Porosjenko aan kop in Oekraïense presidentsverkiezingen

Nu.nl:

De Oekraïense presidentskandidaat Petro Porosjenko leidt niet alleen in de exitpolls, maar nu ook in de tellingen. Na telling van 40 procent van de stemmen staat hij op 54 procent.

En daarmee zou een tweede ronde overbodig zijn.

Dit is Porosjenko’s profiel:

De 48-jarige zakenman is bekend geworden als de “Willy Wonka van Oekraïne”. Hij runt Roshen, een grote chocoladefabrikant, en is met een vermogen van 1,3 miljard dollar een van de rijkste personen van het land.

Porosjenko, lid van de kleine ‘Solidariteitspartij’, loopt voorop in de peilingen en geniet nu ook de steun van voormalig bokser en opposititieleider Vitali Klitsjko.

Porosjenko is een parlementslid met politieke ervaring en diende reeds als minister van Buitenlandse Zaken en als handelsminister. Hij geldt als een gematigd politicus, die zich tot Europa zal richten.

Maar:

Aanvankelijk richtte de “chocoladekoning” zich zowel in politiek als economisch opzicht ook tot Rusland, tot dat land besloot tot een verbod op de import van zijn chocola.

Open artikel

Reacties (28)

#1 bolke

Zal me niks verbazen dat hij uit zakelijke overwegingen de politiek is in gegaan.

#2 Anoniem

Ik heb er mijn twijfels over in hoeverre een land gebaat is bij weer zo’n oligarch. Van de regen in de drup.

#3 majava

Dat wordt niks. Maar ik laat me graag verassen.

#4 bolke

@3: verassen?

Is dat niet wat drastisch? ;-)

#5 majava

Heb nieuwe nodig!

#6 Bismarck

Hij heeft gelijk wat te doen; “separatisten” met zwaar Russisch wapentuig hebben het vliegveld van Donetsk bezet.

#7 gbh
#8 su

@7 De Vostok brigade bestaat niet meer:

In November 2008, both battalions were disbanded under continued pressure from Kadyrov.

http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Battalions_Vostok_and_Zapad#Organization

#10 su

@9 Staat gewoon in een link die je zelf geeft, snuggere. Wellicht wat om je eigen links te screenen in plaats van als diarree hier te plempen, propagandist.

#11 gbh

Staat gewoon in een link die je zelf geeft, snuggere. Wellicht wat om je eigen links te screenen in plaats van als diarree hier te plempen, propagandist.

Wat ben je weer een skatje :)

Bij @9 is er al genoeg gescreened, waarnemingen van de Vostok brigade gaan al weken in vrijwel alle media te ronde en de wiki is niet altijd even actueel.

Propagandisten gebruiken oude informatie die overduidelijk niet meer relevant is om het straatje van hun geliefde dictator schoon te vegen.

#12 su

@11 Propagandisten gebruiken oude informatie die overduidelijk niet meer relevant is om het straatje van hun geliefde dictator schoon te vegen.

Geef je daarmee aan dat je zelf een propagandist bent? Je hebt immers ons misleid met de verouderde link in #7.

Ow wacht, voor jouw gelden andere regels.. Sorry, sorry.

#13 su

@11 P.S.: Uit je vijfde link van #9 – en waarom je hier de Russische versie van wikipedia post ontgaat mij – staat na google translate toepassen:

Initially, the battalion “Vostok” pro-Russian Chechens called detachment , participated in Ossetian war in 2008 . At first ( May 11) Ukrainian media directly stated that on the side of “separatists” in the Donbass war ” Kadyrov battalion Vostok” [6] , despite the fact that the Chechen battalion “Vostok” was disbanded in 2008 and headed it Kadyrov opponent Sulim Yamadayev .

It is possible that the militia could take this title in order to intimidate the enemy .

Volgens mij ben je een dubbel-spion ;oP

#14 gbh

@12: Nee.

Die link was er om aan te tonen dat de Vostok brigade gewoon het Russische leger is.

Een brigade die je ophef kan je ook weer samenstellen. Zo moeilijk is dat niet, daar hoef je zelfs niet snugger voor te zijn.

@13: Dat ontgaat mij niet; zelfs Rusland erkend daarmee dat er weer iets actief is als de Vostok brigade en probeert net als jij daar met plausible deniability twijfel over te zaaien.

Staan genoeg links bij die het bestaan van de Vostok brigade bevestigen en op digitale media komen daarvan dagelijks vele honderden getuigen voorbij waaien.

#15 su

@14 Een brigade die je ophef kan je ook weer samenstellen.

Heb je daar een link van?

#16 su

@14 en probeert net als jij daar met plausible deniability twijfel over te zaaien.

Toe maar, dat is nogal een aantijging. Kun je dat hard maken, of gooi je gewoon graag met poep?

#17 gbh

@16: Jij hebt een bepaald patroon van reageren wat daar op wijst. Jammer en ik hoop dat jij een keer van gedachten veranderd.

Misschien helpt dit een beetje:

[img]https://pbs.twimg.com/media/BojlvShIcAAQDHP.jpg[/img]

#18 su

@17 Ach, een bepaalde patroon.

Maar verder wijs ik je op wat in je eigen links staat. Dus misschien een idee om ze eerst te lezen voordat je ze post. Dat je eigen propaganda zich op je wreekt kun je blijkbaar niet hebben en ga je mensen van alles betichten. Je aluhoedje is aan vervanging toe.

#19 Dehnus

@1: En dat is anders in Nederland? Wilders zegt toch ook alleen maar wat Henk wil horen zodat hij centjes blijft krijgen. BUiten dat steunt meneer wat Lobby’s voor extra centjes en word dus slapend rijk.

En dat geld voor veel meer politici in Nederland. Dus om nu te zegen dat alleen deze meneer er voor de zaken en eigen portemonnee zit? Dat doen al die politici, face it carrière politici regeren! Het is al lang geen “roeping” meer maar of een leuke baan voor slapende rijk of een opstapje naar het bedrijfs-leven voor een top functie. Die “roeping” mensen komen vaak niet zo ver.

#20 gbh

@18: Dat zeg jij? De juffrouw die elke mogelijkheid aangreep om te verkondigen dat Oekraïne nazi was? Wat ik steed heb weerlegd en waar nu na de verkiezingen ook hard bewijs van is; Rechtse Sector 0,9%, Svoboda 1.3% en jij hebt er nog geen woord van terug genomen.

Ik gaf jou bij @9 een waslijst aan bewijs en jij pikt er alleen uit wat jij voor jouw stropoppen en spinnetjes kan gebruiken. Heb jij echt niets meer in huis?

Succes met je verdere wel/niet pro-Putin propaganda campagne, ik blijf wat niet klopt weerleggen.

http://www.ukrainianwinnipeg.ca/russian-mercenaries-donbas/

“Was mich wirklich überrascht, ist die Naivität im Westen”

http://www.br.de/radio/bayern1/sendungen/mittags-in-schwaben/boris-reitschuster-102.html

Public Apathy Plays Into Kremlin Propaganda

http://www.themoscowtimes.com/article/500915.html

#21 su

@20 Ik heb nooit beweerd dat Oekraïne nazi was. Je overdrijft om mijn positie te discrediteren. Ik heb gezegd dat er een aanzienlijk contingent van neo-nazis en rechts-nationalisten de maidanprotesten op zijn minst hebben gekaapt. Dat heb ik via artkelen aangetoond. Maar we hebben ook de vele beelden gezien van zwart/rood Bandera vlaggen van de Pravy Sektor en de blauw/gele vlaggen van Svoboda. Ook hebben we de keltische kruis prominent gezien bij officiële persbijeenkomsten van maidan gezien. Ik heb gezegd dat deze partijen – ondanks hun lage aanhang – sleutelposities bij de regering hebben gekregen. Daar is niks gelogen bij, het is uitgebreid gerapporteerd in de media. En ik heb gewezen op de milities van de Pravy Sektor die in het oosten actief zijn. Ook weer niks gelogen van. Artikelen van The Guardian en BBC nota bene beamen dit. Zelfs BBC’s Panorama heft dit laten zien. Voor groepen die slechts 2% van de bevolking vertegenwoordigen hebben zij in de laatste periode veel macht vergaard.

Maar er is een lichtpuntje. Poroshenko heeft vervroegde verkiezingen uitgeroepen waardoor er een democratische parlement gevormd kan worden en de rechts-radicale elementen weer hun marginale positie bekleden.

#22 gbh

@21: Ik probeer jouw positie niet te discrediteren, als dat gebeurd doe jij dat zelf.

De Right Sector & Svoboda hebben de protesten ook niet gekaapt. Zij zijn pas in januari nadat Janoekovytsj grof geweld had gebruikt tegen vreedzame protestanten bij Maiden betrokken geraakt en zij hebben een bepaalde status gekregen omdat zij de protestanten het beste konden beschermen.

Svoboda heeft haar wortels in een partij die extreem rechts was met neo-nazi elementen en heeft 10 jaar geleden haar naam veranderd, die elementen uit de partij gezet en begint steeds meer een gematigde partij te worden die steeds meer naar het midden schuift.

De Right Sector wordt omschreven als uiterst rechts en tegen het fascistisch gedachten goed grenzend, maar niet als neo-nazi’s.

Dat het allemaal neo-nazi’s zijn is de propaganda van Putin en jij deed ook jou best dat beeld uit te dragen zonder de nuance en context die jij nu gelukkig opeens wel hebt. Vreemd genoeg negeer jij daarbij de neo-nazi banden die er in Rusland aantoonbaar zijn tot aan Putin.

Ook negeer jij oorzaak en gevolg. De Right Sector & Svoboda zijn een rol gaan spelen door het grove geweld van Janoekovytsj en de milities van de Right Sector zijn nu actief in het oosten door de inval van Russische troepen. De regering in Kiev heeft nu elke betrouwbare man nodig die niet gelijk overloopt en keuze hebben ze niet. De oorzaak ligt in Moskou en niet in Kiev.

@6: Volgens de laatste berichten is het vliegveld weer door de Oekraïne ingenomen met aan Russische zijde 155 doden en 300 gewonden.

Voor wie nog vragen had over de herkomst van de zogenaamde separatisten:

Burgers aangevallen door ‘separatisten’:

https://www.youtube.com/watch?v=XPhtdY9CvQ8

#23 su

@22 De Right Sector wordt omschreven als uiterst rechts en tegen het fascistisch gedachten goed grenzend, maar niet als neo-nazi’s.

Twee van de oprichtende partijen zijn ronduit neo-nazi (Patriot of Ukraine, Social-National Assembly), een een anti-semitische paramilitaire organisatie (UNA–UNSO) en een uitgesproken blut und boden paramilitaire organisatie (Tryzub).

Quack, quack.

#24 gbh

@23: Je kan quacken zo hard je wilt, ik ken de roots van de Right Sector, ik vind het geen frisse partij maar de enigste die ze als neo-nazi’s wegzet zijn Putin en zijn lovers.

De Right Sector is een nieuwe partij met een eigen programma. Er is door diverse media onderzoek naar gedaan en daaruit is niets naar boven gekomen dat wijst op antisemitische neo-nazi’s:

http://bigstory.ap.org/article/after-ukraine-protest-radical-group-eyes-power

http://time.com/14289/ukraine-putin-anti-semites/

http://www.nytimes.com/2014/04/09/world/europe/ukraines-jews-dismiss-claims-of-anti-semitism.html?_r=0

Dat antisemitische nazisme is bij jouw Russische vrienden wel overduidelijk naar boven gekomen tot aan Putin toe maar dan kijk jij consequent de andere kant op, daar heb jij het nooit met ook maar één woord over, dan ben jij de wandelende doofpot en daar zit jij zonder ook maar enige scrupules PR voor te bedrijven.

https://twitter.com/Vicki712/status/466230729694011393/photo/1

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/467354140994449408/photo/1

#25 su

@24 Je zit nu gewoon card-carrying neo-nazis te verdedigen, gbh.

The Patriot of Ukraine (Ukrainian: Патріо́т Украї́ни) is a Ukrainian nationalist organization with racist and neo-Nazi political beliefs.[1][2][3][4][5] It constitutes a paramilitary wing of the Social-National Assembly of Ukraine (S.N.A.), a neo-Nazi political organization[6][7][8] founded in 2008 from Ukrainian far-right nationalistic groups that share the social-national ideology, and agree upon building a social-national state in Ukraine.[9][10][11] Both the “Patriot of Ukraine” and the SNA engage in political violence against minorities and opponents.[5][12][13] The leader of “Patriot of Ukraine” is Andriy Belitsky.

http://en.wikipedia.org/wiki/Patriots_of_Ukraine

The Social-National Assembly of Ukraine (SNA) is a political group on the far right of Ukrainian politics. It is closely associated with “Patriots of Ukraine,” and in 2013 entered into association with other far-right groups contributing to the formation of Right Sector. The SNA is also reported to be close to youth in Svoboda, and one of its leaders, Yuriy Zbitnyev, is associated with Nova Styla.[1] The group was originally largely Kiev-based.[2]

The SNA is a neo-Nazi organization, holding racist, nationalist, militaristic and authoritarian views.[1][2][3]

http://en.wikipedia.org/wiki/Social-National_Assembly

The Ukrainian National Assembly – Ukrainian People’s Self-Defense (Ukrainian: Українська Національна Асамблея-Українська Народна Самооборона , УНА-УНСО, UNA-UNSO) is a Ukrainian political organization. The UNA-UNSO is often perceived as a far-right in Ukraine and abroad.[7][8] The organization was established by veterans of the Soviet war in Afghanistan[citation needed] as a reaction on the creation of the State Committee on the State of Emergency in Moscow.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_National_Assembly_%E2%80%93_Ukrainian_National_Self_Defence

Tryzub (Ukrainian: Тризуб) is a far-right[1] Ukrainian paramilitary organization founded in 1993 by the Congress of Ukrainian Nationalists.[2][3] Its full name is the Stepan Bandera All-Ukrainian Organization ″Tryzub″ (Ukrainian: Всеукраїнська організація ″Тризуб″ імені Степана Бандери) and its main goal is to create the Ukrainian United Independent State (Ukrainian: Українська Соборна Самостійна Держава, УССД). According to Tryzub, its enemies in achieving this goal are ″imperialism and chauvinism, fascism and communism, cosmopolitanism and pseudo-nationalism, totalitarianism and anarchy, any evil that seeks to parasitize on the sweat and blood of Ukrainians″.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Tryzub_%28organization%29

Fijne vrienden heb je.

#26 Bismarck

“its enemies in achieving this goal are ″imperialism and chauvinism, fascism and communism, cosmopolitanism and pseudo-nationalism, totalitarianism and anarchy”

Dit komt bijna letterlijk overeen met de zelfbeschrijving van de Nashi

#27 gbh

@25: Leuk geprobeerd maar dat zijn mijn vrienden niet.

Wederom geen woord over Rusland de grootste aanstichter van dit alles, geen woord van jou over de vele ‘separatisten’ met een hoog nazi gehalte die vanuit Rusland de Oekraïne binnen rijden, geen woord over het Russische burger schieten voor de propaganda, geen één woord over de vele banden van nazi’s met Putin.

Jij ziet wel de splinter bij de ander maar niet de balk bij je eigen.

Zou eens een spiegel kopen in plaats van een badeend.

#28 su

@27 Ik heb nooit de nazi elementen bij Putin verdedigt. Jij praat neo-nazis goed. Met jouw als gesprekspartner ben ik klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*