‘Radicale moslims uit Den Haag ontvluchten Nederland’

Zo meldt het AD:

Nederlandse moslims die bekend staan als radicaal zijn op de vlucht geslagen na de verijdelde aanslag in België en de terreurdaden in Frankrijk. Alleen al uit de regio Den Haag hebben de laatste dagen elf van hen de benen genomen. Vier van hen werden aangehouden in Turkije. Zij wilden naar Syrië. […]

Volgens het Haagse raadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid werd het de groep te heet onder de voeten, na de aanslagen in Frankrijk en de verijdelde plannen van een terreurcel in België. ,,Er leeft angst voor arrestaties in Nederland.”

Dat geldt ook voor andere jongeren, die inderhaast Den Haag hebben verlaten. Een aantal heeft onderdak gevonden in Marokko of is ondergedoken bij familie.

Open waanlink

 1. 2

  @1: “Vier van hen werden aangehouden in Turkije. Zij wilden naar Syrië.”

  Waarom niet ze laten gaan, uitzoeken naar welk Jihadistennest ze kruipen, en dat vervolgens van de kaart te vegen?

 2. 4

  @3: Midden-Oosten? Nog naar het nieuws gekeken de laatste weken? Het gaat hier veelal om Jihadi’s die geboren en getogen zijn in Nederland, België, Frankrijk, enzovoorts, dus tweede of derde generatie immigranten (zover je dan nog van immigranten kunt spreken). De sterkste link met het M-O? Radicaal salafisme dat voornamelijk via Internet verspreid wordt met steun uit de Golfstaten.

 3. 6

  @4 Uhm, ja, dat is volgens mij precies het punt van #3, maar ik kan het mis hebben, misschien gaat het #3 alleen maar om de bommen die we gooien, en niet de mensen die daar komen. Deze jongens zijn -zoals je zegt- hier geboren. Vanuit het oogpunt van het Midden-Oosten (of in ieder geval de grensgebieden van IS) exporteren we terroristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren