‘Socialisme leeft in Groot-Brittannië’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Uiteraard geen nieuws, maar niettemin opnieuw mooi verwoord:

Socialism lives in Britain, but only for the rich: the rules of capitalism are for the rest of us. […] […] when the financial system went into meltdown in 2008, it was not expected to stand on its own two feet, or to pull itself up by its bootstraps. Instead, it was saved by the state, becoming Britain’s most lavished benefit claimant. More than £1tn of public money was poured into the banks following the financial collapse. […]

Glyn, a former gas fitter from Manchester, was sanctioned three weeks before Christmas 2013, and received no money. He had missed a signing-on day because he was completing a job search at Seetec, one of the government’s corporate welfare-to-work clients. Then there’s Sandra, a disabled Glaswegian who lives with her daughter. She was sent a form asking to declare whether she lived with someone; assuming it meant a partner, she said no, and was called in to a “compliance interview”. Because her daughter was not in full-time education, Sandra was stripped of her entitlement to her £50 per week severe-disability allowance. While the financial elite could depend on the state to swoop to their rescue, those who suffered because of their greed felt the chill winds of laissez-faire.

En de bankenjongens ondertussen maar janken dat ze ‘gedemoniseerd’ worden en dat big goverment een obstakel voor innovatie is.

Soms vraag je je wel eens af (ik wel tenminste) waarom men in verre vreemde landen massaal op duistere types stemt die er ronduit rare en inmiddels volstrekt ongeloofwaardige ideeën op nahouden over wat het beste voor hun bevolking is.

Maar in feite doen wij hier in Europa natuurlijk precies hetzelfde.

Open artikel

Reacties (6)

#1 su

[img]http://ct.politicomments.com/ol/pc/sw/i53/5/7/27/pc_451804d42b4d1133fbd6e3585a9a32f3.jpg[/img]

#2 thalmann

Owen Jones

Ik wist het al voordat ik op de link klikte. Dit ventje wordt de nieuwe Orwell genoemd door een komiek die tot de 1% behoort en weigert zijn rijkdom te delen met de armen.

Net als Russel Brand geeft Owen Jones geen fuck om de armen, hij gebruikt ze enkel voor dickensiaanse verontwaardigings porno die er gretig in gaat bij guardian lezend links.

#3 su

@2 En dat baseer je waar op? Verder: wellicht beter om op de inhoud in te gaan in plaats van op de man te spelen?

#4 thalmann

@3
Owen Jones is een populist, hij dankt zijn carrière niet aan het helpen van de armen maar aan het propageren over de armen. Iets waarvan hij de opbrengst niet deelt met de armen die als onderwerp dienen.

Dit is een proces dat er vrijwel altijd insluipt bij vakbonden, linkse kranten en andere linkse organisaties. De mensen waar het oorspronkelijk om te doen was veranderen van doel, in middel.

#5 su

@4 Owen is een jongen uit een arbeidersfamilie uit Stockport (Gt. Manchester). Als hij over working class schrijft, dan gaat het over waar hij zelf vandaan komt. Je aanvallen op de man slaan nergens op. Je lijkt wel zelf een karikatuur van de upper class, of working class sulletje die naar ze opkijkt.

Ik daag je uit wat inhoudelijks te zeggen over het onderwerp.

#6 pedro

@4: de paus is links, Mark Rutte en de VVD zijn links… Zelfs Geert Wilders en de PVV zijn links, als het criterium voor links zijn is, dat mensen dingen zeggen over zaken waar ze zelf niet aan doen. Of misschien is je argument niet erg sterk. Sterk genoeg voor GS wel, maar dan zit je op de verkeerde site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*