NASA-geleerden nemen afstand van klimaatopwarming

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (20)

#2 Bjorn

Lol, toen ze nog het klimaatalarmisme onderschreven waren het “wetenschappers” en nu ze van hun geloof zijn gevallen zijn het “complotdenkers”.

De klimaatkerk is hard voor haar afvalligen.

#2.1 Christian - Reactie op #2

Ik denk niet dat ze het klimaatalarmisme ooit onderschreven hebben, want ze hielden zich helemaal niet bezig met klimaatonderzoek.

#2.2 pedro - Reactie op #2.1

In een eerder draadje gebruikte hij al dezelfde tactiek. Eerst een stropop op zetten en dan die stropop aan vallen. Daar is bijna niet tegen op te redeneren, want denk maar niet, dat hij de stelling dat deze 49 mensen eerst klimaatalarmisten waren, zal onderbouwen.

Zijn tweede stropop, dat nu beweerd wordt, dat ze complotdenkers zijn, zal hij trouwens ook niet onderbouwen hoor. Hij zou nog wel naar het 2e artikeltje kunnen verwijzen, maar dat artikeltje haalt zijn eerste stropop keihard onderuit, omdat dat artikeltje nu juist gaat over een van deze personen, die al sinds jaar en dag een kliomaatontkenner is (“engaged in extensive denials of climate change science”).

#2.3 Bjorn - Reactie op #2.2

Haha, stakker.

#2.4 majava - Reactie op #2.3

Sterk, Bjorn!

#2.5 Spam - Reactie op #2

Kan je me even een linkje geven naar het Sargasso-artikel waar deze astronauten worden bejubeld om hun klimaatalarmisme?

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #2
  • Vorige reactie op #2
#2.6 Bismarck - Reactie op #2

Huh, ik zie het tegenovergestelde. Ik lees de titel NASA-geleerden nemen afstand van klimaatopwarming”. Bij nadere inspectie blijken het allemaal mensen te zijn die niet meer bij NASA werken en er bevinden zich onder deze 49 “geleerden” precies nul professoren, 13 mensen die de Dr. titel dragen en vrijwel uitsluitend ex-personeel van de bemande ruimtevaartdivisie, waaronder één meteoroloog. Zou het kunnen dat we hier te maken hebben met een mediastunt?

#2.7 Bjorn - Reactie op #2.6

Geleerden staat dan ook netjes tussen apostroffen, zie ik. (: Zoals het hoort, bij geleerden met een afwijkende mening!

#2.8 Christian - Reactie op #2.7

Het zal je misschien verbazen, maar niet iedereen die bij Nasa werkt is een geleerde. Je hebt er ook astronauten, techneuten, managers, secretaresses, enzovoort. Uit die groep komen de ondertekenaars, vandaar de apostrofjes om geleerden.

#3 Joep

Klopt, het zijn geen klimaatwetenschappers. Het zijn rocket scientists. :)

#4 Anton

Zodra een totalitair systeem zijn controle over de informatiestromen verliest zakt het ineen. Altijd een mooi gezicht.

#5 Joop

Fantastisch toch, de grote jongens in het bedrijfsleven met hun milieu-onvriendelijke rotzooi worden toch maar weer op hun wenken bediend – want ja, wie betaalt bepaalt!

#6 L.Brusselman

Een betere kop zou zijn,NASA-geweerden nemen afstand…….of Voormalig NASA geleerden nemen afstand….

#7 pedro

“De groep beschuldigt NASA en GISS ervan dat ze te veel afgaan op klimaatmodellen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze het klimaat onvoldoende kunnen voorspellen”.

Laat de klimaatmodellen, die betere voorspellingen doen, dan maar zien, zou ik deze wetenschappers aan bevelen. Want zo lang er geen betere modellen zijn, zullen we het met deze modellen moeten doen.

#8 Hans Verbeek

Met veel rekenwerk lukt het GISS om de temperatuur nog altijd te laten stijgen.
Het is ook in Hadley gelukt om 1998 als warmste jaar ooit uit de boeken te krijgen. Kwestie van veel middelen, interpoleren en rekenen.

De thermometers liegen niet. De mensen die de thermometers aflezen en het gemiddelde berekenen zijn hun salaris waard (toch?) en dat willen ze graag zo houden.
Ik begrijp wel dat de andere afdelingen van NASA stikjaloers zijn op de fondsen, die GISS krijgt toegeschoven.

#8.1 Bismarck - Reactie op #8

“Ik begrijp wel dat de andere afdelingen van NASA stikjaloers zijn op de fondsen, die GISS krijgt toegeschoven.”

Dat zou dan erg opmerkelijk zijn: Earth Sciences (dat zich met veel meer dan alleen temperatuurmeting bezighoudt) krijgt maar 1,76 miljard in 2012, voor het ISS alleen al is in hetzelfde jaar 2,83 miljard weggelegd, terwijl de afdeling die zich bezig houdt met het ontwikkelen van Marsverkenners het dit jaar met 3 miljard mag doen.

#8.2 majava - Reactie op #8

@Hans: ook goed. Laten we in vervolg ook de urban heat lekker zitten in de metingen. En als een station verplaatst wordt gaan we dat ook negeren. Nieuwe meetapparatuur? Geen correctie, want ook dat zou fraude zijn in Hans’ ogen. Tenslotte mogen stations niet gewogen worden zodat zijn representatief zijn voor een groter gebied er omheen. En wat we dan al helemaal niet meer doen is het gebied waar we meten uitbreiden (met de noordpool bijvoorbeeld. Vooral niet met de noordpool).

Hans, doe alsjeblieft niet zo dom.

#9 DrBanner

astronaut zijn is eigenlijk de enige manier om afstand te nemen van klimaatopwarming op aarde.

#10 TisMeWat

We hebben het hier over het met alle middelen uit de trukenkast beschermen van de huidige gas/olie/kolen energiemarkt met een geschatte waarde van 25 biljoen (trillion).

“The 49-person letter was organized by Leighton Steward, chairman of Plants Need CO2, a non-profit organization with ties to the coal industry. In a statement, Mr. Steward said that NASA’s climate research could not only damage the reputation of the U.S. space program but the “reputation of science itself.””

Climate-change critics blast off at NASA

Gewoon negeren, heren “skeptici”, die banden met de status quo energie-industrie, gewoon negeren, en stug blijven volhouden dat er toch echt enige waarheid zit aan al dat “skeptische” geleuter van jullie…

Nothing to see here, move along.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*