2 van mijn lievelings-voedingsmiddelen in de top 3. Niet gek.
#2
Karl Kraut
Als ik tofu eet en Palm drink, dan trek ik wegens de flatulentie veroorzaakt door de methaan die ik dan zelf produceer die staatjes redelijk uit het lood.
#3
Anna
Dus: koop je aardappelen van lokale boeren.
#4
TDF
@2 U moet dan ook geen Palm drinken maar Buckler.
Direct daarna een lam verorberen en de wereld heeft naar de huidige CO2 maatstaven gemeten geen centje pijn.
Buckler trekt recht al wat krom is.
Buckler… Mijn merk.
#5
Share
Interessant maar misschien ook kijken naar wat het meest wordt geconsumeerd? Of zeg ik dan iets heel rechts?
#6
TDF
@5 Ik denk sperma? Of zeg ik nu iets heel linksigs.
#7
Henk de Vries
Turkije zou pas bij de EU mogen wanneer ze uit deze lijst is verdwenen
#8
TDF
@7 Als ik Turkije was zou ik helemaal niet bij de EU willen horen. Maar ik ben gelukkig Turkije niet.
#9
zmmoccc
Per kilo.
Als je naar de voedingswaarde kijkt is kip even CO2-intensief als aardappelen. En tomaten zijn vergelijkbaar met kalkoen of zalm. En de koe is duidelijk geen grasetende biologische koe. En de scheten en boeren van het arme beest vertegenwoordigen de helft van zijn uitstoot in dit model. En. En.
Dus.
#10
TDF
@9 Best wel geruststellend. Hitler was tenslotte ook een vegetari”er.
#11
esgigt
@4: Noemt u Buckler Bourgondisch genieten? IEK! De gedachte van #2 heeft wel een grond…
#12
Joan
@9
Was ook mijn gedachte bij deze grafiek: waarom op de x-as per kilo en niet calorieen? Zou interessanter zijn. Bestaat zo’n grafiek ook?
#13
Inkwith Barubador
Buckler is in Nederland niet meer te krijgen, hoor.
#14
Share
Ah vandaar. Wiedes. Dus, mits.
#15
Notendopje
Voor een bord linzen verkoop ik u graag mijn lamskotelet.
#16
Bismarck
Hoe zit het met koe die eerst haar hele leven melk heeft geproduceerd?
#17
Arduenn
Werden we sowieso niet ouder als we wat minder gingen eten?
#18
NN
@17, dus meer eten verkort de levensduur en verlaagt daarmee de uitstoot per mensch.
#19
AntonB
Rundvlees, melk, kaas, leer, biologische mest komt allemaal van hetzelfde beest, dat kan je niet afzonderlijk tellen. Biogas uit vee wordt straks een uitermate belangrijke vervanging voor aardgas.
Ga dat allemaal vervangen en je hebt kilometers en kilometers extra landbouwgrond en miljoenen tonnen delfstoffen nodig, weg milieu voordeel. Bovendien is een koe 99.9% puur natuur en past daarmee naadloos in de al eeuwen durende kringloop. Een onzin discussie van de vegetarische lobby dus.
#20
Kalief
@19 Vleesvee is niet hetzelfde als melkvee.
En hebben rijst en tomaten niet vreselijk veel water nodig voor de teelt, telt dat niet mee in het co2-verhaal?
Reacties (20)
2 van mijn lievelings-voedingsmiddelen in de top 3. Niet gek.
Als ik tofu eet en Palm drink, dan trek ik wegens de flatulentie veroorzaakt door de methaan die ik dan zelf produceer die staatjes redelijk uit het lood.
Dus: koop je aardappelen van lokale boeren.
@2 U moet dan ook geen Palm drinken maar Buckler.
Direct daarna een lam verorberen en de wereld heeft naar de huidige CO2 maatstaven gemeten geen centje pijn.
Buckler trekt recht al wat krom is.
Buckler… Mijn merk.
Interessant maar misschien ook kijken naar wat het meest wordt geconsumeerd? Of zeg ik dan iets heel rechts?
@5 Ik denk sperma? Of zeg ik nu iets heel linksigs.
Turkije zou pas bij de EU mogen wanneer ze uit deze lijst is verdwenen
@7 Als ik Turkije was zou ik helemaal niet bij de EU willen horen. Maar ik ben gelukkig Turkije niet.
Per kilo.
Als je naar de voedingswaarde kijkt is kip even CO2-intensief als aardappelen. En tomaten zijn vergelijkbaar met kalkoen of zalm. En de koe is duidelijk geen grasetende biologische koe. En de scheten en boeren van het arme beest vertegenwoordigen de helft van zijn uitstoot in dit model. En. En.
Dus.
@9 Best wel geruststellend. Hitler was tenslotte ook een vegetari”er.
@4: Noemt u Buckler Bourgondisch genieten? IEK! De gedachte van #2 heeft wel een grond…
@9
Was ook mijn gedachte bij deze grafiek: waarom op de x-as per kilo en niet calorieen? Zou interessanter zijn. Bestaat zo’n grafiek ook?
Buckler is in Nederland niet meer te krijgen, hoor.
Ah vandaar. Wiedes. Dus, mits.
Voor een bord linzen verkoop ik u graag mijn lamskotelet.
Hoe zit het met koe die eerst haar hele leven melk heeft geproduceerd?
Werden we sowieso niet ouder als we wat minder gingen eten?
@17, dus meer eten verkort de levensduur en verlaagt daarmee de uitstoot per mensch.
Rundvlees, melk, kaas, leer, biologische mest komt allemaal van hetzelfde beest, dat kan je niet afzonderlijk tellen. Biogas uit vee wordt straks een uitermate belangrijke vervanging voor aardgas.
Ga dat allemaal vervangen en je hebt kilometers en kilometers extra landbouwgrond en miljoenen tonnen delfstoffen nodig, weg milieu voordeel. Bovendien is een koe 99.9% puur natuur en past daarmee naadloos in de al eeuwen durende kringloop. Een onzin discussie van de vegetarische lobby dus.
@19 Vleesvee is niet hetzelfde als melkvee.
En hebben rijst en tomaten niet vreselijk veel water nodig voor de teelt, telt dat niet mee in het co2-verhaal?