1. 6

  Maar we weten bijna allemaal wel dat Balkenende weg is. Nog maar 1% heeft dat gemist. En 97% weet dat Rutte MP is. Toch nog 3% die dat gemist heeft.

  Helaas helpt zelf emigreren niet meer.

  PS heeft iemand een link naar dat programma voor gehandicapten? Hoe weten we anders dat het geen nep is?

 2. 9

  Je zal ze de kost moeten geven die het verschil niet weten tussen volksvertegenwoordiging en regering. Volgens mij wordt dat ook al decennialang niet meer onderwezen bij maatschappijleer.

  Eigenlijk zou een poepsimpel examentje elementair staatsrecht een vereiste moeten zijn voor het verkrijgen van stemrecht.

 3. 10

  Olav: Hoe de regering in elkaar steekt wordt nog wel onderwezen, alleen de aantrekkingskracht van dit spek-en-bonen-vak op de pubers is niet bijzonder hoog.

  Fucking boring! Slaapverwekkend! Wat heb ik er in hemelsnaam aan!

 4. 12

  Van een twitteraar prafraseer ik deze:

  “Ik maak me meer zorgen wanneer 80% van de PvdA’ers ergens iets van vinden dan wanneer 25% onder de PVV’ers dat doen.”

  Scherp toch ?

 5. 14

  O jee, de tokkies hebben nog een strohalm gevonden om zich een houding te geven: het is wel erg met de PVV maar met de PvdA is het nog veel erger. Op VMBO-niveau dan. Zekers.

 6. 20

  Kritiek op islam niet toegestaan.

  =====
  Het huidige politieke klimaat, is volgens sommigen de oorzaak van de verscherpte verhoudingen tussen groepen in de samenleving. Het recht om kritiek te hebben op een godsdienst wordt gezien als vrijheid van meningsuiting. Anderen wijzen naar de opkomst van de islam en zien dit als een bedreiging voor de westerse normen en waarden.
  =====

  http://www.oost.amsterdam.nl/actueel/nieuws/zorg_en_welzijn/2011/januari/debat-oost/

 7. 22

  @21
  Ja, vervelend van die Elatik. Stomme linkse muts. Ze moet toch ondertussen weten dat Wilders in Nederland de exclusieve rechten heeft verworven op Hitlervergelijkingen.

 8. 23

  Heb je “het” al gevonden ALO? Zelfs met jouw bejaardentempo zal dat toch wel? Of blijft het (weer) bij dom blaten? Ouwe zure sukkelaar..

 9. 24

  En voordat iemand me beschuldigt van Islamofobie, er is in het geheel geen sprake van islamisering, het gaat om de positieve verrijking via de diversiteit. Misschien wordt Nederland zo ook wel slimmer.

  ===
  Deze week bleek dat de docent bedrijfseconomie wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven. De HvA vindt dat goed, onder meer omdat de man dames wel begroet, maar met een buiging. De centrale medezeggenschapsraad liet al weten het hier absoluut niet mee eens te zijn.
  ===
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1831137/2011/02/03/Van-der-Laan-docent-moet-handen-schudden.dhtml

 10. 28

  Het begint met een buiging, maar voor je het weet staan er horden Mohammedanen aan onze grenzen om ons met het kromzwaard te onderwerpen. Oh! Hel en verdoemenis! De islamisering is in aantocht! Ban de buiging!

 11. 30

  Het begint allemaal met de Islam en het doel is Sharia.

  =====
  Alsof de moskee aan Ground Zero nog niet voldoende controverse heeft veroorzaakt, vindt de imam van de moskee het nodig om nog meer stof te doen opwaaien met enkele zeer controversiële uitspraken over homoseksuelen en islamafvalligen. Die werden gepost op de website van de imam, Sakeenah. Mensenrechtengroepen reageren furieus.

  “Homo zijn is als een pijnlijke rechtszaak, afkomstig van een trauma uit het verleden”, zo wordt Abdallah Adhami (44) geciteerd door de krant New York Post.
  =====

  http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1216078/2011/02/01/Imam-Ground-Zero-moskee-Kindermisbruik-maakt-mensen-homo.dhtml

  =====
  Imam Abdallah Adhami van de omstreden moskee nabij Ground Zero verklaart in een gebed Allah’s heerschappij over het gehele universum: ‘echte moslims die in de hoogste regionen van het paradijs komen, zijn degenen die de ultieme prijs van het offer betalen om de sharia te verwezenlijken’. De daarop volgende preek van de imam was gewijd aan moslims die waardig zijn het islamitische paradijs te betreden.
  =====
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4150

 12. 32

  Nimmer zal Adrie buigen voor de islamisering! Nimmer!

  Waar, immers, zou hij zijn gevoel voor zelf-waarde vandaan moeten halen als het niet is uit die moedige strijd van standvastigheid. Vroeger, voor Geert, werkte de jenever meestal nog wel maar steeds vaker knaagde er iets in Adrie. Die twijfel over het eigen gehalte, over het eigen karakter — die soms bijna ontnuchterende blik op het eigen bestaan…

  En toen was daar Geert. Samen met de belofte dat niets van de dingen die Adrie niet bevielen aan Adrie te wijten waren. Het was allemaal de schuld van links, van moslims, van de grachten-gordel elite, van de politiek. Geert, met al die kant en klaar aangeleverde externe vijanden waardoor Adrie, diep existentieel opgelucht, zijn echte vijand weer kon vergeten. Je kunt het liefde noemen, dat wat Adrie voelt voor Geert. Die verbondenheid. Die verbroedering in verguizing. Adrie heeft, als Geert, lang genoeg gezwegen.

  Het is genoeg geweest!

 13. 35

  @30, Menig conservatief christen in de VS (nagenoeg de helft van de inwoners) denkt hetzelfde of erger over homosexualiteit, dan de imam die je aanhaalt.

  Dussssss…….

  Voorwaartsch! Te wapen! Tegen de veramerikanisering!

 14. 36

  “Kwart van PVV-stemmers denkt dat ‘hun’ Geert minister is”

  En dan hebben we het dus alleen nog maar over het denkende deel van de PVV-stemmers.

  Bij die andere driekwart is het vermogen tot denken allang verloren gegaan.

  ;-P

 15. 39

  Vroeger droeg mijn oma ook een hoofddoekje

  =====
  1.2.2011- Meisje mishandeld om hoofddoek
  Het zestienjarig meisje dat dinsdag op school werd mishandeld, is geslagen omdat zij geen hoofddoek droeg. Dat zegt de directrice van het Scala College in het AD.

  De Alphense werd door een groep meiden aangevallen. Zij droegen wel hoofddoek. Een door het slachtoffer verspreidt bericht via social media was aanleiding voor de mishandeling.

  Lees hierr verder.

  In 2007 schreef sociologe Jolande Withuis: “Hoofddoeken en sluiers introduceren een onderscheid tussen fatsoenlijke en onfatsoenlijke (dus vogelvrije) vrouwen. Het obscene mensbeeld dat burgers scheidt in twee soorten, die men strikt van elkaar gescheiden moet houden, impliceert dat vrouwen en mannen niet allebei in vrijheid kunnen leven.”
  =====

  http://hoeiboei.blogspot.com/2011/02/duiding.html

 16. 40

  @ Rob:

  Sterker nog, ik liep gisteren op straat naar de Appie Heijn, wordt ik pardoes terechtgesteld door een voortschrijdend stuk islamisering. Het was potdomme acht uur ’s avonds voordat ik aan m’n avondeten toekwam.

 17. 41

  @ A3, Sorry, ik heb helaas niet als jij de tijd om net zo’n omvangrijk gecherrypickte database met quootjes uit allerhande opiniewebsites aan te leggen. Ik heb net aan tijd genoeg om nieuws en actualiteiten te volgen, af en toe te reaguren, te werken, te studeren en een gezin te onderhouden. Dan heb ik nog zo’n 5 uur over per dag voor een dutje. Een database met quootjes aanleggen gaat me dus niet lukken.

 18. 42

  Eerlijk waar Rene? Ik zal je vertellen, ik kwam laatst een Islamiet in de trein tegen die gewoon voordrong! Een gevoel van ontreddering en woede kwam over mij. Toen wist ik. Ik ga voortaan met de auto.

 19. 43

  Adrie wie denk jij dat Wilders is?

  1. De minister van Gedogen.
  2. Een populist.
  3. Een machtswellusteling.
  4. Een narcist.
  5. Een facist.
  6. Een linkse rakker.
  7. Een volksverlakker.
  8. Een volksmenner.
  9. Een verlicht despoot.
  10. Een zakkenvuller.
  11. Een leugenaar.
  12. Een activist.
  13. De broer van Henk.

  Meerdere opties mag je aanvinken. Aanvullen mag ook.

  Vertel eens, wat zie jij in zijne Boosaardigheid?
  Nee, niet de gebruikelijke optie: hij die ons waarschuwt voor de Islam.

  De PVV is toch geen one-issue partij.
  Hij heeft toch zeker meer inhoud dan dat.

  Vertel, leg uit.

  Of ben je verliefd op hem?

 20. 45

  @ Reinaert: Adrie is verliefd op het gevoel over zichzelf dat Geert in hem induceert — maar wees vrij zulks een vrij algemene beschrijving van liefde te achten.

  @ Rob: En als ie nou niet “Allah Akbar! Allah Akbar!” had geroepen bij dat voordringen dan nog oké, maar dit wordt te gek…

 21. 47

  Lee Kuan Yew, zijn naam was hier al genoemd.

  =====
  SINGAPORE — Singapore’s founding father Lee Kuan Yew has urged local Muslims to “be less strict on Islamic observances” to aid integration and the city-state’s nation-building process.
  Singapore has a predominantly Chinese population, with minority races including Muslim Malays and Indians, and Lee has always stressed the importance of racial harmony.
  “I would say today, we can integrate all religions and races except Islam,” he said in “Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going,” a new book containing his typically frank views on the city-state and its future.
  “I think we were progressing very nicely until the surge of Islam came and if you asked me for my observations, the other communities have easier integration — friends, intermarriages and so on…” he stated.
  =====
  http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hmM9iHjTTGwAC-MZv19__oNqX3zw?docId=CNG.4f8b988b9ebd1a5c9a9eba1574013bc8.b81

 22. 48

  @47 bizar toch, hoe je, met je kennelijk wat vertroebelende islamofobe bril op, een oproep tot tolerantie weet in te zetten in je voortdurende oproep tot intolerantie.

  En Adrie, zucht, dat je niet vindt dat elke moslim de antichrist is betekent nog niet dat je het normaal vindt om in een boerka je klanten te woord te staan. De wereld is niet zwart/wit.

 23. 49

  # 48

  Ter discussie staat of moslims willen integreren en de heer Lee kan uit eigen ervaring spreken, Singapore is een echte multicultistaat en Islam integreert niet.

  Ik zeg helemaal niet dat elke moslims een antichrist is, maar van dit soort cijfers schrik ik wel (Islamodeimie)

  ====
  Uit onderzoek door het Pew Research Center’s Global Attitudes Project uitgevoerd in de periode van 12 april – 7 mei 2010 blijkt dat 85% van de Egyptische moslims islamitische invloed op het openbare leven een goede zaak vindt.
  82% van de islamitische Egyptenaren is voor steniging als straf voor overspel en 77% vindt dat dieven een hand moet worden afgehakt. 84% vindt dat de doodstraf gerechtvaardigd als moslims hun geloof afzweren. 54% van hen is voor scheiding der seksen op de wekplek.
  ====
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4145

  Vooral die 84 procent die de doodstraf wil voor afvalligheid is niet bepaald een teken van tolerantie.

 24. 52

  @ Reinaert

  Als ik dan toch moet kiezen uit jouw opties, dan maar nr 1, de minister van Gedogen. Dat sluit mooi aan bij die 25 procent.

 25. 53

  @47: “Lee Kuan Yew, zijn naam was hier al genoemd.”

  Alleen door jou. Ik hecht generlei waarde aan die poging tot autoriteitsargumentatie.

  “Singapore is een echte multicultistaat”

  Dat is onjuist, Singapore is een Chinese etnodictatuur.

 26. 54

  @ 53

  Lee is al tweemaal genoemd door Hpax in een vorige discussie.
  ====
  Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Chinees en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Chinees en Engels wordt het meest gesproken. De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal. In veel televisie-uitzendingen valt een duidelijk herkenbaar Brits-Engels te beluisteren.
  De verschillende bevolkingsgroepen spreken twintig verschillende talen en dialecten.
  ====

  Hoeveel belang hecht je verder aan meningen zonder enige onderbouwing zoals hier te doen gebruikelijk is.

 27. 59

  @54: Ik neem aan dat jij enigszins bekend bent met de politiek in Singapore? Dus ook met het kiessysteem alsmede de bevolkingspolitiek? En dus ook weet dat De verkiezingswijze garandeert dat de partij van je geliefde leider Lee Kuan Yew altijd een meerderheid haalt? Sterker nog, dat het door de unieke en bijzonder ingewikkelde kieswet en een stukje Gerrymandering bij de laatste verkiezingen nog lukte om 37 (in eerdere verkiezingen zelfs altijd meer dan de helft) van de 84 zetels binnen te halen zonder dat er daarbij überhaupt een verkiezing aan te pas kwam, omdat de andere partijen succesvol verhinderd werd kieslijsten in te dienen in de betreffende districten?

  Verder, hoe rijm je “De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal.” met de Speak Mandarin Campaign, onder de ruim driekwart van de bevolking die etnisch Chinees is (en inmiddels ook onder de andere bevolkingsgroepen)?

 28. 60

  @ 59

  Lee gaf concrete voorbeelden waar de integratie wat betreft de Islam niet lukte, “friends, intermarriage and so on”.

  Hoe het verder met de politiek daar gaat is geen onderwerp van discussie.

 29. 61

  Onderzoek eerst de banden tussen Lee en het katholicisme en vervolgens de banden tussen het katholicisme en de islam.

  Kijk vervolgens naar HPax, dan weet je waar Lee staat.

  En verder zegt dat waarschijnlijk ook iets over de PVV maar daar zullen we het voorlopig maar niet pover hebben. Uiteindelijk denk ik overigens dat het allemaal in essentie christenfundamentalisten zijn .

  Maar wie ben ik?

 30. 62

  Singapore, is daar niet iemand ter dood veroordeeld voor graffiti gebruik? Moslims die zich daar niet in kunnen vinden vertonen inderdaad schandalig gedrag.
  Het schijnt overigens dat er van 1940-1945 ook een groep mensen was die slecht integreerde in het nieuwe Nederland. “Het verzet”, noemde ze zichzelf geloof ik, schandalig volkje was dat.

  Echt, AdriePVV, als je leiders van Singapore als lichtend voorbeeld voor Nederland ziet, snap je echt niks van de wereld.

  Sowieso Adrie, als je iets wilt leren over het ontstaan en de kracht van vrijheid van Godsdienst in Nederland zou ik de volgende serie eens gaan bekijken:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Oranje_(televisieserie)

  Deze serie kan ik HPax ook aanraden overigens.

 31. 63

  @60: Denk je? “de moslims” is daar namelijk een moeilijk politiek onderwerp, omdat het de oorspronkelijke bewoners (Maleisiërs) van Singapore zijn. Om überhaupt van integratie daarvan te spreken is al de omgekeerde wereld. Singapore is namelijk slachtoffer geworden van een tsunami van Chinese immigranten, die daar inmiddels ruim de meerderheid (meer dan driekwart) van de bevolking uitmaken. Vervolgens gaat zo’n immigrantenafstammeling (overigens 30 jaar dictator en nog steeds een dikke vinger in de politieke pap daar) lopen murmelen over de integratie van de oorspronkelijke bewoners?

 32. 65

  @63. Precies waar A3 bang voor is. Dat in 2020 de moslims hier klagen dat die blanke Hollanders zo slecht integreren en ongesluierde vrouwen maar handen blijven geven.

 33. 66

  Adrie vindt Geert (als hij moet kiezen) wel dé minister van Gedogen.
  De minister dus:
  – die het gedoogt dat de pensioenleeftijd wordt verhoogd.
  – die het gedoogt dat we wederom naar Afghanistan gaan.
  – die het gedoogt dat de rugzakjes van zorgleerlingen worden afgenomen.
  – die het gedoogt dat de Wajong wordt afgeschaft.
  – die het gedoogt dat er op cultuur wordt bezuinigd.
  – die het gedoogt dat muziekscholen en bibliotheken moeten sluiten.
  – die het gedoogt dat villasubsidie wordt verruimd.
  – die het gedoogt dat zijn fractie overloopt van mensen die niet zuiver op de graat zijn.
  – die het gedoogt dat Henk en Ingrid het steeds krapper krijgen.

  Een driewerf Hoezé.

 34. 67

  Wel goed dat zo’n bureau dat soort vragen stelt. Als Maurice de Hondt dat ook eens doet, dan komt er een duidelijker plaatje van Nederland.
  En als de onderzoeksbureaus dan dezelfde respondenten benaderen met: ‘Wist u dat Geert Wilders geen minister is? Wist u dat hij partijleider en lid is van een gedoogpartij? Weet u wat een gedoogpartij is? a… b… c…

  Dan worden de burgers niet gebruikt voor peilingbroodverdieners, maar dan worden de bureaus ook nog eens functioneel.

 35. 68

  @66, zolang de nepblonde heilsoldaat Geert maar af en toe wat over moslims zegt laat AdriePVV zich langs achter compleet uitwonen door de voltallige VVD directie plus aanhang

 36. 69

  Onderwerp van gesprek was het niet integreren van moslims. Dat wordt niet betwist maar de stelling wordt verdedigd dat moslims niet hoeven te integreren omdat ze de oorspronkelijke bewoners zouden zijn.

  =====
  De islam werd in Maleisië geïntroduceerd door Indiase en Arabische handelaren, maar pas toen het sultanaat Malakka in de 15de eeuw tot de islam was bekeerd, kreeg deze godsdienst vaste grond onder de voeten. Nu is op het plafond van de kamers in bijna ieder hotel in Maleisië een pijl geschilderd die in de richting van Mekka wijst. Dit teken, dat de kiblat wordt genoemd, zorgt ervoor dat islamitische gasten altijd met hun gezicht naar Mekka zijn gekeerd wanneer ze een van hun vijf dagelijkse gebeden uitspreken.
  =====

  http://www.maleisie.be/religie.html

  Wie nog iets meer van de geschiedenis van Singapore wil weten kan hier terecht.

  http://countrystudies.us/singapore/3.htm

  Uiteraard hadden Singapore en Maleisie een andere religie voor de Islam daar binnendrong en moslims zijn dus niet de oorspronkelijke bewoners van die regio. Vreemd toch dat als eenmaal de religie van de vrede ergens de overhand krijgt, dat het dan “moslimland” wordt en dat daar niets aan veranderd mag worden.

  Misschien dat de nazaten van Bismarck en JanT ergens in het jaar 2200 ook beweren dat moslims de oorspronkelijke bewoners van Nederland waren.

 37. 70

  @69 AdriePVV- sinds je niet meer bij de NRC mag reageren en je je dan maar hier uitleeft, sindsdien dus, ben je toch echt wel de weg kwijt. Onderwerp van gesprek in deze draad is: “Kwart van PVV-stemmers denkt dat ‘hun’ Geert minister is”. Niet dus integreren van moslims, maar wel onze Geert. En die PVV-stemmers.

  Potje schaken dan maar?

 38. 71

  @ 70

  Als je dat onderwerp interessant vindt, klets dan lekker verder.

  Ik ben benieuwd wanneer Sargasso de censuur op negatieve berichten over de integratie van moslims opheft. Volgens mij is meer dan 25 procent van de reageerders hier van mening dat het allemaal wel mee valt.

  =====
  Het multiculturalisme in Groot-Brittannië heeft gefaald en maakt jonge moslims kwetsbaar voor radicalisering. Daarom moet er meer worden gedaan aan de bevordering van westerse waarden.

  Ook Cameron zegt het: de multiculturele samenleving is mislukt
  Merkel: Immigranten moeten Duitse taal leren

  De Duitse bondskanselier Merkel vindt dat immigranten meer moeite moeten doen om goed te integreren. ‘Iedereen die niet meteen Duits spreekt, is niet welkom.’
  =====
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/288553/David-Cameron-Multiculturalisme-heeft-gefaald.htm

 39. 72

  De ideale toekomst aldus Sargasso

  ====
  Op verschillende plaatsen in Frankrijk is irritatie ontstaan over grote groepen moslims die op straat bidden, omdat er in de moskeeën geen ruimte meer is.

  Moslims bidden op straat omdat er in de moskee te weinig ruimte is

  De straten worden door de autoriteiten afgesloten met linten en dwanghekken, zodat de moslims in alle rust kunnen bidden.
  ====
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/286532/Ophef-in-Frankrijk-over-op-straat-biddende-moslims.htm

  ps

  u zult het dit weekend verder helaas zonder mijn opbouwende kritiek moeten doen.

 40. 73

  @A3:Ik ben benieuwd wanneer Sargasso de censuur op negatieve berichten over de integratie van moslims opheft. Volgens mij is meer dan 25 procent van de reageerders hier van mening dat het allemaal wel mee valt.

  Volgens mij is dat percentage wel hoger dan 25 procent en dat zou kunnen komen doordat het in het algemeen ook wel meevalt. En van het feit dat het op heel veel plekken ook nog niet naar wens gaat hoef je hier ook niemand te overtuigen. Dat is ook wel duidelijk.

  Ik ben vooral benieuwd wanneer Sargasso de censuur een beetje aanscherpt en jou een ban oplegt wegens overdadig en off-topic geblaat. Ik heb er inmiddels wel genoeg van gelezen in ieder geval.

 41. 75

  Adrie bij de Volkskrant waren ze je beu, bij NRC, hier begint men de buik vol te krijgen, tijd voor enige zelfreflectie wellicht?

  En het onderwerp is toch echt het feit dat Geert door een groot deel van zijn achterban, ja zelfs door 1/6 deel van het stemvee, als minister wordt gezien.

  Democratie kan zo mooi zijn.

 42. 76

  van mij mag A3pvv blijven, dan is er tenminste wat te reageren…

  maar Adrie, als jij het hebt over niet willen integreren en inburgeren, dan moet ik toch een beetje lachen.
  Bij zo’n geval als dat meisje Sahar is dat opeens geen reden meer, want die is al geïntegreerd. Dan is het opeens ‘regel is regel’. Waar je dan weer een aardige Godwin bij kan slepen (befehl ist befehl). Weliswaar beleid van een CDA-minister, maar die zal toch voor een groot deel handelen omdat hij de hete adem van de gedogers in z’n nek voelt.
  Bovendien, nog belangrijker, wie is nou niet ingeburgerd: een partij met een achterban waarvan een groot deel niet weet hoe de democratie in elkaar steekt, wat een meerderheid is, wat een 2/3 meerderheid is nodig voor een grondwetswijziging, wat die grondwet überhaupt inhoudt, wat het verschil is tussen rechterlijke macht en bestuurlijke macht, hoe de regering functioneert, enz. enz., en bij herhaling aangeeft ook helemaal geen boodschap aan al die dingen te hebben, en de meest elementaire principes van onze samenleving overboord wil gooien, wie zou er nou eigenlijk eens naar een inburgeringscursus, of zo je wilt een klasje ‘burgerschapskunde’ gestuurd moeten worden?

 43. 77

  Piet: van mij mag A3pvv blijven, dan is er tenminste wat te reageren…

  Van mij mag het ook, maar ik wil wel opmerken dat je naar mijn mening van alleen actie en reactie toch geen gesprek krijgt waarvan alle partijen iets kunnen leren.

  Ik ga maar eens helemaal stoppen op Adrie en consorten in te gaan, voorheen deed ik dat nog af en toe. Maar je schiet uiteindelijk gewoon niets op met die steekspelletjes.

 44. 78

  @Olav
  je hebt wel gelijk, mij is het ook al opgevallen dat de meeste pvv-ers kritiek uitleggen als een bevestiging van hun gelijk, de (s)linkse media hebben de touwtjes in handen, elke blunder van de ‘partij’ is vergeven maar degeen die het naar buiten brengt doet aan moddergooien en demoniseren, en door hun ‘onverzettelijke’ (lees:’botte’) houding oogsten ze nog bewondering ook. Doodzwijgen en negeren zou misschien het beste zijn.

  Maar het gaat wel om ruim 15% van de kiezers (waarvan een groot deel denkt dat dat een meerderheid is), en tegen beter weten in hoop je toch af en toe wat verlichting te brengen…

 45. 79

  @ Olav en @ Piet

  Als je zwijgt wordt het geluid van de PVV (en Adrie) gewoon.
  Doodzwijgen gaat niet zolang zij een podium hebben ben je gedwongen te reageren.

  Ik pleit voor gepast reageren.
  Blijf Bruin de oren wassen.

  Ook Adrie maar haal ook op tijd de schouders op.
  En laat je horen in je directe omgeving.
  Bijvoorbeeld over de steun van onze Gedoger aan plannen die Henk en Ingrid treffen.

  Verder: Er zijn zoveel leukere en nuttige zaken te doen die eveneens de PVV ontkrachten.

 46. 80

  de PVV bestaat uit relnichten of die hard racisten, de relnichten vinden elke rel prachtig, maakt niet uit wat er geroepen wordt zolang het maar weer een rel is en de die hard racisten trekken de veranderende wereld niet en hebben behoefte an der ewige zondebok, met beide is geen discussie mogelijk, daarbij moet je nooit mee gaan in een waan want daarmee bevestigd je die waan, ome sjuul met zijn bruine krantje weet daar alles van af

 47. 81

  @79
  je zou denken dat het personeel van Geert zelf het hardst aan de stoelpoten zaagt met hun schandalige, hilarische en/of sneue gedragingen (nu weer de ophef over kunstgras), maar Henk en Ingrid lijken wel een andere bril te hebben, of een ander gevoel voor humor.
  Al zou de Grote Voorganger het telefoonboek voorlezen dan zien ze dat nog als wijs en krachtdadig beleid. (zie je wel: er zitten allemaal volksvreemde namen tussen oid)

 48. 82

  @79: Ach ja… mag de “normale” politiek ook een keer de hand in eigen boezem steken met het “Bruin de oren wassen” voor haar eigen doofheid ten aanzien van de klachten en wensen van het “gewone volk” dat zij al jaren zeggen te vertegenwoordigen maar nauwelijks horen. Stukje hypocrisie en arrogantie van de bovenste plank zou ik toch zeggen.

  Dan mag van mij 25% van zijn aanhang van mij denken dat Geert in het kabinet zit. Feitelijk is hij toch een “niet benoemd” Minister van Gedogen?

 49. 83

  Dank voor de getoonde tolerantie, het is voor de meerderheid der forumbezoekers hier natuurlijk wel even wennen een afwijkende mening aan te treffen.

  Wellicht zal dat in uw voordeel uitgelegd worden als t.z.t. de waarheidscommissie inzake massa-immigratie en islamisering wordt ingesteld.

 50. 84

  @83. Aannames. Typisch PVV gelul. Stoere jongen hoor, wat een lef en moed. Zei je maar wat nieuws en afwijkends. Nee, het is allemaal herhaling van de grote roeptoeter.

 51. 86

  @83, je geeft jezelf veels te veel eer; ik heb niets tegen afwijkende meningen, alles wat het altijd met mij eens is gaat hier de deur uit, ik heb wel wat tegen fascistische mongolen die niets meer zijn dan de langspeelplaat van de grote blonde bruine leider

 52. 87

  Dat een groot deel van de Nederlanders denken dat Wilders minister is, is niet zo raar als je bedenkt dat Cohen, Pechtold en Roemer zelfs denken dat hij Minister President is.
  Daar die 3 constant spreken over het kabinet Wilders I.

 53. 88

  @83 je verwart het hebben van een mening met het napraten van iemand anders. Ik heb nog geen enkele originele gedachte uit je stukjes gelezen. Tot nog toe praat je slechts de Telegraaf/Elsevier of een obscure website na. Sterker nog, ik denk dat onafhankelijk nadenken niet tot je sterkste kant behoort. Maar ga vooral door, ik vind het wel grappig.

 54. 90

  @ Spees

  Of mijn gedachten al dan niet origineel zijn staat niet ter discussie, maar ze wijken wel af van die van de meerderheid hier op het forum.

 55. 92

  @ Harm

  Ik zei al dan niet origineel.

  Ik beweer verder helemaal niet dat ik originele gedachten heb. Ik weet wel veel af van de materie en heb veel allochtoonse kennissen en vrienden met wie ik over zaken als integratie, immigratie, vrouwenrechten en de islam kan praten en dan komt ook de PVV aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren