1. 1

  De vraag is uberhaupt wat die onderzoekers bezielt. Waarom zou je vragen wat je van “seks zonder toestemming” vindt als ze het eigenlijk willen hebben over “seks zonder instemming”.

  Ik kan me uberhaupt niet heugen ooit “seks met toestemming” gehad te hebben. Klinkt ook vrij ongezellig. Volgens mij is de normale gang van zaken in onze cultuur sowieso “seks zonder tegenstand”. Je begint meestal gewoon ergens, bij zoenen bijvoorbeeld, en vanaf daar escaleert het rustig verder en wordt zeer regelmatig geen woord gewisseld. Wel wordt natuurlijk soms op de rem getrapt. Ook bij mensen die al decennia bij elkaar zijn.

  Maargoed zeg. Je zal maar zo slecht Engels kunnen en toch journalist proberen te zijn. Een beetje medelijden heb ik wel. Ook met de jeugd die moet opgroeien in zo’n angstcultuur waar lichamelijk contact steeds meer terug de taboesfeer in wordt gedrongen en volstrekt geen ruimte meer lijkt voor de normale menselijke natuur.

 2. 2

  @1:

  Je begint meestal gewoon ergens, bij zoenen bijvoorbeeld, en vanaf daar escaleert het rustig verder en wordt zeer regelmatig geen woord gewisseld.

  Er is dan natuurlijk nog steeds wel sprake van toestemming, of instemming als je dat liever hebt. Die instemming hoeft niet altijd verbaal bevestigd te worden. Er hoeft ook niet vooraf een formulier voor ingevuld te worden. Behalve misschien bij sommige speciale praktijken…

 3. 3

  @2 Dat kunnen wij hier in de comments wel vinden, maar wetgeving in sommige landen, infographics van de EU zelf en artikelen in de landelijke media sturen onze langzaam maar heel zeker in een richting waar steeds minder ruimte is voor ons standpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren