Republikeinse presidentskandidaat weet precies hoe vrouwen zich voelen die het kind van hun verkrachter moeten baren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het is eventjes lullig, maar na een paar maanden gaat dat gevoel vanzelf weg, denkt gouverneur van Wisconsin, professioneel vakbondshater en serieus kanshebber voor de Republikeinse nominatie Scott Walker:

Wisconsin Gov. Scott Walker (R) said Monday that he’d be willing to sign a 20-week-abortion ban without exceptions for rape or incest, adding that women were mostly concerned about those issues “in the initial months” of pregnancy, television station WKOW reported. “I mean, I think for most people who are concerned about that, it’s in the initial months where they’re most concerned about it,” Walker said of pregnancies caused by rape and incest. “In this case, again, it’s an unborn life, it’s an unborn child, and that’s why we feel strongly about it.”

En dat kwam nog bovenop zijn recente opmerking dat het gedwongen vaginaal inbrengen van een echo-apparaat bij vrouwen die het gore lef hebben een abortus te willen laten plegen ‘just a cool thing’ was:

Potential 2016 Republican presidential candidate and Wisconsin Gov. Scott Walker (R) said in an interview on Friday that mandatory ultrasounds for women hoping to get an abortion was “just a cool thing.”

During the interview with conservative radio host Dana Loesch, Walker defended a bill he’d signed in 2013 that required women get the ultrasounds.

“The thing about that, the media tried to make that sound like that was a crazy idea,” Walker said. “Most people I talk to, whether they’re pro-life or not, I find people all the time who’ll get out their iPhone and show me a picture of their grandkids’ ultrasound and how excited they are, so that’s a lovely thing. I think about my sons who are 19 and 20, and we still have their first ultrasounds. It’s just a cool thing out there.”

En zo toont Walker zich opnieuw een echte conservatief: net als werknemers niks te willen hebben van hun bazen, zo moeten vrouwen zich realiseren dat hun lichamen niet van henzelf zijn, maar van de vertegenwoordigers van het patriarchaat.

Want in een goed geordende samenleving heb je nou eenmaal hogeren en lageren. En die laatsten moeten doen wat de eersten zeggen. Zo heeft God het nu eenmaal gewild.

Open artikel

Reacties (29)

#1 Prediker

Het vreemde is dat dit soort “pro-life” types er dan weer geen enkel probleem mee heeft honderdduizenden of zelfs miljoenen mensen in dood en verderf te storten met oorlogen om de Amerikaanse hegemonie veilig te stellen.

Sterker nog, daar sturen die Republikeinse haviken keer op keer op aan. Niets mooiers dan bommen laten vallen op een moslimland.

Fuck yeah! ‘Murica.

#2 gbh

@1: knap staaltje guilt-by-association

#3 Prediker

Nee hoor, die Scott Walker zegt zelf dat de Irakoorlog met de informatie van toen gewoon de beste beslissing was.

Tevens is Walker fel gekant tégen een diplomatieke oplossing met Iran. Hij verkondigt overal dat als hij president mocht worden, het eerste wat hij zal doen die Irandeal opblazen is.

Wat blijft er dan nog over? Heel juist: de militaire optie.

#4 Amateur Commenter

Waarom hebben republikeinen toch zo’n sterke aversie tegen slachtoffers, gelijkheid en een stabiel wereldtoneel? En waarom worden die denkwijzes toch steeds extremer? Is het ze dan echt te doen om een full scale wereld oorlog te ontwikkelen?

#5 Anton Evening

Ze staan voor traditionele preindustriele waarden: ze zijn behoorlijk autoritair, de man staat boven de vrouw, en (hun) god staat boven alles. Daarom is het belangrijker voor een kind om te luisteren naar gezag en religieus te zijn dan onafhankelijk te kunnen denken. Ook zijn abortus en scheidingen nóóit gerechtvaardigd. Dit soort types hebben ook vaak een enorme vaderlandsliefde.

Dat oorlog dan weer gerechtvaardigd is, is omdat ze van huis uit meekrijgen dat economische en fysieke veiligheid boven jezelf kunnen uiten en de kwaliteit van je leven gaat. Ook dit is deels op het geloof terug te brengen.

#6 Inkwith Barubador

Maar de doodstraf vinden ze dan weer OK. Hoezo bescherming van het leven?

#7 Krekel

Is het ze dan echt te doen om een full scale wereld oorlog te ontwikkelen?

Die bastaarden willen het eschaton immanentiseren.

#8 zuiver

Wanneer legt iemand de conservatieve meetlat nu eens langs de katholieke (u weet wel, dat archaïsche middeleeuwse instituut dat tegenwoordig aan positievo beeldvorming doet maar nooit zal veranderen) door de eeuwen heen?

En lees dan eens Life and death of NSSM 200.

Durf de moderne politiek eens te bekijken door een katholiek brilletje. Hint: kijk ook eens naar de acties van JP II gedurende de strijd tegen het communisme.

En wat ik al eerder heb genoemd hier: het aantal ontmoetingen tussen pausen en presidenten. Tijdens dat soort ontmoetingen wordt echt niet over koetjes en kalfjes gesproken. Het gaat ergens over. Structurele, overkoepelende strategieën.

#9 Dehnus

Als Scott Walker een American Football uitpoept dan weet hij ongeveer hoe het voelt. Maar dan moet die Voetbal er wel rectaal ingebracht zijn, tegen zijn wil, op straat, als hij het niet verwacht, plotseling en niemand die hem helpt… ze kijken alleen maar.

Want anders weet hij alleen hoe het is om geboorte te geven :).

#10 Letaupe

Weer eens veel aandacht voor een dorpsgek hier.Maar goed voor de feel good factor op Sargasso.

#11 Dehnus

@2: Nee in het geval van Scott Walker heeft hij gelijk hoor. Walker doet alles wat de lobbies van hem vragen, zijn zelfs gewoon tapes van dat hij letterlijk plant met diegene die hem betalen om vakbonden uit te schakelen.

Het is een heel eng typetje.

#12 Dehnus

@7: Sorry, ik ben niet zo thuis in de termen, zou je die voor uit kunnen leggen of een linkje kunnen plaatsen waar ik me kan inlezen? :)

#13 su

Scott walker: Bikes = pinko tree huggin’ commienism!

http://thinkprogress.org/election/2015/06/03/3664754/scott-walkers-war-bikes/

@2 Verbaast me niks dat je het opneemt voor een gestoorde communistenvreter.

#14 Dehnus

@10: Was het maar een Dorpsgek, hij is mogelijk presidentskandidaat en heeft al heel veel schade berokkent in de staat Wisconsin.

#15 Anton e

@6: hangt samen met de drang naar autoriteit, en liever eigen veiligheid dan een moordenaar een waardig leven gunnen na zn straf.

Consistentie is uiteraard geen sterk punt. Want erg christelijk is t niet. Al zullen ze wel oog om oog roepen om het te rechtvaardigen.

#16 clismo

Vanavond Scott Walker in Closing Time?

#17 joostdev

@15: Niet consistent zijn is zo’n beetje de wortel van geloofsuitingen.

#18 Joost

@7: Dat is wel een beetje je term he :-). Misschien zou je eens iets kunnen proberen als “de dag des oordeels brengen”.

#19 Inkwith Barubador

@12: http://en.wikipedia.org/wiki/Immanentize_the_eschaton

Ik denk dat Krekel de Illuminatus-trilogie heeft gelezen. Kan ik eenieder aanraden die graag zijn wereldbeeld op losse schroeven wil zetten.

#20 Sigi

@6
Ze hebben het niet voor niets altijd over het !ongeboren! leven.

#21 Anton Evening

@17: Precies. Dus consistentie is ook niet zo zeer van belang als we proberen te begrijpen waar de uitspraken van @0 vandaan komen.

#22 Mario

When money talks…

http://www.rightwingwatch.org
http://www.splcenter.org

Die Amerikaanse sukkeltjes zijn van het gelijke niveau, als het triest trolletje Anton hier. Parroting posers banging the echodrum, is all.

‘Einde der tijden’, hetzelfde waar dds/ jalta zich mee promoot. lawl..

#23 Inkwith Barubador

@20: Want op het moment dat je eenmaal geboren bent, laten ze je vallen als een baksteen. Of sturen ze je naar een ver land als kanonnenvoer. Dan maakt het blijkbaar geen reet meer uit.

#24 Inkwith Barubador

Het gebruiken van een kernbom in een ordinaire stammenoorlog ligt hypergevoelig sinds WOII en staat toch wel ongeveer gelijk aan een 9/11 of zoiets. De Saoedi’s snappen heus wel dat ze zoiets niet moeten proberen. Het is bovendien volledige overkill.

Slaat nergens op, dus, die berichten.

#25 Letaupe

@14 Was het maar een een Dorpsgek, hij is mogelijk presidentskandidaat ”

Het een sluit het ander niet uit. Dat is al veel decennia zo in de US, je hoeft alleen maar veel geld te hebben c.q. te koop te zijn.

#26 Dehnus

@19: Tjeempje, kom ik eventjes aanzetten met me pentagrammetje en men moeders introductie in paganism…en het “doe wat je wilt, zolang het anderen geen kwaad doet”. :P. Nou dat word dus een avondje lezen.

Bedankt voor de link :).

#27 Dehnus

@19: Ah daarom kende ik het niet, vooral conservatieven gebruikten het als een Frame voor wat links was :P. Nooit echt zo naar hun frames geluisterd. NOg eens bedankt voor het linken :).

#28 Toko senang

@1: ze zijn pro life tot de kinderen geboren zijn, en veelal no life hebben.

#29 Bismarck

@28: Precies, die moeder zal dat kind baren, maar als ie vervolgens op zijn 16e door een agent wordt doodgeschoten (omdat ie wegrende), is dat niet erg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*