Kabinet wil af van dubbele nationaliteit

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (25)

#1 Taco Zip

Tot hoeveel procent moet het begrotingstekort oplopen voordat dit kabinet dit soort onnozele bijzaken laat rusten?

#1.1 troebel - Reactie op #1

Het kabinet laat om te kunnen blijven regeren geen enkele bijzaak rusten: 130 rijden, je de kanker roken, bijgelovige vrouwen met een integraalhoofddoek treiteren, bijgelovig leuteren over hard straffen, hash pesten. Zo toont men zijn daadkracht aan de TMG en bevredigt men Wilders’ onderbuik. Wilders weet dat dit de enige regering ooit is die hem en het stemvee in zijn fractie wil gebruiken, en na verkiezingen, op het laatst in 2015 is hij uitgespeeld.

#1.2 Micowoco - Reactie op #1

Hoelang dit nog zo doorgaat? Misschien wel net zolang totdat er zoveel naar de gallemiezen is geholpen dat Pinochet-gewijs de noodtoestand uitgeroepen kan worden.

#2 Sigi

Kijk, daar hou ik nou van, zo’n kabinet dat doortastend de echt belangrijke zaken aanpakt. Ik bedoel maar, burgers met meer dan 1 nationaliteit, hoe durven ze nog rond te lopen.

#3 Tjerk

Wat verandert er nu eigenlijk? In meeste gevallen moet je gewoon al afstand doen van je andere nationaliteit, en de uitzonderingen kan Nederland niet eenzijdig veranderen…

#4 Bolke de big

Wat er veranderd?

1. Uitzonderingen worden geschrapt, kan je je geen afstand doen van je oude nationaliteit, dan kan je dus nooit Nederlander worden.
2. Nederlanders die emigreren en de nationaliteit van betrokken land aannemen verliezen de Nederlandse (en dus ook hun opgebouwde rechten) en ik denk dat het om het laatste te doen is.

#5 Carlos

Dit land wordt geregeerd door gekken.

#5.1 frank - Reactie op #5

Dit land wordt niet geregeerd door gekken
/FTFY

#5.2 Carlos - Reactie op #5.1

Dat is ook maar een mening.

#5.3 Olav - Reactie op #5.2

Als het geen gekken zijn, dan zijn het wel criminelen.

#5.4 parallax - Reactie op #5.2

I think you did not see what he did there..

#6 Bontenbal

Dit land wordt geregeerd door mafkezen die problemen zoeken in plaats van ze op te lossen.

#7 HansR

Het overkomt me de laatste tijd steeds vaker dat ik echt niet meer weet wat ik zeggen (tikken) moet.

#8 Schuur

Het is toch maar een zegen dat dit kabinet in al zijn wijsheid en in deze moeilijke tijden van straffe bezuinigingen prioriteiten kan vinden waaraan ze ons belastinggeld aan spenderen.

#9 HPax

Bezitter zijn van een meervoudige (paspoort) nationaliteit schept problemen die door een bestuurlijke sociologie allang (moeten) zijn onderkend. Je hoort haar niet!

Een Nederlandse politieagent (PA), een idem formele politicus met meer dan één nationaal verschillend paspoort, dat kan niet. Een Nederlander hier door een semi-Turkse PA laten bekeuren, is een belediging*; een NL minister deels aan Marokkaans gezag onderworpen een aanfluiting en een veiligheidsrisico.

Geblèr dat Kara ben Nemsi één en al voorbeeld van oprechtheid en transparantie is, gejank dat Fatima met of zonder hoofddoek een extravagant toonbeeld van hier geïntegreerd zijn is, deze larmoyante bezwaren leggen het af tegen de structurele bezwaren van het combineren van onverdraagzame rollen. Rollen, daar gaat het om.

In de (vrij recente Hollandse) praktijk zijn bezwaren tegen het hebben en houden van meer dan één paspoort-nationaliteit tegengegaan met het argument dat betrokkenen er niets tegen konden doen. Hun dubbele nationaliteit werd hun opgedrongen.

Maar daar heeft NL natuurlijk niets mee te maken. Wie een been mist, daar niets aan kan doen en voetballer wil worden, kan toch ook niet serieus klagen als de club waarvoor hij wil spelen hem afwijst. En als hij blijft zaniken kan hij ook nog een ‘rot toch op’ te horen krijgen. Invaliden kunnen knap vervelend worden.

* Dit argument vergt dat een Nederlander weet wat een belediging is. Daar is hij oudsher van zijn eergevoel beroofd niet sterk in. Maar niet beseffen dat je wordt beledigd, verschoont je niet van de gevolgen ervan. Je wordt er lusteloos van, maar weet niet hoe het komt.

#9.1 Harm - Reactie op #9

De gedachte alleen al, dat je loyaal zou zijn aan een nationaliteit,….

#9.2 parallax - Reactie op #9

Ik vind dat het Hubert Both project nu wel een beetje uit de hand aan het lopen is.

#10 Sjiek

Wat een zielige Nederlanders die dat willen. Daar zou je alle websites op zwart voor moeten zetten. Dit is treuriger dan het boerka-verbod.

Dit is toch niet wie wij Nederlanders/Europeanen/Wereldburgers zijn?

#11 majava

Paspoort = loyaliteit. Die heeft niemand ooit hard kunnen maken, laat staan uit kunnen leggen. Ik leg hem in dezelfde lade als ‘handen af van de HRA’.

#12 frank

Op dit moment blaat de Haatpruik uit Venlo over hoe veel geld de Euro kost. Het afschaffen van de dubbele nationaliteit raakt rechtstreeks het hart van economisch Nederland, ons vestigingsklimaat en daarmee onze internationale handelspositie. Hierdoor worden we allemaal in onze portemonnee geraakt.

Dat alles omdat we een verondersteld probleem hebben met de moeizame integratie van met name Turkse en Marokkaanse Nederlanders en de perceptie dat een tweede paspoort gelijk staat aan een dubbele loyaliteit. Om te voorkomen dat de politici als racist zouden worden bestempeld verzinnen ze gewoon een maatregel waar ze heel Nederland mee duperen.

Het lijkt wel alsof dit soort schijnbeleid de heren en dames politici van de plicht ontslaat om echt zinnig beleid te voeren om kwetsbare groepen in Nederland te emanciperen en te helpen slagen. Ik ben benieuwd hoeveel meer VVD onze economie nog kan lijden.

#13 Jos van Dijk

Het meest onthutsende vind ik de “argumentatie” van de minister. Waarom wil het kabinet deze maatregel nemen vraagt de journalist in dit videofragment: http://nos.nl/video/347305-kabinet-wil-af-van-dubbele-nationaliteit.html. Omdat het belangrijk is om één nationaliteit te hebben, zegt de minister. De journalist probeert het nog een keer. Waarom is één nationaliteit nodig?
Je moet kiezen voor een land waar je geboren bent en waar je een gevoel mee hebt. Maar het is ook belangrijk dat je meedoet in een land waar je nieuw bent. Zoiets. Wie het begrijpt mag het zeggen.
Terwijl Nederlanders meer dan ooit over de hele wereld uitzwermen, voor werk, onderwijs, relaties of revalidatie na een ski-ongeluk moeten we van de Nederlandse politiek een keuze maken voor het ene of het andere paspoortboekje. Dit achterlijke idee zal het toch niet gaan halen…?

#13.1 majava - Reactie op #13

Ow dit gaat het wel halen, hoor. Maar je hebt gelijk, er is geen onderbouwing voor dit plan en antwoorden krijg je toch niet. Dat quasi-antwoord dat de minister dan uiteindelijk gaf verdient namelijk ook weer tal van vragen.

#14 HPax

@ 19

‘het ene of het andere paspoortboekje. Dit achterlijke idee zal het toch niet gaan halen…?.

De minachting die uit boven weergegeven citaat walmt, getuigt niet van internationaal – of kosmopolitische denken, wel van iemand die nooit zijn dorp heeft verlaten, maar meent van wel.

Om het bezit van een NL-paspoort wordt gestolen en gelogen. Begrijpelijk. Er hangt een levensverzekering aan vast.

Wie in Bolivia of Peking de weg kwijt is én zijn geld, maar met een Hollands paspoort – een grensdocument! – kan zwaaien, heeft een vrij grote kans zijn problemen te boven te komen. Aan dat bundeltje papier kleeft door de naam van het land de suggestie van solvabiliteit en dat maakt mensen hulpvaardig.

Met een Tchaads of Sierra Leonees paspoort en sans six sous red je het volgens mij niet in die landen. Zo’n ding kun je daar in een penibele situatie verzeild geraakt zelfs misschien beter op zak houden. Laat

Nederland zuinig op zijn paspoorten zijn. Vervalsers zijn er gek op, Nederland lijkt er mee te smijten. Je kunt ze op ongeveer 700 verkooppunten binnen 1 à 2 uur tegen een gering bedrag uitgereikt krijgen. Ben je hem kwijt, heb je ‘m ‘verloren’ – in 2004 zijn er 160.000 als vermist opgegeven – dan ontvang je ten snelste een ander. Geen gezeur. Heel cliënt vriendelijk, én van minachting voor de nationale grens getuigend.

Uit een land met een goed paspoort afkomstig zijn, is van levensbelang. Met de mededeling dat je van de planeet aarde bent, beland je in het buitenland in het cachot. Of je zou uit Shangri-La moeten komen. Maar wie heeft zoveel geluk daar geboren en getogen te zijn?

#14.1 pedro - Reactie op #14

Dit hele gezever heeft niks met dubbele paspoorten te maken natuurlijk. En het geëmmer, dat je binnen 2 uur tegen geringe betaling een Nederlands paspoort kunt krijgen is ook volstrekte nonsens van iemand, die daar totaal geen weet van heeft.

#15 DJ

Het lukt rutte niet eens het koningshuis zover te krijgen, in je mand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*