Plasterk gaat Amerikaanse ambassade vragen naar antenne op het dak

Op aandringen van de ChristenUnie en SP gaat minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken aan de Amerikaanse ambassade vragen of er niet afgeluisterd wordt met de antennes die op het dak van de ambassade staan. Voor wie wel eens in Den Haag geweest is: de Amerikaanse ambassade ligt lekker dicht bij het Binnenhof en verschillende ministeries (onder andere ministerie van Financiën) én dichtbij andere ambassade. Perfecte plek om eens wat radioverkeer op te vangen dus. Daar hebben we het op Sargasso al eens eerder over gehad.

Open waanlink

 1. 3

  Leuk hoor maar dat is hetzelfde als aan een inbreker vragen of deze ingebroken heeft en of die dat voortaan niet meer wilt doen.

  Ze kunnen beter hun tijd stoppen in maatregelen om te zorgen dat dit afluisteren zo moeilijk mogelijk wordt. Afluisteren wordt niet alleen door Amerikanen gedaan maar ook door andere landen en criminele organisaties.

 2. 4

  Ach, we kunnen ze vast niet tegenhouden om op Amerikaans grondgebied een antenne te bouwen… maar misschien kunnen we er op Nederlands grondgebied gewoon een hele grote kooi van Faraday omheen zetten :)

 3. 7

  Als iedereen nou weet van elkaar dat ze elkaar afluisteren, waarom besparen we ons allemaal dan niet de moeite en zijn we open en transparant? Of behoren de leveranciers van microfoons en camera’s ook tot die hebberige paljassen van het militair-industrieel complex?

 4. 10

  Nederland zou de ambassade van de VS ook kunnen verplaatsen als het dat wil. Dat zou natuurlijk wel een diplomatieke rel opleveren, maar als Nederland echt zit met dat afluisteren zou het dat waard moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren