1. 3

  @002

  Mirrors werken misschien op korte termijn, maar ze zijn absoluut geen wondermiddel. In de justitiële uitspraak staat dat Stichting BREIN de mogelijkheid heeft om nieuwe domeinnamen en IP adressen die toegang tot The Pirate Bay mogelijk maken te blokkeren. Hieronder vallen dus alle adressen die op http://www.tpbmirrors.org staan. Ik denk dat het blokkeren van niet site-specifieke proxydiensten lastiger wordt, maar ik ga er niet op rekenen dat deze eeuwig immuun zullen zijn.

  Bovendien is het niet alleen de toegang tot http://thepiratebay.org die een bedreiging vormt voor filesharers, maar ook het monitoren van torrentgebruikers. Een voorbeeld hiervan is http://youhavedownloaded.com. Maar ik ga ervan uit dat de entertainmentindustrie ook bezit over dergelijke databases, waarschijnlijk groter.

  Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om filelockers, zoals http://rapidshare.com en http://megaupload.com te gebruiken, maar dit lijkt me de verkeerde oplossing, omdat dit nóg gecentraliseerdere platforms zijn dan dat http://thepiratebay.org al is. Je hoeft slechts te kijken naar het recente neerhalen van MegaUpload door de Amerikaanse justitie om hier de gevolgen van te zien. 4% van het internetverkeer in een klap weg.

  De juiste, meest robuuste richting is meer decentralisatie en anonimiteit. Op die manier is er geen achilleshiel en zijn alle gebruikers beschermt tegen monitoring. Een voorbeeld hiervan is het I2P netwerk (https://geti2p.net). De entertainmentindustrie huivert voor de dag dat dit soort netwerken populair worden, omdat er dan nauwelijks meer effectief tegen filesharing op te treden valt.

  TL;DR: Ga er maar van uit dat de pogingen om het vrije internet te verbannen intenser zullen worden – en wapen je ertegen door het kiezen van de juiste technologie.

 2. 6

  Alsof het wat uitmaakt. Hoe meer mensen zich bedienen van sluipwegen hoe sneller die afgesloten worden. En ben je een beetje para dan geloof je dat die sluipwegen door de CIA zijn bedacht.

  Face it. Het goede oude internet is voorbij en komt niet meer terug. De belangen van overheid en bedrijfsleven zijn te groot om nog langer toe te staan dat gebruikers anoniem hun gang kunnen gaan en een piratenpartij verandert daar als one-issuepartij niets aan.

  Wat rest is nostalgie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren