eerder gebeurde hetzelfde met Irakese vrouwen in Syrië.

Open waanlink

 1. 1

  ‘If agony has a sound, it is the cry to God made by 100-year-old Shatwah, as she sits broken and bereft in the Zaatari refugee camp in Jordan. In her black hijab, she raises her hands to the sky, almost unable to make sense of her own distress. “Bashar, Bashar,” she keeps crying. “Why are you butchering us?” ’

  Vluchtelingen-gezinnen uit Syria, vernemen wij, zijn provisorisch ondergebracht in het Jordaanse kamp Zataari. Min of meer geslachtsrijpe meisjes onder hen – gaat het verslag door – lopen er vanaf plusminus 7 jaar veel kans op verkrachting of ‘huwelijk’ dóór resp. mét hen omringende Jordaniërs. De laatsten hebben geen medelijden, wel geld’; de verarmde families van die meisjes moeten wel, hun religie sic staat ze niet in de weg!

  Een Syrische Dame UM – lezen we – regelt tegen betaling die ‘huwelijken’, strikt volgens Islamitisch recht. Nadat de man zijn goesting heeft gehad, kan hij soms al na een uur zich van het object van zijn lust laten scheiden. Het Islam huwelijk is contractueel, schroom en romantiek spelen geen rol, de vrouw is de dupe. Haar rechten die ze Islamitisch ook heeft, zinken na gelegaliseerde ‘rape’ erbij vergeleken in het niet.

  Realiseren wij ons nu 1. dat de oude profeet Mohammed met een excessief jong meisje huwde, 2. die profeet met baard en pikhouweel en de rest in alle opzichten door Islamieten tot navolgenswaardig voorbeeld voor alle Islamieten is verklaard, mag de klacht van de 100-jaar oude Shatwah ‘in her black hijab’, “Bashar, Bashar, Why are you butchering us?” minstens in enige mate als onjuist geadresseerd worden beschouwd. Zij was en is het na 100 jaar zelf.

  Zoals Marx heeft opgemerkt: ‘De mensen maken hun eigen Geschiedenis, maar weten het niet’. De idioten.

 2. 3

  Ik zie dat HPax zijn analyse al weer klaar heeft. Natuurlijk, het is gewoon de schuld van de islam. Alsof er elders op de wereld in situaties van oorlog en conflict geen vrouwen en meisjes zijn die in de vluchtelingenkampen hun leven niet zeker zijn.

 3. 4

  Dat ‘elders in de wereld’, zonder Islam, en met óp en over de grenzen van Syria’-to-day’ vergelijkbare omstandigheden vrouwen eveneens en vaak de dupe zijn, is triest genoeg een bekend feit. Het er dan in dit geval op de wat huilerige manier van c3 bij te slepen, laat zich slechts verstaan als een poging om een brand met het ontsteken van een tegenvuur te bestrijden. En inderdaad, daarmee kun je wegkomen, soms.

  In het artikel waaruit ik mijn c 2 destilleerde, komen i.v.m. het verschrikkelijke lot dat die vrouwen daar in dat Jordaanse vluchtelingenkamp treft zoveel Islam-elementen/aspecten voor, dat die religie er moeilijk onaansprakelijk voor kan worden gehouden.

  ‘100-year-old Shatwah wanhoopskreet “Bashar, Bashar,“ ‘Why are you butchering us?’’, hoe emotioneel begrijpelijk ook, leek mij daarom niet correct én als zodanig de moeite van registratie waard. Je kunt je er tegen de gegeven achtergrond de sociologische observatie aan opdoen dat individuen onbewust dragers (kunnen) zijn van een ideologie of van een hele cultuur die ze onder bepaalde omstandigheden de das omdoet. Alles kan dat natuurlijk, maar soms is het je eigen cultuur = ben je hetzelf.
  En dat is extra pijnlijk.

  Verder bevat deze waarneming voor ons Nederlanders en andere Westerlingen & geallieerden een ernstige waarschuwing.

 4. 5

  Huilerig? Hoezo?
  Het is gewoon een feit dat waar ook er altijd mannen zullen zijn die misbruik maken van de situatie waarin meisjes verkeren. Zeker als men leeft in oorlog en conflict. Dat gebeurt in Congo, in vluchtelingenkampen elders in Afrika, en nu ook in de Syrische vluchtelingenkampen. Maar het gebeurt ook bij ons in de hoek, op de Amsterdamse wallen bijvoorbeeld, waar mensenhandel nog steeds welig tiert.

  Als dit soort verhalen al iets zegt, dan is het vooral hoe ongelooflijk desperaat de families in de kampen zijn. Want je moet ver heen zijn qua leefomstandigheden om je eigen kinderen als prostituee te laten werken.

  Dat jij het nodig vindt om daar de islam bij te halen, dat is tamelijk triest. Erger vind ik dat het op geen enkele manier de situatie van die talloze vluchtelingen zal verbeteren.

  Die mensen zitten bovendien niet in de situatie waar ze in zitten omdat ze moslim zijn en drager van een cultuur, maar omdat ze in opstand kwamen tegen een dictatuur die al meer dan veertig jaar aan de macht is en waaraan niemand op de wereld iets lijkt te doen. Zoals we ook nu onze handen in onschuld wassen met als legitimatie dat ingrijpen het erger maakt. Voor wie, vraag ik me af? Voor die zeventigduizend doden, die honderdduizenden vluchtelingen die in de buurlanden een goed heenkomen zochten? Voor de talloze ontheemden in Syrië zelf? Voor de mensen die bivakkeren in hun door de vliegtuigen van Bashar Al Assad kapot geschoten huizen?

  Het artikel dat hierboven gelinkt wordt laat slechts zien hoe afschuwelijk oorlog is. Maar vooral leidt het af van waar het om gaat: wat we er aan gaan doen om te zorgen dat het stopt.

 5. 7

  @4 Verder bevat deze waarneming voor ons Nederlanders en andere Westerlingen & geallieerden een ernstige waarschuwing.

  Welke waarschuwing dan? Dat als je vluchtelingen niet goed opvangt ze in het nauw worden gedreven en gekke dingen kunnen gaan doen? Volgens mij hebben wij dat hier wel begrepen.

 6. 8

  HPax: Je kunt het proberen te verpakken in veel woorden en pogingen tot hoogdravend taalgebruik, maar je opmerkingen zijn in dit geval gewoon botte hork opmerkingen, waarin je een post over andermans leed misbruikt als vehikel voor je eigen politieke standpunten.

 7. 10

  De ‘posting’ (een ‘Waan link’) getiteld ‘Syrische vluchtelingen wacht verkrachting en prostitutie’ stond lang op Sarg. open. Geen reacties. Op wie was het wachten?

  Gezien de ‘stimulerende’ kop vond ik dat eerst vreemd, daarna de tragiek van het onderwerp in aanmerking genomen minder raar. Want wat kun je het Syrische onderwerp anders toevoegen dan een ontdaan: ‘ach hoe zielig’, o.i.d.? De achterlijkheid! En Sargasso is een opinie-rubriek en zelfs incidenteel geen condoleance register. Als ik het goed zie.

  Maar nu lijkt toch dat naar de smaak van inheemsen op Sarg. dat weblog primair die smartelijke functie moet vervullen. Achteraf gebleken dan, met schelden op iemand die Sarg. als medium ter bevordering van debat & dialoog serieus nam, en het initiatief.

  In die trant als bloot gelegd moet een chirurg die een kankergezwel tegemoet treedt, huilen, niet primair deskundig snijden. En het zijn niet onderlegde verpleegsters die gewenst zijn, maar klaagvrouwen. Een hele oude functie, passend en werkzaam in de huidige Syrische toestand.

  Dat die functie van jankende vrouwen hier latenter en fataliter ook nog opereert, wist ik wel, maar ik had er meer rekening mee moeten houden.

 8. 11

  @10.

  Wil je niet meer s nachts reageren, jouw gewauwel wordt alleen maar erger.

  Dialoog en debat – daar heb jij totaal niets mee. Jij bent een verstokte conservatieve verdwaalde geest die zijn toevlucht neemt tot irrationeel denken. Die niet kan argumenteren zonder etnische en culturele bruine gedachten. En die eigenlijk zijn tijd verdoet hier – want jouw doel: het bekeren van reageerders hier tot jouw gedachtegoed zal niet gebeuren. Jammer, erken je fouten, en begin een nieuw leven. Jezus is toch ook voor jouw zonden gestorven en opgestaan uit de doden. Of ben je dat vergeten in je fanatieke aanbidding van Mammon, de god van het geld?

  En dat jij invult voor anderen hoe zij over dit artikel denken is natuurlijk hemeltergend. Ik herken mij daar totaal niet in, en anderen waarschijnlijk ook niet. Jij gebruikt het artikel alleen met je islamofobe bril op, geen christelijke naastenliefde. Die ben je allang kwijt. In de WO II gebeurde zeker ook de mensonterende toestanden in Europa door de islam. Nee, dat kwam uit het door en door christelijke Europa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren