1. 2

  Het plaatje klopt niet want d’r is een schaar te veel (waarom loopt trix nog met een schaar in haar handen?)

  Afgezien daarvan zijn de ‘rechtse’ reacties wel weer voorspelbaar: sgande natuurlijk! Niet leuk! Boehoe!

  Die nekschot-platen waren ook allemaal juweeltjes van humor, niet?

 2. 3

  Ik vraag mij af of Bea nog steeds zo blij is met haar nieuwe (gesubsieerde) linkse vrinden die haar blijkbaar wel heel erg goed kennen.

 3. 10

  Ik ben in het algemeen geen fan van deze cartoonist. In eerste instantie dacht ik bij het zien van deze cartoon: ‘moet dat nou?’ en ‘niet grappig’. Door de reacties uit de PVV-omgeving begin ik deze cartoon echter steeds meer te waarderen.

  Het idee van de cartoonist lijkt me duidelijk: Ondanks alle bedreigingen en tegenstand die Wilders ontvangt, tekent hij nu zijn eigen politieke doodvonnis door het op te nemen tegen de koningin. Zij zal er hoogstpersoonlijk voor gaan zorgen dat Wilders gestraft wordt voor zijn anti-monarchieplannen. Een onzinnig standpunt, maar waarom zou je er niet over mogen tekenen?

  Deze cartoon zien als een oproep tot geweld slaat nergens op. Als het al zo’n oproep is, dan is hij toch echt alleen gericht aan de koningin en de voorzitters van de plaatselijke Oranjeverenigingen. Of verwacht Wilders, dat een radicale moslim nu denkt: ‘Jezus, nu beledigt hij ook al de koningin, laat ik nu maar eens tot actie overgaan’?

 4. 11

  @10 Kijk, ik wilde zojuist een kleine reactie plaatsen dat ik de tekening te ver vind gaan. Na het lezen van jouw reactie en het nogmaals bekijken van de tekening (deze keer inclusief het lezen van de titel erboven), ben ik van mening veranderd. Je hebt gelijk en de aanslag in de tekening is pure symboliek.

 5. 12

  Wilders tekent zijn doodsvonnis? Jezus man ga eens rationeel nadenken. Als er nu verkiezingen zouden zijn is PVV bijna de grootste partij van Nederland. Maargoed, Wilders moet dus dood want Wilders is Hitler en wilt alle moslims vergassen..dit is kort damengevat de tumor die in het hoofd van de zieke Soeterbroek spreekt.

  Waarom kreeg Cohen geen schaar in zijn borst? Hij stelde vorige week precies hetzelfde voor en hij houdt werkelijk geen zetels meer over (over doodsvonnis gesproken). Ach…tsja de ware aard van het fascisten broeinest Joop komt nu weer boven water voor de zoveelste keer.

  Enme spam ..beetje raar dat jij een ‘oproep tot geweld’ tegen Wilders alleen aan moslims linkt. Was Volkert een moslim dan? Ohnee wacht…

 6. 15

  Misschien heb ik de diepere lagen in de tekening gemist, maar ik zie geen Hitler en geen Moslim in die cartoon. Ook geen gas trouwens.

  Verder geef ik zelf al aan dat de mening die ik uit de tekening afleid niet de mijne is. Een beetje onzinnig om mij dan op die mening aan te vallen.

  Cohen stelde niet precies hetzelfde voor, maar wil om de een of andere reden de koningin wel in de regering houden. Een goede reden om Cohen niet te tekenen, lijkt me in dit geval ook dat de tekening over Wilders standpunt over het koningshuis gaat en niet over dat van Cohen.

  En in mijn laatste zin mag je iedere willekeurige Wilderstegenstander invullen waar nu radicale moslim staat. Met een radicale PvdA-er zou mijn argument niet echt veranderen en slechts aan absurditeit winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren