1. 4

  @2: Lijkt me logisch, anders kan COP 25 in Madrid niet doorgaan.
  Of komt iedereen weer op de fiets/met paard ?

  Ik reken ook minstens op een delegatie van Extinction Rebellion (samen met Greetje) op Barajas Airport, om de aangevlogen deelnemers hartelijk te verwelkomen. Gezellie !

 2. 5

  @4: Die sprong kan ik even niet maken: Wat heeft een fregat (dat overigens “geen Nederlandse schepen escorteren” gaat, volgens het artikel uit #2) in de Perzische golf te maken met COP 25 in Madrid (dat eerder begint, dan dat fregat in Abu Dhabi aankomt)?

 3. 6

  @5: “Die sprong kan ik even niet maken”.

  Je moet het ook willen. Het onderwerp bij Hans was volgens mij “fossiele brandstoffen”. COP 25 heeft 25.000 deelnemers uit 200 verschillende landen, die allemaal verplaatst moeten worden via (air) traffic. Je zou dan een link naar exessief gebruik van fossiele brandstoffen (en exessieve vervuiling) kunnen maken. Jij doet dat niet. Prima toch ? Geeft niks. Fijne zaterdag nog.

 4. 7

  @2: Van mij mogen de kosten van dat avontuur opgeteld mogen worden bij de kosten (lees: subsidie) van fossiele brandstoffen, als het gaat om het vergelijken met andere bronnen.

  En dat fregat mag ook op de poster voor promotie van energie uit wind en zon van eigen, Nederlandse bodem. Links moet eens beter leren hoe die FvD/PVV’er aan te spreken in taal die ze aanspreekt. Dus willen we meer of minder olie van de moslims voor onze auto’s? En willen we meer of minder gas van maatjes van Erdogan? -het is allemaal zo makkelijk.

 5. 8

  @6: “Het onderwerp bij Hans was volgens mij “fossiele brandstoffen”.”
  Nou zit je bij Hans dan altijd wel goed, maar de link gaat toch echt over iets anders (over het inzetten van militairen, al heeft Hans het doel ervan verkeerd, maar dat is ook niets neiuws). Dat jij dat graag draait naar jouw favoriete onderwerp (je grijsgedraaide plaat “kijk toch, die hypocriete klimaatdrammers”), is dan eigenlijk ook weer niet verrassend.

 6. 10

  @9

  Dat komt door Brandolini’s law:

  The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than to produce it.

  Mensen hebben niet altijd zin om tijd en energie te besteden aan je inhoudsloos gebral. Zeker niet omdat de ervaring leert dat het zinloos is.

 7. 11

  @9: Wat vreemd zeg, ga ik zomaar niet in op je poging om je straatje in te lopen. Of om even dezelfde rare hersenkronkel te gebruiken: Jij legt weer niet goed uit waarom dat fregat WEL ervoor zorgt dat COP 25 doorgaat.

 8. 12

  Gefeliciteerd, Sargasso!

  Simon Rozendaal in Elsevier weekblad schrijft over jullie. Jullie hebben Susan Crockford bijna uit de Rotterdamse diertukn gehouden.

 9. 23

  @14: Gasp! Collusion! Maar ook weer niet zo verwonderlijk dat radicaal rechts NL met radicaal rechts VS optrekt.

  Wel verwonderlijk: Hoekstra noemde China en Rusland als bedreigingen en hamerde dus op meer investeringen in defensie. “Een Europees leger supporten wij niet”, zei Hoekstra.

  Oké boomer. Wat een fucking nitwit.

 10. 24

  @23: En denk nou maar niet dat die Fvd’ers in de gaten hebben dat de VS Europa als economische en defensieve macht wil uitschakelen.
  Dat Hoekstra Rusland als vijand noemde, die fout zullen de Fvd’ers hem wel willen vergeven…

 11. 25

  @24: Nah ja, het valt niet te ontkennen dat de geopolitiek momenteel nogal een moeras is. China is duidelijk de economisch dominante grootmacht, Rusland probeert via cyberwar haar positie te verstevigen, en het westen staat erbij en kijkt ernaar. De VS is de weg kwijt, en de EU slaat ook geen deuk in een pakkie boter.
  Het is al met al een nogal treurige toestand.
  Mijn hoop is dat we in een overgangsfase zitten. Maar ik zal de uitkomst waarschijnlijk niet meer meemaken.

 12. 28

  @25: Ik heb de indruk dat de EU (en de rest van de westerse wereld) hoopt dat Trump na 2020 weg is en dat de relaties weer zullen normaliseren, zou ik zelf ook hopen.
  Maar als Trump nog 4 jaar door gaat regeren dan moet de EU zich echt los maken van de VS, vooral omdat Trump dan nog extra destructief tekeer zal gaan omdat hij met gewonnen verkiezingen zijn gedrag als bewezen gewenst zal beschouwen.

 13. 30

  @29: ik woon in een dorpje vlak onder Amsterdam en daar is het letterlijk het hele jaar feest (ook op warme zomeravonden zijn meerdere harde knallen per avond geen uitzondering) maar het echte feest begint hier zo’n beetje half september.

  Helaas is dit ook een gemeente waar de VVD steevast de grootste partij is, dus je kan al raden dat er niks aan gedaan wordt.

 14. 31

  @28: De vraag is vooral of de VS in de komende jaren nog leidend zal zijn. Ik denk dat Trump daar al aardig de klad in heeft gebracht. Dus ja, de EU moet zich losmaken. Maar wat dan?
  China is de grootmacht. Scary as hell!

 15. 33

  @29: Ik denk dat Sjors niet erg ver van mij vandaan woont ten zuiden van Amsterdam.
  Op het “platteland” is er veel minder aandacht voor geluidsoverlast.
  Schuurfeesten die kilometers ver hoorbaar zijn tot 4 uur ’s nachts zijn normaal. Op oud en nieuw duren die tot 7 uur ’s morgens.
  Voor meer stilte moet je blijkbaar in de stad gaan wonen vandaag de dag.
  Vuurwerk kunnen ze hier al helemaal niet meer binnen de perken houden, zelfs al is het goed voorspelbaar waar en wanneer het zal gaan knallen.

 16. 34

  @31:
  [ Ik denk dat Trump daar al aardig de klad in heeft gebracht. ]

  Het is werkelijk tenenkrommend om te zien hoe de (minst slechte) wereldleider zijn eigen zorgvuldig opgebouwde machtspositie in luttele jaren volkomen te grabbel gooit omdat het zogenaamd te duur is.

  Trump is een kruidenier die niet snapt dat als jij de big spender op defensie bent dat je iedereen de baas bent en iedereen in een richting kunt dwingen. En vervolgens kopen die landen gedwee al jouw wapens, raketten en Joint Strike Fighters ongeacht de prijs.

  Turkije heeft hij al in de handen van de Russen gedreven.
  Terwijl China talloze landen in hun gareel dwingt (waaronder Suriname en Griekenland) liegt Trump zijn eigen volk voor dat China betaalt voor de importtarieven die de eigen boeren naar de afgrond drijft.

  En hier hebben we gelovigen die Baudet steunen in dezelfde destructieve richting.

 17. 35

  @33: Wat een eye-opener. Ik dacht altijd dat in de stad de overlast het grootst was. En ik erger me kapot aan de toestanden die hier aan de rand van de stad, in een groen en recreatief gebied plaatsvinden.
  Het blijkt een wijder verbreid probleem dan ik gedacht had.

  Al komt de gedachte nu wel in me op, dat we misschien ook gewoon een stel ouwe zeikerds zijn. Ghe, het kind in mij leeft even op. Dat ga ik nu meteen even bestraffend toespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren