1. 4

  @3: Complottheorie is een uitvinding van links om discussies over onwelgevallige, contraire issues uit de weg te gaan. Vooral luie politici zijn er gek mee. Complottheorie is daar een duizend-dingen-doekje voor. Zelf zit ik ook vol met complotten, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
  Mijn eerstvolgend complot is een biertje scoren in de stad.

 2. 5

  @4: “Zelf zit ik ook vol met complotten”
  Waarvan akte: “Complottheorie is een uitvinding van links om discussies over onwelgevallige, contraire issues uit de weg te gaan.”

 3. 7

  @2: in 2035…. heel misschien. Sinds wanneer geloof jij Vladimir Putin, Frank?
  Zullen we eerst even afwachten of die voorspelling wel uitkomt en ons concentreren op de werkelijkheid anno 2019?

 4. 9

  @8: Gaat niet zozeer om god of christenen. Veel niet-christenen beschouwen vloeken als onbeschaafd en zelfs schadelijk in het bijzijn van kinderen. Iedereen heeft belang bij beschaving en welsprekendheid. De wetgever mag daar een rol in spelen.

 5. 12

  @7: [ Sinds wanneer geloof jij Vladimir Putin… ]
  U vliegt weer eens gierend de bocht uit met uw beweringen.

  [ Zullen we eerst even afwachten of die voorspelling wel uitkomt ]
  En dat uit de mond van mijnheer Verbeek die ons voortdurend bestookt met voorspellingen over piekolie en piekkool en autoverkopen.

 6. 13

  @9: Dan moet je een vloekverbod niet beperken tot een christelijke god.
  Als de wetgever een rol wil spelen, dient ze te zorgen voor omstandigheden waarin de behoefte aan krachttermen minimaal is. Dat zie ik die kloothommels nog niet zo snel doen.

  Maar wat zou hij zeggen tegen de minderheid van ongelovigen die zich in haar vrijheid beperkt ziet? “Ik zou zeggen: Ik begrijp dat je dit als een beperking voelt, maar dan stijgt het belang van de eer van Gods naam daar toch boven uit. Die naam is ons heiliger en dierbaarder dan uw gevoel.”

  Waarmee die SGP-fractievoorzitter zichzelf voor bestuursfuncties diskwalificeert, doordat hij een ultiem gebrek aan gevoel voor anderen blootlegt, dat hij andersom wel verlangt en -godbetert- zelfs afdwingt!

 7. 14

  @13 :-)!

  En jah, probeer zoonlief ook te leren wat minder te vloeken en van dat. Het staat dom ipv stoer, het kan mensen nodeloos kwetsen. Gevoel voor anderen inderdaad. En er is meestal ook gewoon goed Nederlands om je gevoel te verwoorden.

  Los daarvan “Kut!”, “Fuck!” “Goddammit” wanneer je op je duim hebt geslagen, of iets vergelijkbaars, of erger, jaah…

 8. 16

  Het is aan de ontvanger van de boodschap om aan de boodschap waarde dan wel gevoel te koppelen.

  Een vloek is ook een boodschap. Door vloeken te verbieden, verbied je de vrijheid je mening te uiten.

  Eerst een vloekverbod voor de meest extreme vloeken, dan zodra het verbod er is, hoef je alleen de lat nog maar te verleggen om onwelgevallige meningen weg te zetten als vloek, ‘ik voel me daardoor gekwetst!’, en je kan kritiek goed in de kiem smoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren