Mormonen komen mogelijk met doop-me-niet-register

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Pagia Nifundia

Page not found.

#2 Bismarck

Die kerk lijkt de Nederlandse overheid wel, met hun opt-out regeling. Alleen als het om orgaandonatie (iets werkelijk nuttigs) gaat, dan is het ineens opt-in.

#2.1 Spam - Reactie op #2

Ik zie wel een verschil tussen ongevraagd organen uit mijn lichaam halen en ongevraagd mijn naam noemen tijdens een of andere rituele bijeenkomst.

#2.2 Bismarck - Reactie op #2.1

Het tweede gaat anders om iets potentieel veel ingrijpenders. Als de mormonen gelijk hebben betreft het een ingreep die bepaalt wat de bestemming van je ziel gaat zijn voor de eeuwigheid.

De organen die uit je lichaam worden gehaald daarentegen, worden er pas uitgehaald nadat je dood bent. Het alternatief is dat diezelfde organen verbrand of langzaamaan door insectenlarves worden opgepeuzeld. Laten we wel zijn, dat is toch echt lood om ijzer voor jou (maar een de eerste optie kan wel iemand anders het leven redden).

#2.3 Spam - Reactie op #2.2

ALS ze gelijk hebben gaat het om iets ingrijpends, maar als ik dat zou geloven zou ik me nu ook kunnen laten dopen. Bovendien, als je echt gelooft dat het een ingrijpende actie is, dan mag je blij zijn dat ze je nog net op tijd uit de Hades vissen.

Wat betreft die organen ben ik het met je eens en van mij mogen ze dan ook alles hergebruiken. Maar het is wel mijn lichaam en ik vind het niet aan de overheid om voor mij te bepalen wat er met mijn lichaam gebeurt. Ook niet na mijn dood.
Mijn lichaam is in eerste instantie van mij en wanneer ik wilsonbekwaam wordt, mogen, in onvoorziene situaties, ook de mensen die mij dierbaar zijn/waren er over beslissen.

#2.4 Bismarck - Reactie op #2.3

Tja, na je dood is het echt niet meer jouw lichaam (als rechtspersoon ben je opgehouden te bestaan). Bovendien heb je ook bij opt out nog de mogelijkheid om te voorkomen dat “de overheid” (in werkelijkheid: Het ziekenhuis dat je opgevangen heeft voor je dood en heel waarschijnlijk nog heeft geprobeerd je leven te redden) je organen hergebruikt. Je moet alleen daar dan wel een kleine moeite voor over hebben (dat kan toch niet teveel gevraagd zijn als je het zo belangrijk vindt dat in plaats van andere mensen de maden je organen krijgen).

#3 Levi

Als het net zo corrupt is als het Bel Me Niet register dan kunnen we verwachten dat geregistreerden vervolgens opduiken in allerhande klantbestanden.

#4 Bullie

Eenieder die dat wil mag in mijn afwezigheid mijn naam fluisteren, of dat nou in een doopvont of darkroom is.

#5 Eric
#5.1 Ultrabas - Reactie op #5

Eric, uit betrouwbare bron weet ik dat De Speld nogal baalde dat de Mormonen ze voor zijn geweest.

#6 Noortje

Ah, weer een database erbij ;o). Dood is dood voor mij, dus posthuum gedoopt worden, ze zoeken het maar uit. Over je graf regeren wordt de wereld niet beter an volgens mij. Behalve daar waar het de overlevenden treft. Worden die hier door geraakt?
Blijft een bizar clubje, die mormonen.

#7 TisMeWat

De Mormonen doen dit om hun cijfers op te blazen. Ze kunnen dan lobbyen met getallen van veronderstelde Mormonen. Hoe meer, hoe meer gewicht in de schaal.

De Rooms-Katholieke kerk doet vergelijkbaars. Probeer je als ex-Katholiek maar eens “uit te schrijven”, dat heeft nogal veel voeten in de aarde, en met een reden: ook de papen willen zo hoog mogelijke cijfers. Ze zijn al lang erg blij dat de meeste ex-Katholieken niet erg met de kerk “breken” over het algemeen, en daarom ook niet vragen volledig gedeassocieerd te worden, het is vaak meer een soort “cultureel Katholicisme” wat dan overblijft. Dus de cijfers van de kerk zijn zeer overdreven, en jammergenoeg geven die cijfers wel veel gewicht.

Aan de andere kant, wat Mormonen betreft, als het je toch geen zak doet in wat voor krankzinnige dingen gelovigen nu weer geloven, zolang ze jezelf niet treffen, en zeker bij deze waanzin: je kunt wel een gratis genealogieonderzoek door ze laten doen. En laat de algeheel zuinige Hollander daar nu zeer gevoelig voor zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*