1. 1

  Hoera! SP leidt Henk en Ingrid naar het licht! En vanaf SP is het nog maar een kleine stap naar GL en als Henk en Ingrid eenmaal daar belanden, zullen al onze problemen opgelost worden!

  Het enige obstakel naar verlossing is de dat 96% van de Henk en Ingritten dit rapport niet leest. En dat 3.7 procent van de Wilders aanhang die het wel leest, genoegen neemt met de falsificatie “dit rapport is broddelwerk”. Maar die 0.3 procent Wilders aanhang die door dit rapport toch van PVV naar SP overloopt, geeft me hoop!

 2. 2

  Jullie zijn wel een beetje laat hiermee. Pownews had het al rond 11 uur gelinkt, en zelfs zonder waarneembare ironische bijbedoelingen. Dat geeft me ook enigzins hoop. Eerste keer in mijn leven dat ik PowNed credits moet geven. (de 6 uur vertraging doet trouwens niets af aan de enorme berg krediet die sargasso laatste jaren heeft opgebouwd!)

 3. 7

  Heb je trouwens de reacties eronder gelezen? Ongeacht wat er aan feiten in het rapport staat, wordt het van tafel geschoven vanwege diverse redenen (socialisten spreken nooit de waarheid bv).

 4. 10

  En ik maar denken dat de PVV voor de verkiezingen juist slachtoffer was van uitsluiting (door de PvdA).

  Overigens al de durf weten te vinden om je gedachten omtrent wat er met Cohen moet gebeuren uit te spreken? Of ben je nog steeds te bang ter verantwoording geroepen te worden?

 5. 16

  Onze Geert schrijft zojuist: Begr.cijfers binnen signaalwaarde van 1 proc. Extra bezuinigingen dus niet aan de orde. Maar paar miljard extra bezuinigen op OS mag altijd!

  En zo is het maar net.

 6. 17

  Het zou je sieren als je en inhoudelijk ingaat op de lijst die de SP heeft samengesteld (klopt die of niet) en helemaal als je in staat bent een soortgelijk overzicht te produceren van de SP (of willekeurig andere partij).
  Maar vooral het eerste.

 7. 18

  Die lijst voor de SP is snel gemaakt. Ze hebben geen van hun verkiezingsbeloftes kunnen waarmaken. Nul. Waarom? Omdat ze niet meeregeren. En waarom is dat? Omdat ze onvoldoende mandaat kregen van de kiezer die op goede gronden veel liever op de PVV stemde.
  Dus in de zure druiven van de SP richting PVV ben ik in het geheel niet geïnteresseerd. Het feit dat de SP zich druk maakt over het nakomen van verkiezingsbeloftes door een andere partij (en slechts éen partij), zou je te denken moeten geven. Dat soort spelletjes probeer je maar uit bij een ander. Homey don’t play that.

 8. 19

  de PSV is helemaal niet geïnteresseerd in z’n eigen ‘programma’, alleen maar in het binnentrekken van kiezers in het rechtse kamp. En zodoende de linkerkant buitenspel te zetten (zoals DSV al opmerkte).
  Merkwaardig genoeg door het doen van min of meer linkse beloftes, die vervolgens net zo vrolijk weer bij het grof vuil gaan.

  Ik heb al heel vaak iets dergelijks gezegd, en dit zal ook wel niet de laatste keer zijn.
  Degenen die het hebben over ‘PVV-standpunten’, ‘partijprogramma’ enz. zijn zich kennelijk nog steeds niet bewust van het hele toneelstukje.

 9. 20

  De SP had bij de vorige verkiezingen een groter mandaat van de kiezer dan de PVV ooit heeft gehad:

  TK 2006 : SP 16.58 % van de stemmen
  TK 2010: PVV 15,45% van de stemmen

  Het is helaas ondenkbaar dat PvdA en SP de samenwerking aangaan zoals VVD en PVV dat nu doen.

  En dát is inderdaad 1933 revisited; links delft het onderspit, niet door toedoen van rechts, maar door de verdeeldheid van links.

 10. 22

  Eigenlijk sluit je dus het liefst je ogen? Maakt niet uit wat de PVV stemt, het is niet relevant. Je blijft ze gewoon verdedigen, puur omdat een andere partij die je niet leuk vindt ze aanvalt?
  Ook al doet de PVV mogelijk precies het omgekeerde dan wat jij graag zou willen (terwijl ze iets anders zeggen)?

 11. 25

  Maar het duurt wel nog drie driekwart jaar voor de kiezers (die onder andere vanwege de percipieerde spilzucht van andere politici op de PVV hebben gestemd) hen erop kunnen afrekenen.

 12. 27

  Ik dacht meer aan het buitenspel zetten van links, niet door de verdeeldheid van links, maar door christenen en liberalen, die zich liever overleverden aan extreem rechts. En dat ondanks het feit dat de gematigde rechtse liberaal Rathenau al door extreemrechts was vermoord…..

 13. 29

  Ofwel: bij de PVV draait het in de eerste plaats om rancune, de ander dwars zitten en pesten, en niet om de eigen inbreng. Precies zoals Menno ter Braak en Rob Riemen in respectievelijk 1937 en 2010 fascisme beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren