1. 4

  @1: @2: zeg maar gerust terreur. Maar dit krijgt geen of weinig follow up. Er is nl grote kans dat dit een christen is. En dat ligt anders zoals we weten.

 2. 6

  @3: En kan jij dan ook even uit leggen wat die Japanse fabrikanten dan precies ook alweer met de walvis jacht te maken hebben?

  P.S.

  Ik heb het donkerbruine vermoeden dat er best wel wat Japanse componenten zijn te vinden aan boord van hun schepen cq kantoren.

  P.P.S. ik ben niet voor de walvisjacht, maar de tactieken van Sea Sheperd kunnen ook niet door de beugel.

 3. 7

  @6:

  P.P.S. ik ben niet voor de walvisjacht, maar de tactieken van Sea Sheperd kunnen ook niet door de beugel.

  Wat is er dan precies mis met de tactieken van Sea Shepherd?

  Zolang de diverse overheden op de wereld niet achter illegale vissers en walvisvaarders aan gaan zal toch iemand het moeten doen.

 4. 8

  @4 Je was me voor. Het is ook veelzeggend dat volgens het artikel er protocollen waren, waardoor het personeel zich snel in veiligheid kon brengen in ‘veilige ruimten’ in het gebouw. Als je je personeel daar als organisatie op moet trainen, omdat je rekening houdt met zulke aanslagen dan zegt dat al genoeg… Een enorm verziekte maatschappelijke (en politieke) discussie aldaar, er is genoeg blaam om rond te gaan waar het geweld bij klinieken betreft.

 5. 9

  @7:

  Zolang de diverse overheden op de wereld niet achter illegale vissers en walvisvaarders aan gaan zal toch iemand het moeten doen.

  Dat heet eigen rechter spelen, ook voor een goed doel is dat een nono.

 6. 10

  @6 Het concept van boycots c.q. consumentenactivisme is geheel nieuw voor je? Mijn hemel zeg…

  @9 Hier maak je dan wel weer een sterker punt. Maar let wel dat bovenstaande oproep tot boycots dan weer precies het soort niet-geweldidige activisme is dat je overhoudt.

 7. 11

  @10: En daarom vroeg ik dus wat die Japanse concerns met de walvis jacht te maken. (maken ze iets wat de walvis jacht nodig heeft voor de jacht, of moeten ze gestraft worden omdat wat andere Japanners iets doen wat bepaalde mensen niet zint?)

 8. 13

  Wat een prachtig volk, die stoere Nederlanders.

  “Heel Nederland lijkt ervan overtuigd dat dit dorp leeg staat, en dat alles hier kan en mag,” vertelt Doelenaar Guido me. “Er komen natuurlijk ook Belgen en Duitsers kijken, maar het zijn vooral de Nederlanders die er een bende van maken. Ze hebben nul respect. Ze breken in, zelfs bij huizen die nog bewoond zijn, en laten een spoor van vernieling achter.”

  https://www.vice.com/nl/read/nederlandse-ramptoeristen-helpen-doel-de-vernieling-in-683

 9. 14

  @6:
  Die “fabrieken” (met uitzondering van wat maritieme bedrijven) op zich niet zoveel, maar wat omzetdaling e.d., kan die slampamperige Japanse overheid misschien tot wat goeds aanzetten.
  Voor het overige, heb je op zich al genoeg commentaar gekregen op je opmerking(en).

  “Of ik Japanse producten heb?”
  Paar jaar geleden heb ik een Sony-nex camera met een 18-200 lens gewonnen” en niet weggegooid ;-)
  Voor de rest niets.

 10. 15

  @14:

  Paar jaar geleden heb ik een Sony-nex camera met een 18-200 lens gewonnen” en niet weggegooid ;-)
  Voor de rest niets.

  En schroef nu eens een paar apparaten die je gekocht hebt open.

 11. 18

  @17: Ik neem aan dat je bedoelt: ‘niet onderdoet’. Eigenlijk overdoet hij het dus. Is nog banger dan… Maar dat is overigens niet verwonderlijk.

 12. 21

  Heb ik al een slechte internet verbinding, kan ik http://www.nos.nl niet krijgen. Denk ik gvd, die verbinding van mij. Hoor ik op radio dat een stel computerjunkies het leuk vindt om die site te terroriseren – databunken of zo. Waar is dat voor nodig?

 13. 23

  @21, dus de NOS heeft nog niet zo veel geleerd om haar rol als Nationale Rampenzender (pun intended) die na de life gijzeling van he journaal vorig jaar niet zo vlekkeloos liep te verbeteren.

 14. 24

  @23.

  Bezuinigingen.

  Waar zijn de libertariërs overigens, hoor ik de laatste maanden niets meer van, begin ze te missen … Friedrich Hayek wordt in de kranten weer overtroffen door Keynes. Het Piketty-effect?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren