1. 2

  De partijvoorzitter moet zich niet bemoeien met de inhoud, maar meer met de organisatie, het faciliteren van de mening.

  Hypocrisie is het niet. Want pvda staat zoals vanouds voor hun eigen rechtvaardige en sociale samenleving, alleen moet er dus geregeerd worden. En dat kan in NL alleen maar met inleveren of halveren van standpunten.

  Kijk maar naar de oproerkraaiers van het sp in Amsterdam, de sp-wethouders daar praten alsof ze net een akkoord hebben gesloten met de neoliberalen van het Vvd en d666.

  De raadsleden conformeren zich, of stappen eruit, zoals al een mevrouw heeft gedaan.

  Nee hypocrisie is altijd zo gemakkelijk voor de zijlijnprofessoren.

 2. 3

  Experts zijn alleen relevant als ze je mening bevestigen. Anders zitten ze in een ivoren toren, zijn ze het contact met de samenleving kwijt, etc. etc.
  Dat geld voor alle partijen.

 3. 9

  @8: Het gewauwel van Spekman is zo aanstootgevend hypocriet omdat het gewauwel dat hij het CPB verwijt met medewerking van zijn eigen partij in beleid wordt omgezet. En niet bepaald met tegenzin.

 4. 10

  @9: dat is wel heel selectief winkelen, Olav. Omdat je het niet eens bent met het beleid van dit kabinet is alles wat Spekman zegt “extra” aanstootgevend. Ik dacht dat we mensen op hun eigen uitspraken dienden te beoordelen, niet via een U-bocht.

 5. 11

  @9:

  dat is wel heel selectief winkelen, Olav. Omdat je het niet eens bent met het beleid van dit kabinet is alles wat Spekman zegt “extra” aanstootgevend.

  Ik heb niet “alles” gezegd en ook geen “extra”. Je citeert dus nogal slordig.

  Ik dacht dat we mensen op hun eigen uitspraken dienden te beoordelen, niet via een U-bocht.

  Welke U-bocht? Ik beoordeel meneer Spekman maar gewoon op zijn eigen uitspraak in de aangehaalde tweet. En als hij bepaalde geluiden uit het CPB beoordeeld als “gewauwel” (dat is dus een citaat) maar het beleid van het kabinet waar zijn partij deel van uitmaakt niet, dan noem ik dat inderdaad stuitend dan wel aanstootgevend hypocriet.

  Dat ik dat nog moet uitleggen. Je bent toch zeker niet toevallig een PvdA’er in ontkenningsfase?

  Oh kijk, wolf Asscher huilt ook mee in het bos: http://www.volkskrant.nl/politiek/kabinet-wil-ww-beslist-niet-verlagen~a4072001/

  Dus de WW wordt niet verder verlaagd. Poehee. Alsof daarmee het huidige socialezekerheids- en werkgelegenheidsbeleid verder wel OK is.

 6. 12

  Ach ja, de Pvda, is dat niet die partij die enkel nog kan floreren met fanatieke Turken die Erdogan aanhangen genocide ontkennen en nogal wat kansenparels uit het land van Ooit van Vogelaar. Geen discussie waardig.

 7. 13

  Ach ja, de Pvda, is dat niet die partij die enkel nog kan floreren met fanatieke Turken die Erdogan aanhangen welke genocide ontkent en nogal wat kansenparels adoreert uit het land van Ooit van Vogelaar. Geen discussie waardig.

 8. 15

  Het toppunt van hypocriet is zeggen dat iemand anders hypocriet is, stelletje heiligen. Laten we dat niet doen, dat woord is al gereserveerd door domrechts.

 9. 16

  Eerst keihard meewerken aan dat beleid en er vervolgens kritiek op leveren. Denkt Spekman echt dat we niet goed bij ons hoofd zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren