Israël neemt door Nederland aan Palestijnen gedoneerde zonnepanelen in beslag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Want niet de juiste bouwvergunning:

Israeli authorities insist that stop-work orders were issued before soldiers carried out raid on solar farm which allegedly did not have proper building permits.

En dus is het volstrekt gelegitimeerd om e.e.a. te vernielen:

… Comet-ME, the aid organisation which installed the panels, said that between 60 and 90 were taken away intact and other equipment at the site destroyed and left behind by Israeli forces.

Open artikel

Reacties (53)

#1 John

Had iemand echt wat anders verwacht van een land dat lak heeft aan rechtmatig handelen?

#2 Henk van S tot S

Israël doet blijkbaar haar uiterste best, om ook de relaties met de haar bevriende landen naar de gallemiezen te helpen.
;-)

#3 beugwant

@1: @2: Stelletje antisemieten!

#4 Joost

Stelletje dieven. Niet de juiste bouwvergunning? Oh ja, dat trucje om alles af te kunnen breken wat je niet zint: zo goed als nooit vergunningen afgeven…

#5 Maggi

Zelfs de VVD spreekt er schande van, want nu het door NL gedoneerde goederen betreft is het ineens wél een probleem?

Normaal gesproken kan het de VVD het geen lor schelen:
https://www.internationalespectator.nl/article/vvd-kiest-stelselmatig-partij-voor-isra%C3%ABl-conflict-met-palestijnen

Onderzoek wijst uit dat de VVD in deze periode de band met de Staat Israël stelselmatig laat prevaleren boven de rechten van de Palestijnen.

Stelletje egoïsten

#6 knelistonie

De exportprocedure van die dingen is zeker door een Palestinalover met heel eigen ideeën daarover afgehandeld?

Zo niet, dan is de bouwvergunning door die persoon geregeld?

Zo niet dan is de ophef over de herkomst van die panelen door die persoon in de wereld gebracht?

#7 JANC

@6: Zo niet, dan?

#8 knelistonie

@7 uitgepoept

#9 JANC

@8: Zo niet, dan?

#10 Co Stuifbergen

@4: Bouwvergunning?

Als israeliërs zonder vergunning bouwen, keurt Israel dat achteraf wettelijk goed, volgens de NOS
http://nos.nl/artikel/2156898-illegale-nederzettingen-israel-nu-per-wet-legaal.html

(misschien kan Likoed NL ons vertellen of dit waar is)

#11 DitBerichtIsBetaaldDoorDeMOSSADMaarDatHaddenJullieSlimmerdsVastAlDoor

Terwijl de halve wereld, waaronder praktisch het gehele Midden-Oosten, wordt geregeerd door dictators die mensenrechtenverdragen gebruiken als WC-papier, maken wij van Sargasso ons druk om een land dat zonder bouwvergunning geplaatste zonnepanelen verwijdert.

Dat dit land het enige Joodse land ter wereld is, is toeval. ZUFALL SAG ICH DIR, ZUFALL!

#12 JANC

@11: ’t Is enkel maar Sargasso die zich druk maakt. En men maakt zich hier niet druk om dictators en mensenrechten. ’t Zijn hier allemaal ook Nazi’s dus druk je je maar uit in het Duits, niet? Likoed NL, ben jij dat?

#13 beugwant

@11: En Noorwegen is het enige Noorse land ter wereld. Wat is je punt? Behalve een argument aandragen voor de stelling dat antisemitisme door zionisten graag in stand gehouden wordt.

#14 Henk van S tot S

@12:
Ik ga uit van een “Mossad-posting.”
Oppassen dus.
;-)

#15 BetaaldDoorDeMOSSAD

@13 Het zijn inderdaad “zionisten” die ervoor zorgen dat (weer) in Europa Joden worden vermoord, van Parijs tot Kopenhagen. Ze verkleden zich als moslimterroristen, maar wij Sargasso-reaguurders laten ons niet zo eenvoudig om de tuin leiden. Nee, wij weten wat daadwerkelijk De Eeuwige Vrede belemmert: pas wanneer Israël zonnepanelen zonder bouwvergunning toestaat, is er een kans op vreedzaam samenleven. KENNE DEINE PRIORITÄTEN, SOLDAT DES FRIEDENS!

#16 JANC

@15: NIKS GELEERD, LIKOED 2?

#17 beugwant

@15: Die feiern wir schon, Genosse. Und zwar am 1. September, 11. September und am 29. November ?

#18 BetaaldDoorDeMOSSAD

@16: Jawel, ik heb wel eens iets geleerd, dank voor je interesse.

#19 Folkward

#18 is geen LikoedNL, die riep geen pseudofascistische teksten in faux Duits. Die deed -relatief- netjes aan hasbara. #18 niet, ik vermoed dat die dan ook jood, Jood, noch Israeli is en weinig verstand heeft van wat Israel eigenlijk doet (of laat). De geheime dienst (dat is de Mossad), betaalt namelijk niemand voor hasbara, als een instantie dat doet, dan is dat het ministerie van buitenlandse zaken.

Het is gewoon een rechtse trol die in de veronderstelling leeft dat ‘links’ heimelijke antisemieten zijn, ‘want’ links is natuurlijk de voortzetting van de nazis. Nou, ik zie maar één persoon hier in het Duits tieren… wie zou dan de nazi zijn?

#20 BetaaldDoorDeMOSSAD

Neuzelen over ‘hasbara’, wie daar wel of niet voor betaalt, wie wel of geen Jood is…en dan anderen voor ‘nazi’ uitmaken. KUCKUCK!

#21 Folkward

@20
Jij bent echt makkelijk te triggeren, he? En wat moet ik met ‘kuckuck’?!?

Heb jij kinderen, neefjes, nichtjes? Als jij die een fiets cadeau doet en vervolgens ziet dat een buurtjochie die fiets aftuigt en in de sloot/gracht mikt, word jij dan niet boos? Dat lijkt me ook meer dan terecht, en dan maakt het geen flikker uit of dat buurtjochie een alcoholist als vader heeft en dat de moeder hem slaat. Het maakt de misdaad begrijpelijk, maar een misdaad blijft het. Je maakt geen dingen van anderen kapot.

Als ik iets zou willen, en ik denk de meesten hier, is dat er een normale relatie ontstaat tussen Nederland en andere westerse landen enerzijds en Israël anderzijds. Dat betekent dat je geen dingen van anderen of van derden kapot maakt, ook al kun je er begrip voor opbrengen; dat je elkaar beoordeelt op elkaars (mis-)handelen, en niet constant alles met de mantel der liefde bedekken ‘want de Holocaust’. Of is dat nu antisemitisch?

#22 Joost

Grappig dat dat bouwvergunningenverhaal voor een echt argument doorgaat ter rechter zijde.

Ik zal het nog eens uitleggen:

1. Om als palestijn of palestijnse organisatie te bouwen, heb je in de bezette gebieden een door Israël afgegeven bouwvergunning nodig.
2. Israël geeft deze zo goed als nooit af.
3. Palestijnen zijn daardoor gedwongen illegaal te bouwen, want ja, je moet toch ergens wonen, en ergens je energie vandaan halen.
4. En dat levert Israël de mogelijkheid om lukraak dingen tegen de vlakte te gooien als represaille of gewoon als ze er zin in hebben. Want ja, geen bouwvergunning he.
5. Goto 1

Bijkomend voordeel is dat ze zich lekker kunnen verschuilen achter de bureacratie, iets maar met graagte door Pro-Israëltrollen wordt overgenomen.

#23 Joost

En dit argument (#11):

Terwijl de halve wereld, waaronder praktisch het gehele Midden-Oosten, wordt geregeerd door dictators die mensenrechtenverdragen gebruiken als WC-papier, maken wij van Sargasso ons druk om een land dat zonder bouwvergunning geplaatste zonnepanelen verwijdert.

Allemachtig. Dus omdat er dictaturen zijn mogen we een land dat pretendeert een democratische rechtsstaat te zijn niet de maat nemen als het keer op keer anti-democratische of anti-rechtstatelijke dingen doet? Als Israël de enige democratie in die omgeving is, dan mogen wij het land aan de principes daarvan houden. Zo simpel is het.

Daarbij, je kan niet én claimen dat het land democratisch is, en tegelijkertijd kritiek daarop afdoen met “maar bij de buren is het nog erger”. Dat klopt, maar is irrelevant, want dat zijn geen democratiën.

#24 Bismarck

@23: Kijk eens naar die rode haring daar!

#25 BetaaldDoorDeMOSSAD

@23: Bij een democratische rechtstaat past het juist dat je bouwvergunningen vereist en het niet-naleven daarvan bestraft. Bouw in Nederland maar eens een schuurtje waar het niet mag, kijken wat er gebeurt. Hint: http://www.nhnieuws.nl/nieuws/204754/Einde-dreigt-voor-Pluktuin-van-Piet-Tranen-in-mijn-ogen

Maar dat is het kernpunt niet. Het gaat, het zal je niet zijn ontgaan, om de selectiviteit: de enige Joodse staat ter wereld de maat nemen om het weghalen van zonnepanelen, terwijl de halve wereld in brand staat. Die selectiviteit verantwoorden met als argument dat Israël een democratische rechtstaat claimt te zijn, overtuigt niet. a) Vrijwel alle omringende landen claimen dit eveneens. b) Vanuit humanistisch oogpunt is dit irrelevant. Of je nu wordt vermoord door iemand die een dictator zegt te zijn of door een zelfverklaard democraat: je bent er niet minder dood om. Vanuit humanistisch oogpunt is voornamelijk relevant i) hoe groot het menselijk leed is en ii) hoeveel invloed je hierop hebt. Dan geldt dat i) het leed van verwijderde zonnepanelen volledig in het niet valt bij pakweg de onderdrukking van minderheden in de islamitische wereld of de oppressie in socialistische landen en ii) dat reeds vrijwel de gehele wereld zich met het Arabisch-Israëlische conflict bemoeit, zonder dat dit iets wezenlijks oplevert. Als humanisme is de disproportionele aandacht voor de enige Joodse staat ter wereld dus moeilijk te verklaren. Als antisemitisme daarentegen moeiteloos.

#26 BetaaldDoorDeMOSSAD

@21: waarom zou ’t Israëliërs moeten interesseren wat ‘jij en de meesten hier’ graag zouden willen? ‘Jij en de meesten hier’ zijn witte mannen. Oftewel, mensen met meer bloed aan hun handen dan welk ander volk dan ook, van de slavernij tot de Holocaust. Waarom zou de Joodse staat geïnteresseerd moeten zijn in de mening van jullie? Omdat jullie in historisch opzicht hebben aangetoond zo objectief en zonder vooringenomenheid naar Joden te kunnen kijken? KUCKUCK! Israël heeft, in tegenstelling tot de omringende landen, een cultuur van zelfkritiek. De Joodse staat heeft dus geen witte mannen nodig die met opgeheven vingertje komen vertellen ‘wat zij graag zouden willen’. Witte mannen kunnen zich beter bezighouden met de ellende die witte mannen nog steeds aanrichten en/of op hun eigen continent laten gebeuren. Wacht bijvoorbeeld eens met de Joodse staat de les lezen tot Joden in Europa veilig zijn. Tot geen aanslagen meer op Joden worden gepleegd en geen zware beveiliging van Joodse instellingen meer nodig is. Kom je dan weer vertellen wat ‘jij en de meesten hier graag zouden willen’. KUCKUCK!

#27 Henk van S tot S

@26:
Ik begin toch wat te twijfelen aan je intenties/bedoelingen.

Misschiien kun je ter verduidelijking het onderstaande even verduidelijken:

The requested operation is not supported, and therefore can not be displayed.
A support team is available at : [email protected]

לפורטל הממשלה To E-Gov Portal

Dit portaal dus.

#28 Joost

@25:

Bij een democratische rechtstaat past het juist dat je bouwvergunningen vereist en het niet-naleven daarvan bestraft. Bouw in Nederland maar eens een schuurtje waar het niet mag, kijken wat er gebeurt.

Lees je überhaupt wat ik zeg? Nee he? Zie #22

Het gaat, het zal je niet zijn ontgaan, om de selectiviteit: de enige Joodse staat ter wereld de maat nemen om het weghalen van zonnepanelen, terwijl de halve wereld in brand staat.

De wereld staat altijd ergens wel in brand, al decennia. Nu overigens relatief weinig. Maar het is een totaal nietszeggend argument omdat het altijd en overal toepasbaar is. Want waarom de Nederlandse overheid de maat nemen iets als het elders nog veel erger is? En waarom die nadruk op Israël als Joodse staat? Dat onderscheid is in deze totaal irrelevant. Ik zou net zo kritisch zijn als het land christelijk was. Het is nu eenmaal zo dat we hier een grotere band met Israël hebben dan met de omliggende landen. Als een goede kennis van je overlijdt, dan ga ik toch ook niet zeiken dat je daar net zoveel om mag treuren als om de dood van een willekeurig iemand aan de andere kant van de wereld?

Die selectiviteit verantwoorden met als argument dat Israël een democratische rechtstaat claimt te zijn, overtuigt niet. a) Vrijwel alle omringende landen claimen dit eveneens. b) Vanuit humanistisch oogpunt is dit irrelevant. Of je nu wordt vermoord door iemand die een dictator zegt te zijn of door een zelfverklaard democraat: je bent er niet minder dood om.

a) Ho! Zeg je nu dat Israël net zo democratisch is als de omliggende landen? Het lijkt me algemeen aanvaard dat de landen in de omgeving overwegend niet democratisch zijn, he. En Israël wel, toch?
b) Eh ja, dat maakt inderdaad niet zoveel uit. Maar wat dit te maken heeft met bouwvergunningen? En met humanisme?

Vanuit humanistisch oogpunt is voornamelijk relevant i) hoe groot het menselijk leed is en ii) hoeveel invloed je hierop hebt. Dan geldt dat i) het leed van verwijderde zonnepanelen volledig in het niet valt bij pakweg de onderdrukking van minderheden in de islamitische wereld of de oppressie in socialistische landen en ii) dat reeds vrijwel de gehele wereld zich met het Arabisch-Israëlische conflict bemoeit, zonder dat dit iets wezenlijks oplevert.

Interessant, strooien met filosofische stromingen, ik adviseer je toch voor het utilitarisme te gaan. Dat past beter in je verhaal.

Als humanisme is de disproportionele aandacht voor de enige Joodse staat ter wereld dus moeilijk te verklaren. Als antisemitisme daarentegen moeiteloos.

Ah, aap, mouw. Mooie opzet hoor, eerst het woord Joodse staat introduceren als synoniem van Israël, en dan de antisemitismekaart te trekken. Mooie stropop ook. Ik heb geen aandacht voor Israël omdat het de enige Joodse staat ter wereld is. Dat is jouw inbreng, niet de mijne, en een nogal een warrig verhaal ook.

Maar goed, blijkbaar is mijn standpunt alleen als antisemitsme te framen als je er een filosofische stroming bij haalt, en dan een vage oorzaak-gevolgboom opzet. Als academische oefening vind ik het leuk hoor, maar de uitwerking is nogal magertjes.

#29 Frank789

Behalve een obligaat protestje doen we er al jaren niks tegen:
“Israëlische tanks walsen Hollandse Gazahaven plat”
http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20010919/teksten/bui.nederlandse.israelische.html

“Israël sloopt in hoog tempo wat Europa betaalt”
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/10/israel-sloopt-in-hoog-tempo-wat-europa-betaalt-1617665-a702321

#30 gbh

@28:

Het is nu eenmaal zo dat we hier een grotere band met Israël hebben dan met de omliggende landen.

Geinig, welke band is dat dan behalve kritiek op alles waar je bij andere landen de andere kant op kijkt? Hebben wij die band niet met made in China en waarom blijft het dan zo stil over Tibet?

#31 BetaaldDoorDeMOSSAD

@28: Jawel, ik lees alles wat je zegt met de opperste zorgvuldigheid; vooral de disclaimer bij #22 was me niet ontgaan.

waarom de Nederlandse overheid de maat nemen iets als het elders nog veel erger is?

Omdat jouw invloed op het Nederlandse beleid groter is dan die op het beleid in pakweg Mozambique. Zie punt ii) uit mijn ‘gestrooi met filosofische stromingen’ in #25.

Ik zou net zo kritisch zijn als het land christelijk was.

Je ontkent vaker en met minder aanleiding kritiek te hebben op Israël dan op bijvoorbeeld de omliggende (islamitische) landen?

Het is nu eenmaal zo dat we hier een grotere band met Israël hebben dan met de omliggende landen.

Ik sluit me geheel aan bij #30.

Zeg je nu dat Israël net zo democratisch is als de omliggende landen?

Nee, ik zeg wat er staat: vrijwel alle omringende landen claimen democratische rechtstaten te zijn. Hoe geloofwaardig deze claim is, verschilt aanzienlijk per land.

Maar wat dit te maken heeft met bouwvergunningen? En met humanisme?

Ik veronderstelde dat je claimt door het humanisme en niet een ander -isme gemotiveerd te worden; correct me if I’m wrong.

Interessant, strooien met filosofische stromingen, ik adviseer je toch voor het utilitarisme te gaan.

Ik neem je advies ter harte.

Ik heb geen aandacht voor Israël omdat het de enige Joodse staat ter wereld is. Dat is jouw inbreng, niet de mijne, en een nogal een warrig verhaal ook.

Hoe verantwoord je jouw disproportionele (in vergelijking met andere landen, waaronder de omliggende landen) kritiek op Israël dan?

#32 Arduenn

@25

Bij een democratische rechtstaat past het juist dat je bouwvergunningen vereist en het niet-naleven daarvan bestraft. Bouw in Nederland maar eens een schuurtje waar het niet mag, kijken wat er gebeurt.

Ja he? Dat zou pas wat zijn. Een Palestijnse soevereine staat met een democratisch rechtssysteem. Want dat is toch niets zo, zo’n ‘bezet gebied’ met stateloze bewoners die van alle kanten het leven zuur gemaakt wordt door regeltjes die op ondemocratische wijze uit de duim gezogen worden. Om Jihadistisch van te worden.

#33 BetaaldDoorDeMOSSAD

@32: Hmhm, als ‘Palestina’ niet door Israël ‘bezet’ was, dan was het ALLERHOOGSTWAARSCHIJNLIJK, net als alle andere Arabische staten, een democratische rechtsstaat geweest waar de rechten van minderheden worden beschermd, regels democratisch tot stand komen en de dieren kunnen praten.

#34 beugwant

Hmm, converseren met een klipdas. Dat lijkt me wel wat.
@25: Vooral als je de definitie daarvan steeds verder oprekt.

#35 Joost

Hoe verantwoord je jouw disproportionele (in vergelijking met andere landen, waaronder de omliggende landen) kritiek op Israël dan?

Het punt is dat je dat niet hoeft te verantwoorden. De ene misdaad maakt de andere niet meer of minder erg. Whataboutery is een drogreden. Het probleem met deze whataboutery is dat er ook meteen aan gekoppeld bent dat je een antisemiet zou zijn, want anders is die aandacht niet te verklaren.

Terwijl dat een simpel feit negeert: want waarom maak jij je nu zo druk om de disproportionele aandacht die Israël krijgt? Is dat op zichzelf ook niet wat disproportioneel? Het is maar een land in het Midden-Oosten, he, zoals je zelf al meerdere keren aangeeft. Maar misschien is er ook een andere reden, is het omdat er in Nederland en Europa sowieso disproportionele aandacht is voor Israël? En dat dat te maken heeft met de gedeelde historie die we hebben? Dat het land zoals het nu is bestaat door verschrikkelijke gebeurtenissen die bij ons hebben plaatsgevonden? Is het dan gek dat de ontwikkeling vanuit Europa met meer dan gemiddelde belangstelling gevolgd worden?

Oh ja, en wat die vergunning betreft, ik trek de disclaimer in. Het heeft er alle schijn van dat het inderdaad gaat om zo’n geval van gewoon geen vergunning geven. Mooi altijd hoe bepaalde mensen die het altijd beter lijken te weten direct kapitaliseren op een beetje terughoudendheid bij de andere partij.

#36 hemaworstje

Zo,Joost is uit de kast..goede kennis.ha! Vooral lekker objectief blijven..

#37 BetaaldDoorDeMOSSAD

Het punt is dat je dat niet hoeft te verantwoorden.

Allicht, je bent er niet wettelijk toe verplicht, maar moreel is het een interessante vraag die je jezelf kan stellen.

Het probleem met deze whataboutery is dat er ook meteen aan gekoppeld bent dat je een antisemiet zou zijn, want anders is die aandacht niet te verklaren.

Het zou in theorie nog kunnen dat je (de omvang van) menselijk leed anders waardeert dan ik of een andere inschatting hebt van je eigen (potentiële) invloed op het Arabisch-Israëlische conflict. In de praktijk is het echter doorgaans antisemitisme, dat klopt.

Terwijl dat een simpel feit negeert: want waarom maak jij je nu zo druk om de disproportionele aandacht die Israël krijgt?

Vooropgesteld, ik ben deze blog (en daarmee deze discussie) niet gestart. De reden waarom ik me in deze discussie meng, is dat ik als humanist tegenstander ben van antisemitisme (en andere vormen van racisme). Daarnaast koester ik de (mogelijkerwijs ijdele) hoop minstens één iemand hier bewust te maken van zijn/haar (onbewuste) antisemitisme.

is het omdat er in Nederland en Europa sowieso disproportionele aandacht is voor Israël? En dat dat te maken heeft met de gedeelde historie die we hebben? Dat het land zoals het nu is bestaat door verschrikkelijke gebeurtenissen die bij ons hebben plaatsgevonden? Is het dan gek dat de ontwikkeling vanuit Europa met meer dan gemiddelde belangstelling gevolgd worden?

Ongetwijfeld is het je niet ontgaan dat Joden in de Holocaust slachtoffer waren, niet dader. Nu worden Joden daarentegen door witte mannen zoals jij (die tijdens de Holocaust dader waren) aan de hoogst mogelijke standaard onderworpen, waarbij zelfs de vraag of bouwvergunningen op rechtvaardige wijze worden geweigerd discussiepunt is. Het idee dat Joden omdat zij slachtoffer zijn geweest van de Holocaust nu aan strengere eisen moeten voldoen dan anderen, of op welke manier dan ook ‘leering’ hieruit moeten trekken, is absurd, antisemitisch en a-humanistisch. Het zijn witte mannen zoals jij die van de Holocaust moeten leren, niet Joden. Je meent toch immers niet ook dat zwarten die (in jouw ogen) amorele dingen doen niet geleerd hebben van de (trans-Atlantische) slavernij?

Het heeft er alle schijn van

KUCKUCK!

#38 Jos van Dijk

@29: Kijk, dat zijn relevante feiten. Het verbaast me dan ook dat die zonnepanelen nu ineens wel voor ophef zorgen bij de gevestigde partijen.

@31: Israël claimt ook een democratische rechtsstaat te zijn. Maar is het niet. De democratie geldt alleen voor joden.

#39 Folkward

@26
Ik krijg het idee dat je niet zo snugger bent. Ik zet mijn mening uiteen, niet omdat ik verwacht of zelfs durf te hopen dat Israel daarnaar zou luisteren, maar om aan te tonen dat het joodse/Joodse karakter van de staat geen noemenswaardige rol speelt. Ik zou het aanmoedigen als Israël zich niks aantrekt van wat ik en de meesten hier willen of zeggen. Of ze moeten er echt naar luisteren, maar nu wordt elk woord van kritiek meteen afgedaan als antisemitisme. Zo vind ik BDS een goede manier om van buiten het beleid van Israël te beïnvloeden, het station van gewone gesprekken is namelijk al lang gepasseerd. Moet Israël zich daar iets van aantrekken? Dat hoeft helemaal niet, maar verwacht dan ook niet dat je hulp of investeringen uit het buitenland krijgt, of dat buitenlandse consumenten je producten nog willen hebben. En als je de klachten hoort, schiet dan niet meteen in een stuip met van ‘antisemitisme boehoe’.

‘Jij en de meesten hier’ zijn witte mannen. Oftewel, mensen met meer bloed aan hun handen dan welk ander volk dan ook, van de slavernij tot de Holocaust.

GAAP, oh zei je iets? Zal ik ook maar eens iets lukraaks zeggen: de Joden verdienen het om zeven maal zeventig generaties bestraft te worden voor het vermoorden van de HEERE Jezus. Dat is net zo’n onzinnige uitspraak, laat je white-guiltthuis. We leven niet meer in bijbelse tijden, de Verlichting heeft haar intrede gedaan: wie breekt, betaalt, en niet diens nageslacht. De erfzonde is zóó passé!

De Joodse staat heeft dus geen witte mannen nodig die met opgeheven vingertje komen vertellen ‘wat zij graag zouden willen’.

Goh, apart dan dat ze voornamelijk witte mensen uit Europa en de VS over willen laten vliegen ’thuis’ willen laten komen, in een land dat hun voorouders in geen eeuwen hebben gezien. En vooral apart dat als ze ‘witte mannen’ zo erg vinden, ze nog een groter schurfthekel hebben aan arabische joden, en laten we het niet eens hebben over de negerjoden.

Israël heeft, in tegenstelling tot de omringende landen, een cultuur van zelfkritiek.

PROEST! Ja, er is enige ruimte voor Israëlische Joden op het beleid van Israël, maar om dat een ‘cultuur van zelfkritiek’ te noemen? Dan ben je niet goed wijs. Dat is zoiets als zeggen dat er in Nederland een ‘cultuur van zelfkritiek’ was, toen Eduard Douwes Dekker Max Havelaar schreef, terwijl hij continu en onaflatend werd tegengewerkt om zijn boek te publiceren, en gemeden als de pest toen het wel gepubliceerd was.

Wees gewoon eerlijk: bouwvergunningen zijn slechts de juridische schaamlap voor het beleid van Israël. De westelijke Jordaanoever valt niet binnen de grenzen van Israël, en derhalve dient Israël er dan ook geen soevereiniteit op over uit te oefenen. Dat ze dat wel doen is dan ook een teken dat ze de conventie van Genève met voeten treden. De bouwvergunningen zijn dus een juridische schaamlap omdat Israël die bouwvergunningen helemaal niet af mag geven. De nietige bouwvergunningen dienen alleen tot een fictieve rechtsgrond voor de grotere misdaad van het ‘verplaatsen van (een gedeelte van) de bevolking van het bezette gebied’ en het ‘verplaatsen van de eigen bevolking naar bezet gebied’. Dat er af en toe ook kolonies van orthodoxe religekkies om dezelfde redenen afgebroken worden, doet daar niets aan af.

@33
Of ze wel of niet een goed functionerende democratische rechtsstaat zouden hebben, maakt geen flikker uit. De Palestijnen hebben als volk nog steeds het recht op zelfbeschikking.

#40 BetaaldDoorDeMOSSAD

Zo vind ik BDS een goede manier om van buiten het beleid van Israël te beïnvloeden

Vind je dat andere landen ook een BDS verdienen? Zo ja, welke? Zo nee, kan je een generiek toepasbaar ethisch uitgangspunt formuleren op basis waarvan Israël een BDS-campagne verdient en andere landen niet?

maar verwacht dan ook niet dat je hulp of investeringen uit het buitenland krijgt, of dat buitenlandse consumenten je producten nog willen hebben.

Een BDS-campagne die Israël werkelijk raakt, zorgt er vooral voor dat alle (medische) technologie in Europa duurder wordt. Klaag daar dan t.z.t. ook niet over.

En als je de klachten hoort, schiet dan niet meteen in een stuip met van ‘antisemitisme boehoe’.

De enige Joodse staat een aparte behandeling geven, ís antisemitisme.

Zal ik ook maar eens iets lukraaks zeggen:

Dat doe je de hele tijd al. Overigens was Jezus een Jood. Daarnaast ondervindt ook het nageslacht van Holocaust- en slavernijslachtoffers nog nadeel van de wandaden tegen hun voorouders.

witte mensen uit Europa en de VS

Joden zijn niet wit.

En vooral apart dat als ze ‘witte mannen’ zo erg vinden, ze nog een groter schurfthekel hebben aan arabische joden, en laten we het niet eens hebben over de negerjoden.

Ha, ‘witte’ Joden hebben zulk een erge hekel aan ‘negerjoden’ (smaakvolle uitdrukking overigens) dat ze speciaal vliegtuigen naar Afrikaanse landen hebben laten vliegen om hulpbehoevende ‘negerjoden’ te redden. Hoeveel vliegtuigen gaan er vanuit christelijk Europa naar ‘christennegers’ die hulp nodig hebben? Geen? Goh!

PROEST!

Joden hebben een millennia oude traditie van zelfkritiek. Vrijwel alle negatieve publiciteit over Israël, waar types zoals jij een harde van krijgen, is dan ook afkomstig van Israëlische, door Joden gerunde organisaties.

Wees gewoon eerlijk: bouwvergunningen zijn slechts de juridische schaamlap voor het beleid van Israël.

Wees gewoon eerlijk: je vindt ’t heerlijk om de enige Joodse staat ter wereld de les te lezen. Je bent niet begaan bij Palestijnen. Je geeft geen cent om de schendingen van mensenrechten van Palestijnen die worden gepleegd door niet-Joden. Wees gewoon eerlijk.

De Palestijnen hebben als volk nog steeds het recht op zelfbeschikking.

Ah, vandaar het grote protest vanuit links Nederland tegen Hamas dat sinds de klinkende verkiezingsoverwinning in de democratische rechtsstaat Gaza weigert om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

#41 Jos van Dijk

De enige Joodse staat een aparte behandeling geven, ís antisemitisme.

Het hele beleid van Israël is gebaseerd op de eis dat de Joodse staat een aparte behandeling verdient. Andere landen die zich houden aan internationale verdragen en VN-uitspraken moeten gedogen dat de Joodse staat voor zich zelf een uitzondering claimt.

#42 su

Israël heeft als bezettende macht geen enkel rechtsgeldige basis om bouwvergunningen toe of af te wijzen. Als ze daadwerkelijk een democratisch rechtsstaat zou zijn dan zoude ze dit dan ook uit hun botte hoofd laten. Verder: don’t feed the trolls.

#43 beugwant

@40: Die ‘negerjoden’ betrof waarschijnlijk de Lemba. Die hebben een vergelijkbaar scheppingsverhaal en het is inmiddels genetisch aangetoond dat de Lemba inderdaad een van de twaalf stammen van Israël zijn. Die ‘christennegers’ waar jij het over hebt zijn pas de afgelopen eeuw bekeerd door missionarissen. Achteraf bezien hadden die laatsten dat ook beter kunnen laten, maar dat is een ander verhaal.

@26: Verder kunnen we er op wachten totdat die ‘enige joodse staat’ er twee worden. Een deel waar de zelfkritische joden (die met een ander geluid) proberen met hun buren verder te komen en een deel vol inrichtingen waar de zichzelf verafgodende orthodoxen zich op smurfenposters suf kunnen rukken.
Wat trouwens beter gaat mèt voorhuid, maar ook dàt is een ander verhaal.

#44 Folkward

@40
Het wordt steeds leuker

Joden zijn niet wit.

Vandaar dat Joden in de oorlog in Noord-Europa alleen hun haren hoefden te blonderen. In Zuid-Europa hoefde zelfs dat niet. Sorry voor jouw fantasiewereld, maar als je Joden in de Tweede Wereldoorlog slechts in een paar gevallen kon herkennen door hun neus, en niet door hun huidskleur, dan heb ik een verrassing voor je!

Joden hebben een millennia oude traditie van zelfkritiek.

Och tuurlijk, hoe kon ik dat vergeten… Het meest fucked up, antisemitische vooroordeel dat door zowel antisemieten en zelfverklaarde Joden zelf genoemd wordt: de selfhating Jew.

dat ze speciaal vliegtuigen naar Afrikaanse landen hebben laten vliegen om hulpbehoevende ‘negerjoden’ te redden.

En de Surinamers zijn naar Nederland gekomen, als onderdeel van de dekolonisatieregeling. Dat er een wens bestond om ze naar hun ’thuisland’ te halen, betekent niet dat hun aanwezigheid daar nu ‘gevierd’ wordt. Idem voor Joden uit Arabische landen.

Wees gewoon eerlijk: je vindt ’t heerlijk om de enige Joodse staat ter wereld de les te lezen.

Hoho, wacht es even. Ik wil dat je dit nu gaat lezen en je het volgende beseft: jij stelt mijn ‘fetisj’ om Joden, via de Joodse staat ‘de les te lezen’ tegenover de schending van internationale rechten, de internationale conventie over oorlogsrecht en de mensenrechten. Neen! Wees jij maar eerlijk dat jij misdaden goed zit te praten met whataboutery, voordat je mij een stropop in de schoenen schuift.

Daarnaast zie ik dat je de wezenlijke argumenten over internationaal recht, soevereiniteit en de nietigheid van de bouwvergunningen negeert. Dat komt omdat ze bikkelhard zijn, je kunt ze niet ontkrachten. Ga lekker uithuilen op je zionistische safespace.

Meneer verwacht zeker dat ik een heel lijstje afga met misstanden in tig landen voordat ik bij de Palestijnen aankom.

Dingen die verschrikkelijk zijn over de hele wereld
De persvrijheid in Turkije
Koerden in Turkije
Christenen in Turkije
Sjiieten in Turkije
ISIS/Daesh
persvrijheid in Syrie
Christenen in Syrie
Yezidi’s in Syrie
Maronieten in Syrie
Koerden in Syrie
Assyriers in Syrie
Koerden in Irak
Assyriers in Irak
persvrijheid in Iran
Koerden in Iran
Assyriers in Iran
Soennieten in Irak
Soennieten in Iran
persvrijheid in China
Mantsjoes in China
Oeigoeren in China
Tibetanen in China
Mongolen in China
Ainu in Japan
Ryukyu’s in Japan
persvrijheid in Pakistan
Hindoes in Pakistan
Moslims in India
Tamils in Sri Lanka
persvrijheid in Indonesie
christenen in Indonesie
Chinezen in Indonesie
persvrijheid in de Golfstaten (Koeweit, VAE, Qatar, Bahrein)
Religieuze minderheden in de Golfstaten
Slavernij in de Golfstaten
Persvrijheid in Saoedi Arabie
Loonslavernij in Saoedi Arabie
Vrouwenrechten in Saoedi Arabie
Steunen van terrorisme door Saoedi Arabiers
sjiieten in de Maghreb
Christenen in de Maghreb
persvrijheid in de Maghreb
Berbers in de Maghreb
Sahrawi in Marokko
Zwarten in Zuid-Afrika
Blanken in Zuid-Afrika
Blanken in Zimbabwe
Zwarten in Namibie
Indianen in Zuid-Amerika
Indianen in de VS
Zwarten in de VS
Pacific-Islanders in de VS
Chinezen in de VS
Latino’s in de VS
Achterlijke idioten zoals ‘betaalddoor’ e.a.
Oh, en natuurlijk, niet vergeten: de behandeling van Palestijnen en andere minderheden door de staat Israël. Beter zo?

#45 Joost

Ik hoop toch niet dat je dit allemaal zelf hebt getikt @folkward… Maar +1

#46 Arjan Fernhout

Zoals Ilan Pappé, juristen bij Mondoweiss eva joden hebben geanalyseerd vallen de Israelische daden tav zonnepanelen zoals vele andere daden onder incrimentele genocide. Zeker tegen het achterlicht van de vele artikelen over de situatie in Gaza zoals bijvoorbeeld ‘Water- en elektriciteitscrisis duwt Gaza dieper in doffe ellende’ : http://www.mo.be/nieuws/water-en-elektriciteitscrisis-dompelt-gaza-onder-in-ellende
@BetaaldDoorDeMOSSAD: Een vraag. Gezien uw opmerkingen, bent u van mening dat de Nederlandse regering in haar woede over de inbeslagname c.q. vernieling van zonnepanelen handelt vanuit antisemitisme?
Verder, gezien uw andere opmerkingen, er bestaat in Israel een samenwerkingsverband tussen 43 organisaties tegen racisme http://www.fightracism.org/en/main.asp?cat=1 PHR alleen al kent 3500 leden, waaronder een kleine duizend man medisch personeel.

#47 Likoed afd.Twente

God zit in je hart, niet op een lengtegraad en tegen de tijd dat hij terugkomt dan is Petra Atlantis ben ik bang.
Voorlopig ben ik nog veels te druk, ik ben ook maar een ZZP’er en klooi maar wat aan zou Appel zeggen..
Ik geloof om half drie s’middags october 16 3036, hep het ergens in de agenda staan dat optreden,pff ergens op een berg ofzo.
De beliebers wachtten wel ongeacht het prijskaartje of weer.
Junior wou wel invallen maar heeft rugproblemen en jeuk aan zijn kruis.
Dat lijstje van Folkward zijn weeffoutjes, triviale tribale peanutsproblems.

#48 BetaaldDoorDeMOSSAD

Vandaar dat Joden blablabla

Wit is geen huidskleur, maar een privilege. Educate yourself.

Het meest fucked up, antisemitische vooroordeel dat door zowel antisemieten en zelfverklaarde Joden zelf genoemd wordt: de selfhating Jew.

Je begrijpt het verschil tussen zelfkritiek en zelfhaat niet? Ik had je hoger ingeschat. (Dat je precies weet wat antisemieten zoal zeggen, verbaast me dan weer minder.)

betekent niet dat hun aanwezigheid daar nu ‘gevierd’ wordt. Idem voor Joden uit Arabische landen.

Ach gut, je bent behalve in het bouwvergunningenbeleid ook al geïnteresseerd in discriminatie in Israël. Waar zou Israël toch zijn zonder humanisten zoals jij die het land zo scherp in de gaten houden!

whataboutery

Meneer verwacht zeker dat ik een heel lijstje afga met misstanden in tig landen voordat ik bij de Palestijnen aankom.

Blablabla

Beter zo?

Nee. Je kunt wel dezelfde boodschap eindeloos herhalen, maar dat maakt je verhaal nog niet overtuigender. Het verzoek in #40, waar je op reageert, was om een algemeen toepasbaar ethisch uitgangspunt te formuleren op basis waarvan je Israël kunt boycotten, maar andere landen niet. Ik begrijp dat dit wat lastiger is dan een lijstje bij elkaar googlen, maar zie ’t als een uitdaging: sommige mensen gebruiken hun weekend om Sudoku-puzzels in te vullen en jij verzint schaamlapjes voor je antisemitisme. Om je op gang te helpen: het principe moet specifiek genoeg zijn om uitsluitend op Israël te kunnen toepassen, maar ook weer niet zó specifiek dat je antisemitisme er doorheen schijnt. Een principe dat begint met “Joden mogen niet” is bijvoorbeeld té specifiek, terwijl een principe als “niemand mag bezetten of minderheden onderdrukken” weer te algemeen is; dat principe wordt immers ook door tal van andere landen overtreden. Nou, succes!

#49 BetaaldDoorDeMOSSAD

@43: sympathiek dat je je ideeën over ‘negers’ en het al dan niet bekeren van van deze bevolkingsgroep, en Joden en hoe zij zich op hun beurt dienen te gedragen hier zo erudiet uiteenzet. Folkward ging je al voor, zodat ik me op mijn beurt afvraag: wat trekt jullie zo aan tot Sargasso? Zijn het de hopeloos genuanceerde artikelen over Israël of toch de periodieke updates van de wereldtemperatuur?

#50 BetaaldDoorDeMOSSAD

@46: Onbewust antisemitisme, ja. Het is naïef om te denken dat een volk dat zo lang ‘uitblonk’ in de meest uiteenlopende vormen van racisme daar plotsklaps van is genezen. De reacties die je alhier, op dit buitengewoon progressieve en hopeloos genuanceerde weblog, leest over ‘negers’ en Joden zijn daar getuige van.

#51 Co Stuifbergen

@44: @50: +2

#52 Co Stuifbergen

@25:

Bij een democratische rechtstaat past het juist dat je bouwvergunningen vereist

Mis.

Bij een democratische rechtsstaat past dat bouwvergunningen niet om politieke redenen geweigerd (of opzettelijk enorm vertraagd) worden.

Bij dictaturen die zich beter willen voordoen, past dat allerlei bureaucratische hindernissen worden opgeworpen om protesten van burgers te smoren.
In Rusland bijvoorbeeld moeten organisaties zich laten registreren als spion, als ze geld uit het buitenland krijgen.

Bij dictaturen past ook dat de wet alleen toegepast wordt, als het de machthebbers uitkomt.
Ruland bijvoorbeeld controleert heel ijverig of mensenrechten-organisaties illegale software gebruiken.

En Israel controleert op vergunningen als Palestijnen bouwen, maar niet als kolonisten bouwen.

#53 BetaaldDoorDeMOSSAD

@52: Je bedoelt zoals de IRS in de VS, ten tijde van de regering-Obama, conservatieve groepen aan strengere controles onderwierp? Of zoals in Nederland de ene politicus om ‘discriminatie’ wordt vervolgd maar Marokkanen-hebben-een-etnisch-monopolie-op-criminaliteit-roepers niet? Ja, in dergelijke landen kan je je beter aan de wet houden. Dan weet je in ieder geval zeker dat je veilig bent. En ja, Israël zou inderdaad niet in één rijtje met pakweg Nederland moeten willen staan, point taken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*