1. 7

  Gratis achtergrond; Zakarpattyia ( achter de karpaten ) is altijd een vreemde regio geweest. Deel v/d bevolking spreekt Hongaars en veel een onduidelijke mengelmoes. Als enige regio in het westen werd ook vaak voor de ‘Russische’ kandidaat gestemd. Het is niet de eerste keer dat er wordt gestokebrand daar.

  Verder is de regio vooral bekend als smokkelroute. Ooit in parlement in debat over illegale smokkel zei de toenmalig gouverneur dat dat onmogelijk was want ‘ ik weet precies wat er illegaal de grens over gaat in mijn oblast ‘.

  Extra feit, Budapest is dichterbij dan Kyiv.

 2. 8

  @7: Het was tussen de oorlogen een deel van Tsjecho-Slowakije. Toen Hitler Tsjechië mocht annexeren, zagen de Hongaren (destijds bondgenoten van Hitler) hun kans schoon om het op te slokken, waarna de Sovjet-Unie het als deel van de buit opeiste na hun overwinning. Het gebiedje heeft met een groot deel van de Balkan gemeen dat het een gemengde bevolking heeft (in dit geval een meerderheid aan Roethenen*, met Hongaarse minderheid). In de dromen van sommige irredentistische Hongaren is dit (samen met delen van Roemenië, Slowakije, Servië en Oostenrijk) gebied dat Hongarije rechtens toebehoort.

  *Roethenen is een wat beladen term in de grotere regio, die in het verleden ook gebruikt werd voor Wit-Russen en Oekraïners.

 3. 10

  @9: Hij bedoelt te zeggen dat de Koude Oorlog een soort Hoax was. En daarmee de angst voor Russische inmenging in het algemeen. Daarnaast twijfelt hij ook aan het plaatsvinden van de maanlanding in 1969.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren