NRC biedt excuses aan voor berichtgeving over Friso

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 mb

nu al?

#2 Olav

Vandermeersch: met de beste bedoelingen, in onze ijver om de lezer zo goed mogelijk te informeren en onze journalistieke taak te vervullen”, aldus de hoofdredacteur.

Toch een beetje een not-pology dus. Zeg dan gewoon dat je je hebt laten meeslepen in de hype.

#3 Taco Zip

Da’s dan een fraai staaltje van voortschrijdend inzicht. Vandermeersch bleef pal achter zijn keuze staan terwijl binnen een week al duidelijk was dat ze minstens een forse inschattingsfout hadden gemaakt.

Ook dit is een fraai fragment: Vandermeersch onderschrijft de conclusies van Meens. “We kunnen niet anders dan vaststellen dat we fouten hebben gemaakt. Dat gebeurde na een exceptionele samenloop van omstandigheden, met de beste bedoelingen, in onze ijver om de lezer zo goed mogelijk te informeren en onze journalistieke taak te vervullen”, aldus de hoofdredacteur.

Vandermeersch onderschrijft de conclusies maar moet er toch meteen weer een vreemd excuus bij formuleren. Tja de omstandigheden waren ” exceptioneel’. Dat is dus precies zo’n moment waarop je jezelf als hoofdredacteur kunt onderscheiden. Vandermeersch heeft dat op dat moment helaas nagelaten.

#4 Yevgeny Podorkin

Dit soort (bewust) slordige hoernalistiek zou bij een NRC van 10 jaar geleden ondenkbaar zijn geweest. Oplagecijfers he..er moest een frisse wind doorheen.

En toen hebben ze er maar een Belg neergezet.

#5 salvatore

En terecht die was minimaal een fors aantal bruggen te ver;
En dat alles uit sensatielust,en niet integere connecties.Diep door het stof,
voor een van de weinige kwaliteitskranten we nog hebben, is hier wel op zijn plaats.
Die belg vond ik nog best een verademing btw,zeker als je hem naast dat m.i walgelijke persoonfiguur,van de volkskrant zet brrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Aversie tegen die gast,en heel die krant.
NRC pist regelmatig ook flink langs de pot; maar nrc next,is voor mij,in het land der blinden,hooguit ietwat bijziend…doch doen af en toe nog moeite, wat diepgaander,en veelzijdiger op een topic in te gaan.
maar dit waren meer “murdoch ” tactieken en abject; en met welk doel?
Journalistiek gezien,geen enkel,dan je verlagen tot diep,in het riool,en afvoerputje,van de idd hoernalistiek.

#5.1 Olav - Reactie op #5

Salvatore: Die belg vond ik nog best een verademing btw,zeker als je hem naast dat m.i walgelijke persoonfiguur,van de volkskrant zet brrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Maar één ding op te zeggen: +1

#6 salvatore

Dat is mijn eerste _+ je- dan alhier…zal ze op mijn “spaarkaart” noteren,
en er niet te afhankelijk van worden/naar toe werken; want het kan best nog wel eens een collects item worden,uniek,en zeldzaam..
maar binnen is binnen; ha ha.

#6.1 Olav - Reactie op #6

Lijst ‘m in. Zolang je het kort houdt kan je er misschien meer krijgen ;-P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*