Mark Rutte wil toch niet meer samenwerken met PVV

Aldus nu.nl:

“Ik zie geen mogelijkheden voor samenwerking als er zulke uitspraken worden gedaan”, zei Rutte. Hij doelt op samenwerking in de landelijke politiek. Over samenwerking in Almere en Den Haag moet op lokaal niveau worden besloten.

Wilders vindt ondertussen dat er sprake is van ‘haatzaaien’ jegens zijn partij:

‘Wat politiek en media nu doen in al hun collectieve gretigheid: dat is pas haatzaaien en ophitsen, maar dan tegen de PVV’, aldus Wilders.

En gisteren al stapte Tweede Kamerlid Roland van Vliet uit de PVV-fractie vanwege Wilders recente uitspraken. Hij was overigens niet het eerste Kamerlid dat Wilders kwijtraakte.

Open waanlink

 1. 2

  lichtelijk off topic, maar weet iemand wie de meneer was die woensdag naast Geert Wilders op het podium stond en halfhalf meedeed met “minderminder”?

  Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat. Hoe je op dat podium terecht komt en vervolgens maar meedoet. Plotseling ben je duidelijk in beeld als de beelden het land doorgaan.

 2. 5

  aaaaahhhh. Het is nog een jongen. 21 lentes. En hij deed mee met popstars. (zie zijn wiki)

  nou ja, het podium heeft hij gevonden. Niet als popster, maar als groupie. Maar dat vindt hij vast niet erg.

 3. 7

  @6 je hebt helemaal gelijk. 31. inderdaad geen jongen.

  Maar om nou te zeggen dat het een man is…. zoals hij erbij stond en meedeed.

 4. 8

  on-topic weer ;)

  Rutte is inderdaad door de mand gevallen; eigenlijk van huis uit altijd vvd gestemd. Later omdat ze als enige ‘redelijke’ partij bereid waren issues bespreekbaar te maken (Bolkestein en later).

  Nu is het een partij die gegoede middenklasse wel erg hard in de steek laat en bij elk punt blijkt een ruggengraat van piepschuim te hebben.

  Overigens lijkt dat alleen bij de SP niet zo te zijn…en wellicht dat ik daar dan toch uitkom over een aantal jaar.

 5. 9

  Weet je wie ook niet meer met de PVV willen samenwerken? Joram van Klaveren en Chris van der Helm:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3620183/2014/03/21/Ook-Joram-van-Klaveren-stapt-uit-PVV-fractie.dhtml

  De nieuwe gemeenteraad van Den Haag is nog niet eens geïnstalleerd, en nu al ia de PVV een zetel kwijt. Dit nadat ze de vorige raad hadden afgesloten met 5 van de 8 zetels, waarvan niemand van de oorspronkelijk gekozenen.

  Het is een zinkend schip.

 6. 10

  Doet me denken aan de enige uitspraak die ik to the point vond van De Conservatief hier: de vorming van een Nederlandse NVA- naar Vlaams voorbeeld. Niet teveel schelden, jezelf niet diskwalificeren, enzovoort. Maar ingaan op de zogenaamde problemen die er leven bij het volk. Wat natuurlijk elke politieke partij zegt, maar je legt de nadruk op wat meer rechtsere punten als veiligheid en voorzichtig een correlatie met allochtonen.

  http://www.n-va.be/

 7. 11

  Aanvulling op vorige reactie:

  Op DDS heeft iemand dat idee ook:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/joost-eerdmans-verlos-ons-van-wilders

  Want zo kan rechtspopulisme ook: een keurige lijsttrekker, een democratische partijstructuur, de dialoog aangaan met tegenstanders… in alles zo ongeveer het tegenovergestelde van de PVV. Er is zelfs een kandidaat van Marokkaanse komaf voor de Leefbaren de gemeenteraad in gestemd!

  Zonder dat verongelijkte, verkrampte toontje dat PVV-politici zo kenmerkt. En zonder die tenenkrommende, semi-alfabete one-liners van Wilders. Zelfs het onhaalbare voorstel van een “Polenquotum” bracht Eerdmans met zoveel ontwapenende naïviteit dat je dacht “waarom eigenlijk niet?”

 8. 12

  Maar:
  Minister Schippers van Volksgezondheid is niet van plan de PVV uit te sluiten bij eventuele samenwerking in het parlement. Volgens haar heeft premier Rutte ook niet gezegd dat de PVV volledig geïsoleerd moet worden.

 9. 13

  @12.

  Logisch bij bepaalde stemmingen in de kamer wil de VVD graag gebruik maken van de steun van hun ‘vrienden’ van de PVV. Het is ten slotte op rechts-conservatieve neo-liberale onderwerpen een verlengstuk van de VVD.

  Zelfs Bram van Ojik zei vanochtend tegen volledige isolering van deze partij te zijn, vanwege de stemmers op deze partij, die je daarmee wegzet.

 10. 14

  De mediastorm doet een beetje denken aan begin 2002, waarin Pim Fortuyn uit de leefbaar-nederland-partij werd gegooid vanwege een Volkskrant interview met een opvallende opmerking over artikel 1 van de grondwet.

  Niets is zeker, maar Fortuyn is destijds sterk teruggekomen met de LPF.

 11. 15

  Die arme stemmers op de PVV die je blijkbaar niet mag “wegzetten” (waarom niet is mij een raadsel) moeten dan maar op een andere partij stemmen als ze serieus genomen willen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren