@Bismarck, dat staat er vaak niet op, helaas. Meestal is het skipjack. Je moet er stiekem op vertrouwen dat het ‘goede’ tonijn is, maar dat is in de praktijk niet altijd het geval.
Er is ook tonijn-in-blik op de markt met MSC-keurmerk. In dat geval betreft het (uit mijn hoofd, ik kan het mis hebben) vaak albacore.
PS: Altijd leuk om weer eens terug te kijken: het onvolprezen KvW over duurzame vis.
#6
Share
Eén van de voordelen van de zee leegvissen is een dalende zeespiegel :o)
#7
Bullie
Ik zit nu ontzettend te twijfelen… vanavond Pouting, Bib of toch maar Dab??
#8
Dr Banner
vis – volendam – 3Js
#9
Hans Verbeek
“gewoon alleen MSC certified tonijn kopen”
@3: als we dat allemaal doen, dan sterft de MSC certified tonijn ook uit.
De enige oplossing is minder tonijn eten.
#10
Bismarck
@9: Wat dat betreft zit het wel goed. Het gaat bij mij om zo’n beetje één a twee keer per maand. Maar de blauwvinteller nadert het halve jaar, vandaar mijn vraag.
Over tellers gesproken, over een kleine maand is het internet op.
#11
esgigt
Wat moet ik me nu weer bij “duurzame vis” voorstellen? Vis die je opeet, maar gewoon blijft doorzwemmen? Zooi ge-hype dat “duurzaam”.
@ esgigt, Vrij simpel eigenlijk: vis die gevangen is op een zodanige manier dat de visstand behoorlijk op peil blijft, zodat onze kindertjes en kleinkindertjes, alsmede de kinderen van de praktisch door westerse vissersvloten wegeconcurreerde vissers in ontwikkelingslanden straks ook nog dat visje kunnen eten.
#13
NN
@12, en dan heb je nog duurzaam gekweekte vis, zonder ziektes, verspreiding / ontsnapping, afvalwater, efficient gebruik van voer; the works.
Tis heel kort door de bocht ik weet het, maar de enige echte duurzame vis vang je toch echt gewoon met een hengel.
Trots zit van binnen. Als je het gevecht nooit hebt durven aangaan met de vis verlies je je menschwaardigheid, je basis waarden en normen.
Afijn, kijk maar wat er nu in Urk allemaal gebeurt. Men is daar compleet de voeling met de eigen ik de natuur kwijt…
#16
Hans Verbeek
op een zodanige manier dat de visstand behoorlijk op peil blijft,
Wat ik zeg: gewoon minder vis eten, veel minder.
#17
NN
@15, flinke haring. Daar passen wel een paar netjes uien bij.
#18
NN
Lekker aan het staartje in een keer naar binnen laten glijen. Hmmm!
#19
esgigt
Maar niet dat formaat… zo’n grote maag heb ik niet.
@16: wat vis eten was ik al aardig duurzaam bezig… een nauwelijks vis.
#20
parallax
Zooi ge-hype dat “duurzaam”.
Ja man, echt een hype, de principes van de natuur.
Reacties (20)
deze voor de Nederlanders http://www.goedevis.nl/
Hoe zie je aan blikje tonijn eigenlijk welke tonijn het is?
gewoon alleen MSC certified tonijn kopen
@Bismarck, dat staat er vaak niet op, helaas. Meestal is het skipjack. Je moet er stiekem op vertrouwen dat het ‘goede’ tonijn is, maar dat is in de praktijk niet altijd het geval.
Er is ook tonijn-in-blik op de markt met MSC-keurmerk. In dat geval betreft het (uit mijn hoofd, ik kan het mis hebben) vaak albacore.
PS: Altijd leuk om weer eens terug te kijken: het onvolprezen KvW over duurzame vis.
Eén van de voordelen van de zee leegvissen is een dalende zeespiegel :o)
Ik zit nu ontzettend te twijfelen… vanavond Pouting, Bib of toch maar Dab??
vis – volendam – 3Js
“gewoon alleen MSC certified tonijn kopen”
@3: als we dat allemaal doen, dan sterft de MSC certified tonijn ook uit.
De enige oplossing is minder tonijn eten.
@9: Wat dat betreft zit het wel goed. Het gaat bij mij om zo’n beetje één a twee keer per maand. Maar de blauwvinteller nadert het halve jaar, vandaar mijn vraag.
Over tellers gesproken, over een kleine maand is het internet op.
Wat moet ik me nu weer bij “duurzame vis” voorstellen? Vis die je opeet, maar gewoon blijft doorzwemmen? Zooi ge-hype dat “duurzaam”.
@ esgigt, Vrij simpel eigenlijk: vis die gevangen is op een zodanige manier dat de visstand behoorlijk op peil blijft, zodat onze kindertjes en kleinkindertjes, alsmede de kinderen van de praktisch door westerse vissersvloten wegeconcurreerde vissers in ontwikkelingslanden straks ook nog dat visje kunnen eten.
@12, en dan heb je nog duurzaam gekweekte vis, zonder ziektes, verspreiding / ontsnapping, afvalwater, efficient gebruik van voer; the works.
@13, Uiteraard, dank voor de aanvulling.
Tis heel kort door de bocht ik weet het, maar de enige echte duurzame vis vang je toch echt gewoon met een hengel.
Trots zit van binnen. Als je het gevecht nooit hebt durven aangaan met de vis verlies je je menschwaardigheid, je basis waarden en normen.
Afijn, kijk maar wat er nu in Urk allemaal gebeurt. Men is daar compleet de voeling met de eigen ik de natuur kwijt…
Wat ik zeg: gewoon minder vis eten, veel minder.
@15, flinke haring. Daar passen wel een paar netjes uien bij.
Lekker aan het staartje in een keer naar binnen laten glijen. Hmmm!
Maar niet dat formaat… zo’n grote maag heb ik niet.
@16: wat vis eten was ik al aardig duurzaam bezig… een nauwelijks vis.
Zooi ge-hype dat “duurzaam”.
Ja man, echt een hype, de principes van de natuur.