Onder druk gezette docenten geven genade-zesjes

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 EKvdB

Was ditzelfde onderwerp laatst niet ook in het nieuws doordat studenten van de Vrije Universiteit hadden aangetoond dat de praktijk ook aan hun instelling voorkwam? Het bericht werd, als ik me goed herinner, niet zonder argumenten tegengesproken, maar de indruk bleef althans bij mij hangen dat het ook aan de universiteiten voorkwam. Ik zou daarom graag een gefundeerd onderzoek zien naar genadezesjes aan de universiteiten.

#2 Gert-Jan

‘wel eens’

Lekker vaag en suggestief. Zeker bezweken onder de druk om makkelijk te scoren in de media.

#3 Bismarck

Ik denk eerder dat het is dat een kwart van de docenten het hardop durft toe te geven. De praktijk zelf is echt wel wijder verbreid. Ik ben ervan overtuigd dat de praktijk trouwens rond deze tijd explosief groeit, vanwege de invoering van de langstudeerdersboete, die immers niet alleen de student, maar ook de instelling klauwen vol geld gaat kosten voor elke langstudeerder.

@2: Hoezo suggestief? Wel eens betekent dat ze het minstens één keer gedaan hebben. Ik ben er van overtuigd dat bijna een kwart een grove onderschatting is van de docenten die wel eens een zes hebben gegeven waar het werk zelf dat niet verdiende. Mensen die een echt schandaal willen meemaken moeten voor de grap over dik een maand eens komen kijken op mijn faculteit (email bekend bij redactie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*