Minister Kamp vindt het te vroeg om te concluderen dat duurzame energiedoelstellingen 2020 niet gehaald worden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Minister Kamp vindt het te vroeg om te concluderen dat duurzame energiedoelstellingen 2020, uit het energieakkoord van vorig jaar, niet gehaald worden.
Maar eigenlijk waren ze bij aanvang al niet realistisch. Zeker niet als er geen dwang achter zit.
dz21

Reacties (5)

#1 Herman Vruggink

Wat een gejank toch weer. 14% in 2020 16% in 2023 En als het nu een procentje minder is? Wel, dan een jaartje later. Lekker belangrijk. 40% goedkoper, dat is de eerste voorwaarde voor wind op zee. Duidelijk voor aannemers, windindustrie en energiebedrijven. Drie lokatie’s: voor iedereen duidelijk. Vergunningen, aanbestedingen en investeerders kunnen van start. En wat het laatste betreft gaan we het komende jaar zien of er nog belangstelling is. Zo niet? Dan hebben wij nog miljoenen mensen die zeggen dat duurzame energie erg belangrijk is. Die mogen dan met geld over de brug komen. Goede investering toch….?Ondertussen weten we dat als het moet we in een paar jaar tijd het verschil goed kunnen maken met zonnepanelen. En die besparingsoperatie? Geen idee, onmeetbaar. En op 31 december 2022 kunnen we nog altijd een kolencentrale of twee sluiten en importeren wij stroom. Vermeend probleem opgelost.

#2 Fons

Ach ja, en dan is ’t gas ook op dus dan is dat ook weer makkelijker.

#3 Krispijn Beek

@1 hoezo gejank? Mogen we dan voortaan met dezelfde marges en souplesse omgaan met de begrotingsafspraken binnen de EU, of geldt de lenigheid tav halen doelstellingen enkel voor milieu en duurzaamheid?

#4 IPMan

De beste man heeft nog jaren om nieuwe spin, leugens, rekenmethodes en statistieken (synoniem alert) te bedenken. Tegen die tijd zit hij wellicht ook niet meer in de politiek maar in het extreem goed betaalde baantjes circuit uw en mijn echt harde werken af te romen. Ik begrijp heel goed dat hij zich weinig zorgen maakt.

#5 AndreSomers

Nu te vroeg om te constateren dat het zo niet lukt, straks te laat om er nog wat aan te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*