Pechtold not amused over smadelijke tweet Wilders

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Geert Wilders twitterde eerder vandaag een fotosjop waarin Alexander Pechtold tussen radicale moslims en ‘Hamasterroristen’ meedemonstreert.

Pechtold overweegt aangifte, zo laat hij aan de Volkskrant weten. Volgens hem hitst Wilders diens achterban met dergelijke nepfoto’s op tot intimidatie en bedreiging.

De PVV-leider wil echter van geen wijken weten en deed er nog een schepje bovenop:

Open artikel

Reacties (26)

#1 frankw

Pechtold zou er in mijn ogen verstandig aan doen zijn abonnement op de plee van Wilders (daar waar hij zijn natte scheten laat, heet twitter) op te zeggen. Onze pers zou dat ook eens kunnen doen, dat als mijnheer Wilders weer last heeft van geestige diarree we niet allemaal hoeven mee te genieten. Gewoon trol gedrag, niet meer, niet minder.

#2 Henk de Waal

Ik weet niet wat in schadelijker/enger vind, dreigen met afsplitsing van een stukje Nederland of een gefotoshopte tweet… Al met al, D66 moet het weer hebben van populistische aandacht.

#3 McLovin

@2: ???

#4 Joost

@3: Oorlog is vrede. Welkom in Trumpland, aka 1984.

Overigens stond ik afgelopen woensdag ook tussen de palestijnse vlaggen. Omdat ze er ALTIJD staan. Een makkelijker manier om elke demo uit linkse hoek te diskwalificeren is er niet.

#5 Geband van Joop

Morozov maakte (zoals altijd overigens) gisteren in Tegenlicht een paar goede opmerkingen, onder andere “nep nieuws is nep”. De elite probeert slechts andere kanalen dan de gevestigde, die de spreekbuis van de elite zijn, dicht te houden en dissidente meningen te snoeren. De hype van ‘nepnieuws’ wordt door de elite ook gebruikt om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Dat zie je nu ook: de gevestigde media springen lustig op dit onbenullige Twitter-akkefietje tussen twee politici en de elite lacht weer in haar vuistje want de aandacht gaat zo weer niet naar de echte problemen in de wereld die de elite heeft veroorzaakt dan wel niet kan oplossen.

#6 Arjan Fernhout

H2O2 (waterstofperoxide) Safety Data Sheet: Repeated or prolonged exposure to the substance can produce target organs damage (e.g. muscle or gland that contracts or secretes, respectively, in direct response to nerve impulses.)

#7 gbh

@4: Das flauwekul; je kan ook ergens anders gaan staan!

#8 Dehnus

Leuke is: Tijdens de pauze krijg Pechtold weer een lekker saucijzenbroodje van de Grote Geile Geer Beer en lacht hij weer met hem mee. Durf toch eens Nederlanders! Wees toch niet zo bang voor de beer, hij krijgt veel meer media aandacht omdat iedereen van journalist tot politici doodsbang voor hem en zijn aanhang is.

Durf “Ja zoek het maar uit! Klootzak! Ja mag doodvallen!” tegen hem te zeggen. Laat hem dan maar kermen en janken, en als je op zijn zwarte lijst komt dan kom je er maar op. Maar waar Amerikanen wel Trump aan de kaak stellen, lopen ze in Nederland als makke schapen achter een wolf aan.

#9 Dehnus

@2:

Henk De waal vs EU: RAAAH AFSPLITSEN AFSPLITSEN!
Henk de Waal Vs Amsterdam dat al jaren lijdt onder conservatieven die de anti wiet campagnes doordrukken en vs Groningers die strontziek van het beven worden: HOE DURF JE LANDVERAAAD!

Henk de Wal, de hypocriet.

#10 Bismarck

@9: Als Wilders de betekenis van dat woord al niet snapt, hoef je van zijn fans ook niet veel te verwachten op dat gebied.

#11 elliot

@4: wat veel mensen blijkbaar missen is dat het waarschijnlijk om een wraakactie gaat. Naar aanleiding van een demo (in een wat verder verleden) waar behalve Wilders ook een aantal neo nazi’s aanwezig was – schreef Pechtold in debat (in de kamer) die aanwezigheid van de neo-nazi’s op het conto van Wilders.. wilders boos natuurlijk en hij moest gedwongen (het gebruikelijke) afstand nemen enzo

Dat is m.i. de achtergrond van de fotoshop. Het gaat nu bij pechtold om een vergelijkbare situatie maar nu is hij de persoon die wat aangewreven krijgt. Met gelijke munt terugbetalen zal de wilderscampagne wel gedacht hebben. Wel vermakelijk wat mij betreft . Pechtold neemt geen afstand maar huilt krokodillentranen :-P Voor hem gelden blijkbaar andere fatsoensstandaarden

#12 Co Stuifbergen

@11: Met het verschil dat Pechtold nooit gedemonstreerd heeft voor de Sharia.

Oftewel: Pechtold gaf kritiek op basis van de feiten, en Wilders verzint maar wat.

(trollen… ik trap er steeds weer in)

#13 Co Stuifbergen
#14 Arjan Fernhout

@12: Bij Een Vandaag werd dit weer eens voorgeprakt geserveerd: Waarom doet Wilders dit? Nou, vier jaar geleden zei Pechtold in de TK … enz, enz. (meme: P doet het ook) en nu neemt Wilders wraak.
De Roon (PVV) merkte jaren geleden tegen een stagiaire (een mol) op: “Waarom werk je zo hard? Wij zeggen gewoon wat en de media doen de rest.”
Werkt nog steeds, zie @11

Dus het goede antwoord op ‘Waarom doet Wilders dit?’ is: ‘Omdat die idioten bij de NPO werkelijk alles verder loodsen.’

#15 Joost

@7: Dat geldt misschien voor iemand als ik, maar als politicus sta je altijd vooraan, en daar zullen de vlaggen ook zijn.

Voor mij betekent dat ook dat ik niet vooraan zou mogen staan. Nu stond ik dat ook niet, dus mijn “tussen de vlaggen staan” was wat gechargeerd. Dat ze er waren wordt echter wel gebruikt om de hele demonstratie te delegitimeren.

#16 Le Redoutable

Wilders probeert zich duidelijk te verlagen tot het niveau van zijn Tokkie kiezers, waarschijnlijk in een poging Trump te kopieren. Ik denk niet dat dit slim is, de iets slimmere kiezer zou hij hier wel eens mee weg kunnen jagen, in de VS heb je toch relatief meer redneck type’s dan hier.

#17 Micowoco

@14: Helder.
GW scoort hoog, niet omdat hij een politiek genie is, maar omdat het hem makkelijk wordt gemaakt door de media. Op de vraag waarom de media dat doen, gaan eigenlijk maar twee antwoorden rond: het is nu eenmaal deze tijd, en het is een complot van de mediabazen. Met het tweede antwoord maak je je al snel onmogelijk en het eerste leidt tot apathie.

#18 Bookie

@15
Als je wil demonstreren tegen de moslimban van Trump en je ziet dat er voorstanders van de Arabische Jodenban bij zijn kan je ook besluiten om niet mee te doen.

Als je bij een anti-racisme demonstratie ziet dat er antisemieten bij staan (en ook nog wel eens spreektijd krijgen (Appa)) kan je ook besluiten om niet mee te doen.

#19 Lennart

@18: Maar waarom zou je dat doen ? De boosburgertjes die in Wilders’ misleidende suggesties trappen gaan toch niet van mening veranderen, die blijven wel op hem stemme, en de rest van de kiezers ziet juist graag dat hun politici afstand nemen van Trump.

#20 Geband van Joop

Nepnieuws door de context weg te laten bij de fotoshop. Vergelijk:

(i) Alle gevestigde partijen die van Wilders zeggen dat zijn beweging tot de massamoorden van Hitler zal leiden als Wilders niet wordt gestopt.

(ii) Wilders die de boemerang doet terugkeren naar Pechtold maar daarbij een extreem milde vorm hanteert: als Pechtold zo doorgaat zal hij misschien over een tijd samen met moslimexremisten voor het islamisme demonstreren. Extreen mild, omdat
a) De beschuldiging dat je je tot een islamist ontwikkelt bij lange na niet zo zwaar en extreem is dat de beschuldiging dat je je tot de nieuwe Hitler (=ultieme kwaad) ontwikkelt wat Wilders aldoor wordt verweten
b) Waar anderen zeker weten dat in Wilders de nieuwe Hitler schuil gaat, stelt Wilders slechts de vraag bij Pechtold als islamist “Is dit de volgende stap?”. Ja, dat is wel suggestief maar hij houdt wel een slag om de arm. Hij beschuldigt Pechtold dus nergens van.

Dat Wilders dag in dag uit wel de beschuldiging moet verdragen dat hij de nieuwe Hitler is maar niet een heel klein speldeprikje terug mag geven aan zijn pesters, tekent de gepolariseerde, zieke sfeer in Nederland waarbij de media, inclusief Sargasso, Wilders zo haten dat ze zelfs zo’n onschuldig speldeprikje opblazen tot de pure nepnieuws dat Wilders nepnieuws zou verspreiden. Alle leugens lijken geoorloofd en worden gretig geloofd en gedeeld om Wilders maar valselijk te kunnen beschuldigen en zwart te maken. Trump zou zeggen: ‘Sad’. :)

#21 AltJohan

Geert op dreef: “… gezeur van de huilebalk Pechtold. De man die jarenlang de PVV en ondergetekende heeft gedemoniseerd. … Dan is ie zelf een keer onderwerp van discussie en dan gaat ie in tranen naar alle uitzendingen toe.”

https://youtu.be/toz0Oafp2ds

#22 JANC

@21: Da’s niet op dreef. Da’s gewoon jezelf elke keer weer in een slachtofferrol plaatsen. Het kleuterklasniveau “ja, maar hunnie”….

#23 JANC

@20: Hoewel je hier iets schreef als dat je links zou zijn blijkt deze reactie maar weer eens verradelijk en daarnaast een valse tegenstelling.

#24 AltJohan

@JANC: ik vind @22 ook huilie huilie. :-)

#25 JANC

@24: Dat is logisch. En heb je je traantjes ondertussen al gedroogd?

#26 AltJohan

@JANC: LOL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*