1. 1

  Verrassend goede beslissing van De Volkskrant, die column was elke week hetzelfde bejaardengezeik: vroeger dronken we in de rust lauwe thee uit een plastic bekertje, tegenwoordig moet de innovatieve isotone sportdrank precies vier graden celsius zijn, vroeger werden de broekjes van de spelers thuis door moeder gewassen, nu levert een sponsor maandelijks dertig zijden exemplaren etc.

 2. 2

  Volgens mij kan het mij verrot weinig schelen wie de sportcolumn voor de Volkskrant schrijft. Als Nico Dijkshoorn dat niet doet, boeie, als hij het wel doet, dan des te beter. Sport, en met name dan voetbal, is toch een beetje een dingetje geworden van hele rijke jonge mensen, en die kun je niet vroeg genoeg op de hofnar trakteren, denk ik. Anders denken ze nog dat ze gaan wegkomen met mensen doodrijden of verkrachten. Remco Campert en Jan Mulder, die twee babyboomer fossielen, zijn wat dat betreft danig uit de vorm. Wat ik dan weer een beetje een rare zet vind van een medium dat erop gebrand is, of zou moeten zijn, om jonge lezers aan te trekken, als zij niet volgend jaar al de hele boedel aan de straatstenen wil moeten zetten wegens faillisement. Bij de NRC is het al niet beter; zolang mensen als Elsbeth Etty daar nog week-in, week-uit de jaren zestig moraal-terreur mogen uitstorten over mensen die al bijkans in Huize Avondrood wonen, geef ik papieren kranten zowiezo geen kans meer. Als die Belgische voddenman die daar nu de boel mag opkopen, enige grijze materie tussen de oren heeft zitten, flikkert hij al die hippies op staande voet uit het raam.

 3. 3

  Zei ik ‘hippies’ ? Ik bedoelde natuurlijk ‘tyfus hippies’. Of misschien ‘ongewassen tyfus hippies’. Of misschien ‘ongewassen tyfus hippies met tieten tot aan hun enkels’. Maar eigenlijk gewoon ‘ongewassen tyfus hippies met tieten tot aan hun enkels en een kut zo droog en uitgelubberd dat je er met gemak met een auto en caravan op vakantie in zou kunnen gaan en denken dat je nu ieder moment de sfinx onder de sterren zou moeten kunnen tegenkomen’.

 4. 5

  Dat was een beetje gemeen, he ? Niet alle hippies zijn vrouwen tenslotte. Weet je wat, ik open nog een pijpje, het is morgen woensdag tenslotte.

 5. 7

  En nu even wachten tot we KJ schaapachtig grijnzend het gebouw zien binnenkomen met een kloppende hoofdpijn en een vaag schuldbesef.

 6. 8

  @Ultrabas; het valt mee. Heb al in geen dagen meer gedronken en dan breekt mijn lever al dat gif professioneel af.

  @Spuit12; Jezus, dan is ‘ie nog ouder !

 7. 10

  Nou, Nico over Evert was toch redelijk raak… En ’n columnist die kritiek hep op Marco VB is ook ’n favoriet… al geeft Mulder net zo goed welgemikt af op Bassie. Een andere titel kan er maar blij mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren