1. 2

  Als ik tofu eet en Palm drink, dan trek ik wegens de flatulentie veroorzaakt door de methaan die ik dan zelf produceer die staatjes redelijk uit het lood.

 2. 4

  @2 U moet dan ook geen Palm drinken maar Buckler.
  Direct daarna een lam verorberen en de wereld heeft naar de huidige CO2 maatstaven gemeten geen centje pijn.
  Buckler trekt recht al wat krom is.

  Buckler… Mijn merk.

 3. 9

  Per kilo.

  Als je naar de voedingswaarde kijkt is kip even CO2-intensief als aardappelen. En tomaten zijn vergelijkbaar met kalkoen of zalm. En de koe is duidelijk geen grasetende biologische koe. En de scheten en boeren van het arme beest vertegenwoordigen de helft van zijn uitstoot in dit model. En. En.

  Dus.

 4. 12

  @9

  Was ook mijn gedachte bij deze grafiek: waarom op de x-as per kilo en niet calorieen? Zou interessanter zijn. Bestaat zo’n grafiek ook?

 5. 19

  Rundvlees, melk, kaas, leer, biologische mest komt allemaal van hetzelfde beest, dat kan je niet afzonderlijk tellen. Biogas uit vee wordt straks een uitermate belangrijke vervanging voor aardgas.

  Ga dat allemaal vervangen en je hebt kilometers en kilometers extra landbouwgrond en miljoenen tonnen delfstoffen nodig, weg milieu voordeel. Bovendien is een koe 99.9% puur natuur en past daarmee naadloos in de al eeuwen durende kringloop. Een onzin discussie van de vegetarische lobby dus.

 6. 20

  @19 Vleesvee is niet hetzelfde als melkvee.

  En hebben rijst en tomaten niet vreselijk veel water nodig voor de teelt, telt dat niet mee in het co2-verhaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren