Rotterdamse Wethouder Haven & Economie zegt ontgasverbod toe

Foto: John Loo (cc)
Dossier:

NIEUWS - Krispijn Beek liet vorige week op Sargasso zien dat er waarschijnlijk veel meer emissies van schadelijke stoffen plaatsvinden door het ontgassen van binnenvaartschepen, dan tot nu toe bekend was. Het leidde tot Kamervragen van de SP en GroenLinks en vragen aan het College van B&W in Rotterdam. Dit weekend heeft de wethouder Haven & Economie van Rotterdam, Jeannette Baljeu, toegezegd een ontgasverbod in te voeren, dat per 1 januari 2015 in moet gaan.

Open artikel

Reacties (3)

#1 qwerty

OK, het zal niet alleen van dat logje afgehangen hebben, het probleem zal al wel wat langer aangekaart worden. Maar zelfs al is het maar de beruchte druppel : gefeliciteerd.

#2 Eva Schram

@1 Uiteraard, zoals Krispijn in het hierboven gelinkte blog ook uitlegt, zijn er meer mensen al lang bezig met dit dossier. O.a. AD Rotterdam en RTV Rijnmond hebben twee journalisten die het al jaren volgen. Maar Krispijns onderzoek was wel voor de SP- en GL-fracties aanleiding wéér vragen te stellen. De spreekwoordelijke druppel inderdaad.

#3 Krispijn Beek

@1: Het is net als in de wetenschap: ‘standing on the shoulders of giants’. Het hing dan ook zeker niet alleen van mijn blogje af. Journalisten als Leon van Heel (Algemeen Dagblad) en Jaap Deijbel (voorheen RTV Rijnmond) houden zich al jaren met het dossier bezig.

Net als Mark Lensselink, fractievoorzitter VVD Hoek van Holland, en Arno Bonte, fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam. Waarbij ook lokaal met partijen als SP en PvdA is samengewerkt. Een volledig overzicht van alle politieke vragen die ik heb kunnen vinden vind je hier:
http://krispijnbeek.nl/2013/12/11/overzicht-vragen-over-ontgassen-binnenvaart/

Een overzicht van publicaties was in de maak, maar het goede nieuws heeft de speurzin dit weekend aangetast ;-)

Daarnaast is er nog een grote groep mensen die achter de schermen soms al meer dan 15 jaar aan oplossingen voor dit dossier werkt. Velen daarvan zijn afgelopen jaar bereidt geweest me te woord te staan en hebben me op openbare bronnen gewezen die uiteindelijk hun plek hebben gekregen in mijn blog voor Sargasso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*