Leegte (VVD) krijgt 5 dagen na dato podium om te zeggen dat zijn schoffering Groningers “verdraaid” is weergegeven

René Leegte (VVD) krijgt 5 dagen na dato podium om zonder weerwoord te zeggen dat zijn schoffering Groningers “verdraaid” is weergegeven. Zie ook RTVNoord of hele artikel via Blendle (€).
Kennelijk voelt hij zijn verdere toekomst in de olie/gas-industrie in gevaar komen. Maar hij durft de confrontatie met de Groningers zelf niet aan.
Hier het artikel waarin we de opmerkingen van Leegte wereldkundig maakten.
En hier een stuk over het werkelijke debat dat over het gas in Groningen gevoerd zou moeten worden.

Open waanlink

 1. 7

  Hoewel de tweets een authentiek verhaal lijken te vertellen is het zijn woord tegen dat van de twitteraar. Fact Free politics anyone?

 2. 8

  @7, nee. 1. er zijn meerdere mensen die het gesprek bevestigen (zie oa oorspronkelijke bericht.)
  2. Leegte heeft in eerste instantie alleen gezegd dat hij het gesprek niet had moeten voeren in de trein, maar daarbij de inhoud niet ontkend.

 3. 9

  @7: Fact free politics, daar staat meneer Leegte bekend om. Nu wordt hij eens op zo’n manier teruggepakt. Ik vind het wel wat hebben.

  Neemt niet weg dat de twietvogel in kwestie inderdaad beter een geluidsopname of zelfs een filmpje had kunnen maken. Dan hadden de media er waarschijnlijk ook meer mee gekund. Maar velen zijn zo verslaafd aan hun geroddel in 140 tekens, dat ze vergeten dat er ook nog andere interessante mogelijkheden op hun telefoontjes zitten.

 4. 10

  Het trieste van de zaak is dat die man uberhaupt op die plek zat. Om eerlijk te zijn vond ik z’n uitspraken over het KNMI destijds vele malen erger dan dit. (namelijk: KNMI is een foute club, want ze werken samen met het IPCC, en dus moeten we alle overheidssteun aan het KNMI intrekken, want dat geflirt met klimaathysterische wetenschappers zou PVV’ers maar voor het hoofd stoten)

 5. 12

  “Ik ben naïef geweest”. Mooie frame. Alsof je onschuldig als een kind was, en nu met de harde werkelijkheid wordt geconfronteerd.

  Nee, je was een opportunist, droeftoeter. En je werd betrapt omdat je dom was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren