Ronnie Naftaniel: Israël maakt vuile handen

Dossier:

Pensioenfonds PGGM maakte vandaag bekend te stoppen met beleggingen in vijf Israëlische banken, omdat die betrokken zijn bij de bouw van Joodse nederzettingen in bezet gebied.

Voormalig directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), Ronnie Naftaniel, reageerde op Twitter:

Ik ben nu erg benieuwd naar andere beleggingen #PGGM. Schone handen, OK. Maar wel overal. Geen selectieve verontwaardiging alleen ovr Israël — Ronny Naftaniel (@RonnyNaftaniel) 8 januari 2014

Ik vind het een duidelijke vooruitgang dat ze in CIDI-kringen tegenwoordig openlijk toegeven dat Israël dankzij de bezettings- en nederzettingenpolitiek geen schone handen heeft.

En inderdaad: wat mij betreft, belegt PGGM bijvoorbeeld ook niet in bloeddiamanten, illegaal ivoor en Chinese bedrijven die de bezetting van Tibet faciliteren.

Open artikel

Reacties (56)

#1 hansje ter horst

Dat
Israël vuile handen maakt weet Ronnie natuurlijk al lang(of hij moet volstrekt dement zijn) maar dat hij nu ineens vindt dat alle beleggers maar eens even met al hun billen bloot moeten is nieuw.

Mag ik Ronnie er op attent maken dat beleggers nu juist bezig zijn na te vorsen hoe het met hun beleggingen zit?
En dat dat dus precies de reden is waarom PGGM zich terugtrekt?

#2 Tzoimbo

“There are human rights sanctions and other punishments against China, Russia, Iran, Syria, Zimbabwe, Sudan, Yemen, Belarus, Cuba, North Korea and lots of other countries. And these sanctions weren’t put in place by some minor academic group like the American Studies Association, but by the United States of America, the European Union and/or the United Nations Security Council. Furthermore, these sanctions hurt those countries quite a bit more than the ASA’s boycott of Israeli colleges is likely to hurt Israel.

Yet you would think from the reaction to the recent ASA boycott that no other country in the world is being punished for its human rights violations. Everybody’s jumping on ASA president Curtis Marez’s quote on why the organization was going after Israel instead of other, far worse malefactors: “One has to start somewhere,” he told The New York Times. But while the ASA may be starting with Israel, the powers-that-be in the world have gone after any number of human-rights violating countries – yet still haven’t gotten to Israel and its 46-year military dictatorship over the Palestinians.

If you look at the serious, painful punishments the world metes out to oppressor nations, Israel is not being singled out, it’s being let off the hook.”

http://972mag.com/the-worlds-blatant-double-standard-in-israels-favor/84499/

#3 Tzoimbo

@2: En dat is dan nog afgezien van het feit dat tegen Iran sancties van kracht zijn wegens een vermeend kernprogramma, terwijl het een publiek geheim is dat Israël diezelfde kernwapens allang heeft.

#4 gbh

@3: Ik zal het je sterker vertellen; Pakistan, India, China, Noord-Korea, Frankrijk, Rusland, Great Brittania en de VS hebben die ook!

#5 Andy Cap

@4: Ja, en die pronken er zelfs mee.

Israel niet, daar zijn ze veel te bescheiden voor.

#6 hansje ter horst

@5: ;-))

#7 Likoed Nederland

Boycotten PGGM vanaf nu dan alle firma’s in alle 100 landen met betwiste gebieden, dus China vanwege Tibet, Marokko vanwege Sahara, Pakistan vanwege Kasjmir en Turkije vanwege Cyprus enz. enz.?

Stond niets over.

#8 Spam

@7 Het apartheidsregime in de door Israël bezette gebieden is natuurlijk wel uniek in zijn soort.

#9 Jeroen Laemers

@7:

Pensioenfonds PGGM maakte vandaag bekend te stoppen met beleggingen in vijf Israëlische banken, omdat die betrokken zijn bij de bouw van Joodse nederzettingen in bezet gebied.

Dat wil dus niet zeggen dat alle Israëlische bedrijven off limits zijn.

Maar het is natuurlijk in het belang van sommigen om dat onderscheid te verdoezelen.

#10 Grûtte Pier

@7: “betwiste gebieden”

Hèhè daar is de Joseph Goebbels weer met z’n propaganda / misinformatie / hasbara.

De gebieden zijn niet betwist, ze zijn bezet!

Financieel uitbuiten van bezet gebied (nederzettingen) zijn oorlogsmisdaden. Goed dat PGGM z’n vingers daar niet aan wil branden.

#11 gbh

@5: Dus als ze meerijden met het carnaval in Natal is het voor jou wel goed?

Schermen met dat één land ze wel heeft is een drogreden, met die kleuter hij-doet-het-ook redenatie kan je elke gek wel een A-bom geven.

#12 Kalief

@11 Grappig dat het CIDI dezelfde redenatie omgekeerd gebruikt: Geen selectieve verontwaardiging alleen ovr Israël
“Ja maar kijk hullie dan!” in optima forma.

#13 gbh

@12: Niet helemaal Kalief, bij de eerste gaat het om handhaving van bestaande regels (non-proliferatieverdrag), bij het tweede worden er regels gemaakt voor maar één partij.

#14 Folkward

@gbh Qua rationalisatie is ‘hij doet het ook’ een flutredenering, als motivatie doet het niet onder voor het nettere: ‘Uit strategische overwegingen blijkt dat de mogelijkheid tot het gebruik van een kernbom door ons een militair overwicht bewerkstelligt, waardoor er minder risico is op een aanval op ons. Omgekeerd geldt dat als zij datzelfde overwicht zouden hebben, wij dat overwicht teniet moeten doen door zélf een kernbom tot onze beschikking te hebben.’ Juist zulke simpele, kleuterredeneringen zijn de spil voor de wereldpolitiek. Het wordt verbloemd door diplomaten, maar machiavellistisch blijft het.

#15 Andy Cap

@11: “met die kleuter hij-doet-het-ook redenatie kan je elke gek wel een A-bom geven.”

Dat maakt het feit dat Israel over die dingen beschikt nu juist zo verontrustend: ik twijfel er niet aan dat ze die nog zullen inzetten ook.

#16 penderie

Waarom mag je eigenlijk niet selectief verontwaardigd zijn? ’t Zal een dolle boel worden als je overal verontwaardiging over moet tonen. En dan zou Ronnie Naftaniel ook geen werk hebben: zijn baan bestaat bij de gratie van selectieve verontwaardiging.

#17 hansje ter horst

@7:
Dat klopt, want daar gaat het dan nu ook ff niet over.
Korter kan ik het niet zeggen.

#18 hansje ter horst

@4:
Ja.
En?

#19 gbh

@14: Dat klopt maar het ging hier niet om wereldpolitiek maar om lui wiens enige referentiekader om de één of andere merkwaardige reden alleen bestaat uit Israel en aan de hand daarvan of in het belang daarvan elke andere bloedige (religieuze) dictatuur goedpraten.

Ik vind dat als je kritiek heb op Israel, welke terecht is de bezetting is fout, je ook kritiek moet hebben op soortgelijke of ergere landen. Als mensenrechten alleen tellen wanneer het jou uit komt heb je een andere valse agenda.

#20 Tzoimbo

“Ik vind dat als je kritiek heb op Israel, welke terecht is de bezetting is fout, je ook kritiek moet hebben op soortgelijke of ergere landen.”

Dat kun jij wel vinden, maar het is natuurlijk gelul. Er zijn genoeg mensen die zich alleen maar bezighouden met Koerdistan, Tibet, Burma/Myanmar of in vroeger tijden Oost-Timor en Zuid-Afrika. Daar heeft iedereen ook het volste recht toe, zonder insinuaties over hun motieven.

“Als mensenrechten alleen tellen wanneer het jou uit komt heb je een andere valse agenda.”

Als je je bijvoorbeeld alleen druk maakt over de mensenrechtenschendingen van het Syrische regime en die van de rebellen bagatelliseert, zoals jij hier steevast doet. En daarbij dan voortdurend insinueren dat iedereen die dat niet doet in dienst is van het Syrisch regime. Dat je nog kunt typen, druipt die boter op je kop niet in je ogen?

#21 gbh

@20: Je mist het punt, daar heeft iedereen het volste recht toe. Die agenda wordt pas vals als je bloedige dictators en andere mensenrechten schendingen loopt goed te praten.

Ik bagatelliseer niks, dat is wat jij er van maakt. De grootste mensenrechten schenders binnen de ‘oppositie’ was ISIS die krijgen op dit moment van Assad luchtsteun.

#22 su

@21: Ben ik toch benieuwd wie in deze draad bloedige dictators en andere mensenrechtenschendingen lopen goed te praten. Want anders is je opmerking niet van toepassing en lig je gewoon weer een discussie te saboteren.

#23 Tzoimbo

@21: Uh huh. Daar gaan we weer met de insinuaties. Wie doet dat hier volgens jou? Ik zie hier alleen iemand letterlijk ALLE mensenrechtenschendingen van de rebellen weglullen door ze letterlijk ALLEMAAL op de rekening van ISIS te schrijven, terwijl allang bekend is dat de FSA zich ook schuldig maakt aan moordpartijen, verkrachtingen ontvoeringen en etnische zuiveringen. Een aantal ontvoerders van Libanese Shi’iten werd door familieleden, die door de ontvoerders waren vrijgelaten, herkend op een foto waar ze poseerden met de Amerikaanse senator John McCain, iemand die net zo ongelooflijk kortzichtig, rechtlijnig en naïef is op buitenlands gebied als jij. Het enige wezenlijke verschil tussen ISIS en Jabhat al-Nusra (en ook de jihadigroepen onder de papaplu van het FSA, voor zover dat nog bestaat) is dat ISIS voornamelijk uit buitenlanders bestaat. En speciaal voor naïeve buitenlanders als jij en McCain houden JaN en FSA de zaak mooi voor de gek:
““The FSA and Al Nusra join together for operations but they have an agreement to let the FSA lead for public reasons, because they don’t want to frighten Jordan or the West,” said an activist who works with opposition groups in Deraa.

“Operations that were really carried out by Al Nusra are publicly presented by the FSA as their own,” he said.

A leading FSA commander involved in operations in Deraa said Al Nusra had strengthened FSA units and played a decisive role in key rebel victories in the south.

“The face of Al Nusra cannot be to the front. It must be behind the FSA, for the sake of Jordan and the international community,” he said.”
http://www.thenational.ae/world/middle-east/islamist-militants-secret-role-in-syrian-rebels-successes#ixzz2puU0C9TY

#24 hansje ter horst

@22: nou, su, dat doet gbh.
Zo simpel is het leven soms.

#25 Dehnus

@7: Zucht,
weet u wat u and uw lobby groep doet? Mij dood moe maken van deze hele discussie. Van mij mag Palestina EN Israël zo langzamer hand in de zee afzinken.

Ben er stront ziek van aan het worden, als u het nu lekker in de regio hield kon ik er nog wat sympathie voor opbrengen. MAAR NEE HOOR! De Pro Palestina en Pro Israël groeperingen staan klaar om eventjes lekker in elk Westers Land te rellen en de discussie volledig murwm te slaan.

Ga hier vooral mee door met zijn tweeën, mensen worden steeds vermoeider en gaan zich steeds meer afkeren. “Ach nee hè heb je die zeuren weer”, hoor je steeds meer. Vooral doorgaan…

#26 Kalief

@25 Dat geldt voor elke discussie.

#27 hansje ter horst

@25:
Je hebt gelijk.
Deze discussie, heb ik al eerder gezegd , leidt tot niets.
Likoed blijft volharden in zijn waan, samen met nog wat ander aanpalend volk, dat iedereen die kritiek heeft op Israël een antisemiet is.

Anderen weer vinden Likoed en zijn vrinden de oorzaak van de problematiek.

Ook ik word het zat.

Dus, zolang Likoed en zijn vrienden zo te keer gaan zal er NOOIT vrede zijn in dat land.

Het zij zo.

#28 hansje ter horst

Verklaar je nader,@11:

#29 hansje ter horst

.

#30 hansje ter horst

@7: muts
Er is geen betwist gebied daar, er is wederrechtelijk bezet gebied.

Wat precies snap je nou niet.???

#31 Dehnus

@26: Deze is nu al zo oud dat zelfs “Kip vs EI” er al strontziek van zijn.

#32 L.Brusselman

Bij Twee Vandaag weer een fraai staaltje pro-Israel propaganda mogen aanschouwen.
Ze beginnen met zogenaamd twee kanten van de zaak te laten zien,om vervolgens af te sluiten met een “correspondente”die het Israelische standpunt met verve zit te verdedigen/goed te praten.
“Er zitten nu zo veel Israeliers op de Westelijke Jordaanoever en in Oost Jeruzalem dat het onmogelijk is dat terug te draaien.Men moet de onderhandelingen laten uitgaan van de actuele situatie.”Aldus de “correspondente”.
Ja dat haalt je de koekkoek,dat is juist het smerige van die hele nederzettingenpolitiek.De wereld laten geloven dat de bezetting een voldongen feit is,door ondanks de kritiek er maar mensen naar toe blijven sturen met dikke subsidies,en dat men er zich maar bij neer moet leggen.

#33 L.Brusselman

@32: Sorry het was Nieuwsuur

#34 Andy Cap

@33: Vragen en/of opmerkingen?

Mail: [email protected] en/of [email protected]

#35 lohengrin

Op zich is het veel logischer om Turkije te boycotten:

Turkije bezet sinds een illegale militaire invasie in 1974 van EU staat Cyprus tot op heden het noordelijke deel, heeft het etnisch gezuiverd van 350.000 Europeanen, er 200.000 Turkse kolonisten (gedwongen) naar toe gebracht, een illegale afscheidingsmuur over de hele lengte van het eiland gebouwd en heeft er permanent 40.000 bezettingstroepen gestationeerd (daarmee is de illegale en niet bestaande staat Noord-Cyprus na Noord-Korea het meest gemilitariseerde gebied op aarde). De hoofdstad van Cyprus, Nicosia is de enige Europese stad die tot op heden door een muur gescheiden is. Famagusta is in 1974 in z’n geheel etnisch gezuiverd door het Turkse leger is tot op heden met een groot hek van de buitenwereld afgesloten en de enige spookstad op Europees grondgebied. Turkije heeft over het jaar 2012 bovendien 1400 Koerden overhoop geschoten.

Turkije overweegt annexeren Cyprus:

http://www.deondernemer.nl/buitenland/634779/Turkije-overweegt-annexeren-Cyprus.html

Als reactie kunnen we natuurlijk Turkije en alle Turken en dus alle Turken die in Europa wonen (hebben allemaal een dubbel paspoort en zijn dus burger van een land dat illegaal Europees grondgebied bezet) boycotten.

Dan nemen we het langst durende conflict van afrika gelijk mee: de illegale bezetting van de Westelijke Sahara door Marokko:

Na de Spaanse terugtrekking in 1975 bezette Marokko de westelijke sahara, een gebied 2,5 x groter dan Portugal en 60x groter dan de westbank en gaza samen, bouwde er de langste illegale afscheidingsmuur van 2700 km ter wereld dwars doorheen (dat het bezette gebied opdeelt in 6 van elkaar gescheiden gebieden waartussen geen verkeer mogelijk is) en legde er de grootste mijnenvelden ter wereld. De levensverwachting in de bezette westelijke sahara is 54, even laag als in Congo (Een goede indicatie hoe het Marokkaanse leger in bezet gebied te keer gaat). De levensverwachting in de gazastrook is trouwens veel hoger dan in ieder Arabisch land en zelfs Hongarije.

Marokko heeft bovendien 66 (Zesenzestig!!!) VN veiligheidsraad resoluties aan z’n broek vanwege de bezetting van de westelijke Sahara. Dat is het meest van alle landen.

Het systeem van Marokkaanse afscheidingsmuren in bezet gebied:
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=File:Western_sahara_walls_moroccan_map-en.svg&page=1

Dit schot voor open doel kan Wilders toch niet missen?

#36 Andy Cap

@35: De situatie in Cyprus ken ik niet goed, maar wat betreft Marokko ben ik het volledig met je eens.

Die situatie ken ik bovendien uit eigen waarneming: ik ben in Dakhla geweest en het is me om die reden -alhoewel ik een visum had- niet gelukt om de doorsteek naar het zuiden te maken.

Daar zou inderdaad veel meer aandacht aan besteedt mogen worden. Alleen is de strategische interesse bij dat gebied natuurlijk niet vergelijkbaar met Israel. dat eigenlijk het grootste vliegdekschip van de VS in die regio is. En vandaar ook, dat dat gebied meer in het middelpunt van de belangstelling staat; het gaat echt niet alleen om “die arme Palestijnen”.

#37 hansje ter horst

@35: Waarom zou dat logischer zijn?

Je kunt het een doen en het ander niet laten.

#38 Tzoimbo

Hoezo logischer? Er zijn al sancties tegen Noord-Cyprus, die zijn zelf doorgegaan ondanks het feit dat het de Grieks-Cyprioten waren die tegen de hereniging stemden (die overigens een ‘voorwaarde’ was om lid te worden van de EU, maar voor de zoveelste keer liet de EU zien dat ze vooral goed zijn in verklaringen, maar minder in de uitvoering daarvan). Er zijn nog nooit sancties tegen Israël geweest en die zullen er ook nooit komen, want de Amerikaanse buitenlandse politiek wordt gegijzeld door AIPAC en de Europese politiek door misplaatst schuldgevoel (ja, we mogen ons als Europeanen best schuldig voelen over de Holocaust, maar blinde steun aan Israël is wel het laatste dat de Holocaustslachtoffers verdienen) Maar van mij mogen er sancties komen tegen Turkije om Noord Cyprus. Graag ook sancties tegen de Grieks-cypriotische saboteurs dan. En sancties tegen Marokko lijken me ook geen slecht plan.

#39 Andy Cap

@36: Verschrikkelijk off-topic, ik weet het, maar het moet toch maar even: dit is een MUST SEE:

http://www.youtube.com/watch?v=fLD8TCnCrQg

en vergeet niet: Israel maakt vuile handen

#40 Grûtte Pier

@39:
Off-toppic genoeg – ben niet anders gewend bij Israël topics – anyway:

Dit zijn de vrijheidsstrijders waar ‘onze jongens’ tegen gaan vechten in Malie?

#41 L.Brusselman

@40: Ze gaan er toch alleen heen om te spioneren?

@32: Ik zal ook gelijk even de link voor Nieuwsuur er bij zetten,de gewraakte correspondente is te zien vanaf 16.00 min.Let ook op de kleuren van haar sjaaltje,waarschijnlijk omte benadrukken vanuit welk perspectief ze de zaak beschouwd.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1388641

#42 L.Brusselman

@41: Aanvulling,ik heb nog even verder gezocht naar die mevrouw.
Je kan van deze vrouw geen eerlijke verslaggeving verwachten.Maar dat zal de omroep worst wezen,die laat haar volop haar propaganda spuien.
https://www.google.nl/search?q=Ankie+Rechess&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=rcs&gws_rd=cr&ei=dGPQUq2pOKTy0gXenoGACg
Een van de redenen dat ik vrijwel geen tv meer kijk.

#43 Folkward

Het geval Cyprus is een geval apart. In de geschiedenis is het in de jaren 80 geframed, maar zou je nu nog een keer naar de feiten en gebeurtenissen kijken, dan is Noord-Cyprus het Kosovo van de jaren 70. Behalve dat de Turks-Cyprioten wél een grote broer hadden, en de Kosovaren niet echt.

1960: Cyprus wordt onafhankelijk; aartsbisschop Makarios wordt president;
1964: VN stuurt troepen voor het bewaren van de vrede, er is in feite een burgeroorlog. Grieks-Cyprioten willen zich aansluiten bij Griekenland. De Turks-Cyprioten hebben daar geen zin in. Al sinds 1830 bestaat er vijandigheid tussen Grieken en Turken, die voorheen alleen gesust kon worden door de uitwisseling van Grieken uit Turkije met Turken uit Griekenland. Het is begrijpelijk dat de Turks-Cyprioten, hoewel maar (of juist) 18% van de bevolking, geen zin heeft in Griekse heerschappij. Turken trekken zich terug in enclaves en worden aangevallend door Grieken (en andersom ook).
1974: ‘Griekenland vind het te lang duren’, er vindt een staatsgreep plaats door sympathisanten van Griekse kolonels om Makarios, die nog steeds aan de macht was, omver te werpen. Het geweld van de burgeroorlog wordt hervat. De staatsgreep heeft de steun van de kolonels in Athene. Turkije ziet de bui al hangen: mede-Turken in het buitenland zullen het slachtoffer worden van dan wel de Griekse dictatuur, dan wel van de Griekse antipathie. Turkije ziet maar één uitkomst: troepen sturen en een aparte staat uit (laten) roepen.

En dan zou Turkije de bad guy zijn? Na eerste een prinsbisdom net aan de grens te tolereren, en wanneer die niet stabiel genoeg blijkt, een aanstaande vijandig-gezinde dictatuur te moeten tolereren?

Ja, maar er waren toch VN-troepen? Goed, we weten allemaal hoe machteloos VN-troepen soms kunnen zijn. Srebrenica.

Dat het nu nog 2 aparte landen zijn, is echter geheel te wijten aan de koppigheid, van beide partijen.

#44 lohengrin

@Folkward

Je bent de weg behoorlijk kwijt.

De invasie, bezetting en kolonisatie van Cyprus door Turkije zijn alle veroordeeld door de VN veiligheidsraad. De oorzaak doet niet ter zake want die is voor interpretatie vatbaar.

“Turkije ziet maar één uitkomst: troepen sturen en een aparte staat uit (laten) roepen.”

Dat heet een illegale militaire invasie.

“En dan zou Turkije de bad guy zijn?”

Ze bezetten na een illegale militaire invasie nog steeds 40% van Cyprus. Hebben het noordelijke deel etnisch gezuiverd en er 200.000 kolonisten naar toegebracht.

“Dat het nu nog 2 aparte landen zijn, is echter geheel te wijten aan de koppigheid, van beide partijen.”

Het zijn niet 2 afzonderlijke landen. Het noordelijke deel wordt als illegaal bezet gebied van de ondeelbare republiek en EU-staat Cyprus gezien.

Israel viel in 1967 Egypte aan vanwege het feit dat Nasser zijn troepen in de Sinai mobiliseerde, de VN troepen wegstuurde en de straat van Tiran afsloot (en dus de Israelische havenstad Eilat). Ieder afzonderlijk feit is al een casus belli. (Mobilisatie verraadt de opstelling van de troepen en dus de startegie. De eerste wereldoorlog is begonnen vanwege de problemen met mobilisatie.)

Het is natuurlijk niet zo dat de vergelijking tussen de westbank, cyprus en de westelijke Sahara opgaat. De vergelijking met de Pruisische bezetting en annexatie van Elzas-Lotharingen na de door rankrijk begonnen oorlog van 1870.

De Israëlische bezetting van een deel van Jordanie (na de mobilisatie van de Jordaanse troepen op de westelijke Jordaan oever viel Israel in 1967 aan) niet uniek is en een vrij algemeen voorkomt. Frankrijk onder Napoleon III begon in 1870 een oorlog tegen Pruisen, werd prompt in de pan gehakt en Pruisen (in 1871: het Duitse keizerrijk) annexeerde Elza-Lotharingen, een deel van Frankrijk. Frans extreem-rechts was geobsedeerd door het terugwinnen van de verloren gebieden. In 1914 begon Duitsland WO1, verloor en Frankrijk bezette het Saarland en later het Rijnland. Duits extreem-rechts, inclusief de Nazi’s waren geobsedeerd door het terugwinnen van de verloren gebieden. Dit fenomeen heet irredentisme. Het Palestinisme is Arabisch irredentisme.

Een ander bekent verschijnsel van het irredentisme is het verzinnen van een “lijdende bevolking” in de betwiste gebieden. De Nazi’s verzonnen wreedheden van Franse (Senegalese) troepen tegen de inwoners van het Saarland, later tegen de Sudeten Duitsers en in 1939 waren de Etnische Duiters in Polen het slachtoffer van verzonnen wreedheden. De Fransen deden heztzelfde met de inwoners van de Elzas. De situatie in de Westbank en Gaza is natuurlijk helemaal niet slecht. De levensverwachting in Gaza is volgens de VN hoger dan in ieder Arabisch land, Turkije en zelfs hoger dan in Hongarije, kindersterfte is er lager dan in Turkije, Brazilie, Suriname en Roemenie. alfabetisering is in Gaza 93%, Turkije 88%, Egypte 66%. Marokko 55%. Over het jaar 2012 waren 500.000 kolonisten verantwoordelijk voor de dood van 2 palestijnen (en 6 vice versa), in Nederland waren 350.000 Marokkanen verantwoordelijk voor de dood van 35 Nederlanders, daarmee is de kans dat je in Nederland vermoord wordt door een marokkaan 20x hoger dan een Palestijn door een kolonist.

Buitengewoon intrigerend dat links zich niet langer met het eigen bezette grondgebied identificeert, maar met dat van de derde wereld: de Palestijnse gebieden.

Palestinisme is gemuteerd irredentisme en naar iedere objectieve maatstaf een geestesstoornis.

#45 Andy Cap

@44: Een hele boel woorden om aan het oog te onttrekken, dat

het noordelijke deel als bezet gebied van de republiek en EU-staat Cyprus wordt gezien, zoals je zelf schrijft

net als het Palestijnse gebied dat illegaal door Israel bezet wordt gehouden.

“De oorzaak doet niet ter zake want die is voor interpretatie vatbaar”, schrijf je zelf.

Mogelijkerwijze zijn anderen het daar niet helemaal mee eens, maar wat vooral opvalt is de dubbele standaard die je zelf hanteert en die je probeert te verstoppen achte een brei van getalletjes en een geschiedenis die vooral 1 ding laat zien:

bezettingen zetten altijd kwaad bloed, lopen zelden goed af en veroorzaken vaak een volgende oorlog

Gezien jouw uithaal naar “links” zul je wel “rechts” zijn en vermoedelijk rechtser dan de VVD; type domrechts. Een pseudoniem wordt natuurlijk niet toevallig gekozen:

“de bewondering (…) die Hitler koesterde voor de figuur van Richard Wagner en speciaal voor diens geesteskind, de opera ‘Lohengrin’. Hitler kon daar niet genoeg van krijgen. Als puber had hij die opera al elf keer gezien. Wagner, die in 1881 al pleitte voor ‘een jodenvrij Duitsland’, componeerde zijn ‘Lohengrin’ vanuit die gedachte.” – http://tinyurl.com/m32t9wj

In aanmerking genomen dat de nazi’s pas besloten tot vernietiging van de joden toen pogingen om ze uit te zetten naar Palestina (notabene in samenwerking met de zionisten) faalden, hebben we dus ook een heel interessant historisch kader als verklaring voor jouw pseudoniem/geestesstoornis.

#46 L.Brusselman

@45: Iemand die zich naar een Graalridder vernoemd is zowiezo verdacht.

#47 Andy Cap

@46: Waar ik nog het meest van sta te kijken is alles wat hij aanvoert vanuit de geschiedenis en alle statistieken die hij er bij sleept, om triomfantelijk te kunnen uitroepen:

“gemuteerd irredentisme”

Alsof de kersenplukker uitroept: ik heb er eentje!

#48 L.Brusselman

@47: Hij kan zo aan de slag als partij-historicus van de PVV.Precies het soort quasi intellectueel geleuter dat Wilders en consorten zo waarderen.
En een passende naam heeft ie al gekozen.
Was het niet Breivic die zichzelf ook als zodanig, Tempelierridder in zijn geval, beschouwde?

#49 hansje ter horst

@42: jemig.
Bedankt voor de link.
Wel schokkend om te lezen dat nieuws uit en over Israël door uitgerekend deze dame wordt becommentarieerd.

#50 frankw

Dank Folkward @43 voor een nuttige uiteenzetting. Daar kan nog aan worden toegevoegd dat de VN een heel realistisch plan heeft gemaakt voor de hereniging van het eiland dat in (meen ik) 2004 per refererendum door de Turks-Cypriotische gemeenschap is aanvaard maar door de Grieks-Cypriotische gemeenschap is afgewezen.

Ik moet nog maar zien dat Israël ooit een referendum zal toestaan over een VN plan gebaseerd op 1967 grenzen.

Ik constateer overigens wel met tevredenheid dat het apartheidsregime Israël het in de publieke opinie en vooral economisch steeds lastiger begint te krijgen. Ook voor Zuid Afrika was een lange aanloop nodig, maar overwon met hulp van sancties uiteindelijk het zelfbeschikkingsrecht van mensen de racistische staatsterreur aldaar.

#51 L.Brusselman

@49: En niet aleen voor Nieuwsuur,ze voorziet radio en tv van de NOS,NOVA en de belgische VRT van haar propagandistische commentaar,zonder enige kritiek van het andere journaille dat er werkt.

#52 Andy Cap

@51: Ik herhaal:

Mail: @Nieuwsuur.nl”>[email protected] en/of @Nieuwsuur.nl”>[email protected]

#53 L.Brusselman

@52: Heb ik gedaan.

#54 Andy Cap

@53: Daar twijfelde ik eigenlijk niet aan. Maar misschien zijn er nog meer mensen die hun ongenoegen willen laten blijken.

#55 Cycloop

Israël had een keuze toen het de West-Bank en Gazastrook veroverde: bezetten of annexeren. Het werd bezetten. Had Israël de Westbank geannexeerd dan had de bevolking van die gebieden de Israëlische nationaliteit moeten krijgen met als resultaat dat de bevolking van Israel 50 procent Joods en 50 procent Arabisch zou zijn geworden. Dan was Israël demografische gezien geen Joodse staat meer. Dat was geen optie. Dus het werd bezetten maar bezette gebieden mag je niet koloniseren. Dat deed en doet Israel dus wel. Zo heeft het the best of both worlds : Israel blijft overwegend demografisch Joods maar kan tegelijk uitbreiden. De wereld heeft het laten begaan. Mijn inziens is de enige optie nu een binationale staat binnen de grenzen van het voormalige mandaatgebied. Een Palestijnse staat is geen optie meer door de kolonisatie van de West-Bank : voor de Palestijnen blijft in een tweestatenscenario een soort Bantoestan over ; geen volwaardige staat.

#56 hansje ter horst

@7: ja, schat, ze zijn druk bezig hun troebele investeringen onder de loep te nemen…het kan zijn dat jij dat niet begrepen hebt, of dat dat helemaal niet tot je doorgedrongen is, maar dat hebben ze toch ECHT gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*