Omstreden anti-immigratieboek Duits bankbestuurder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Omstreden anti-immigratieboek Duits bankbestuurder

Merkel roept al om zijn hoofd.

0

Reacties (15)

#1 Mark

“”Duitsland hoeft niemand te erkennen die leeft van de staat, deze staat verwerpt, zijn kinderen niet goed opvoed en nog meer kleine hoofddoekmeisjes produceert.”

http://www.thelocal.de/politics/20100830-29483.html

“All Jews share a certain gene; Basques have certain genes that differentiate them from others.?”

?I don?t want the country of my grandchildren and great-grandchildren to become, in large part, Muslim, that over wide areas Turkish and Arabic are spoken, where the women wear headscarves and the daily rhythms of life are dictated by the call of the Muezzin,? he writes.

http://weaselzippers.us/2010/08/23/former-german-finance-minister-under-investigation-for-inciting-racial-hatred-after-he-warns-muslims-making-germany-stupid/

?Demographically, the enormous fertility of the Muslim migrants poses a threat for the cultural and civilization equilibrium in aging Europe.?

#2 pedro

En dat met een achternaam (de Saraceen), die duidelijk maakt, dat hij van moslims af stamt…

#3 Joost

Oh god @1, daar ook al met die tsunami-mythe? Flip, werk aan de winkel!!!!

#4 Martijn

Sarrazin heeft volgens mij The Bell Curve gelezen. Zijn sociaal-darwinistische uitspraken lijken verdacht veel op dat berucht broddelwerkje.

Voor dat iemand gaat roepen: “Maar het is bewezen dat IQ 80% erfelijk is!”, volg eerst deze korte cursus. Die uitspraak betekent namelijk iets anders dan je denkt dat hij betekent.

#5 sander_1583

dat voor een SPD’er. Kun je toch zien dat conservatief links zich niet progressief links laat maken.

De nationalistische achtergrond van de SPD heeft dus nog veel aanhangers?

Uiteraard verwerpelijke standpunten die Wilders met een F1 bolide rechts inhaalt. (of links)

#6 pedro

@5: de SPD heeft geen nationalistische achtergrond, maar helaas wel nationalistische aanhangers.

#7 Jonas

@6. Dat is kort door de bocht. In een boek van Frits Boterman, toch wel een gerenommeerd Duitsland kenner, duiken bij de SPD in de geschiedenis telkens nationalistische tendensen op. Zelfs rechts-nationalistische ideeën waren vaak niet vreemd in de uitlatingen van de top.

Tegenwoordig zie je nationalisme terug bij het inpikken van ‘onze’ banen. Het lijkt onschuldig, en jammer genoeg niet alleen in de aanhang.

On topic: Denk je dat deze meneer Sarrazin de enige is binnen de SPD met deze denkbeelden. En hij is geen aanhanger die alleen lid is, maar een prominent persoon, die tot enige jaren geleden nog senator was in Berlijn voor de Duitse sociaal-democraten.

#8 pedro

@7: dat is bij iedere partij zo, maar rechtse partijen vertonen eerder nationalistische tendensen dan bij linkse partijen.

#9 Jonas

@8. Bij een linkse partij zal het niet van de hoge toren geroepen worden, maar kan je de programmapunten er wel op naslaan. Mag je bijv. het SP-standpunt over de EU nationalistisch vinden? Ik dacht het wel.

#10 pedro

@9: ah, de linkse partijen zijn stiekem nationalistisch? Of wijst de constatering, dat linkse partijen dat niet hoog van de toren blazen, er op, dat rechtse partijen nationalistischer zijn?

Dat sluit verder natuurlijk niet uit, dat ook linkse partijen nationalistische standpunten kunnen hebben, of dat er nationalisten lid kunnen worden van die partijen (en als ze maar politiek correct die mening jarenlang verbergen, kunnen ze het daar zelfs ver schoppen, zoals de bankbestuurder uit het artikel).

#11 Jonas

@10. Nee hoor, ik bedoel dat conservatieve partijen meer nationalistischer van nature is, maar dat ook socialistische partijen daar niet geheel vies van zijn.

#12 Duce

nationalisme is vout en rechts?
Sarrazin bekende naam.(bankiers zijn fout)
We gaan in europa meer cultureel/raciale spanning krijgen economisch/demografisch gedreven, zo is de toekomst ontworpen(duh)

#13 pedro

@12: niet zo lang het verstand en de rede zegevieren en de gematigde mensen de overhand houden.

#14 Joost

Uw sympathieën zijn al wel duidelijk, “Duce”.

#15 Duce

@13 Ik help het je hopen. jouw optimisme inspireerd mij.
@14 zit ik in een hokje? volgens joost en de zijnen(als dat je echte alias is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*