1. 3

  Dus Iran maakt en verkoopt wapens en munitie aan Afrika maar is een kleine speler in vergelijking met de V.S., Rusland, China en verschillende Europese landen. Als ik het artikel even samen mag vatten. Is de conclusie nu dat alleen Iran slecht is? Ik vat het even niet.

 2. 4

  @3 – Vraag bij mediaverhalen is altijd: cui bonis? Wie heeft er voordeel bij dat dit verhaal verschijnt, met deze insteek, en uitgerekend op dit moment?

  Welke belangen worden daarmee gediend?

 3. 5

  @4: Op het einde volgt wel degelijk nuancering hoor. Daar staat heel duidelijk dat de wapens door Afrikaanse staten onderling worden doorverkocht. Het artikel geeft dus zelf al aan dat het niet Iran (althans niet aantoonbaar), maar Afrikaanse staten zijn die wapenembargo’s schenden. En verder wat #3 ook aangeeft, al vroeg in het artikel wordt aangegeven dat de grote spelers andere landen zijn. Wat dat betreft is het eerder onze eigen Dimitri die hier een bepaalde kleur geeft met zijn “samenvatting”.

 4. 7

  @6: Wat daar staat blijkt anders wel correct volgens het artikel: Veel in Afrikaanse oorlogen verschoten kogels origineren in Iran. Alleen de weg die ze hebben afgelegd is nog niet zo duidelijk (blijkbaar gaan ze niet rechtstreeks vanuit Iran naar bijvoorbeeld Soedan).

 5. 8

  Nogmaals, dan moet de Times de titel anders formuleren, hoeveel nuance ze ook toevoegen.

  Een dergelijke titel past in een anti-Iran narratief, zo is hoe een grote krant werkt. Dat wil nog niet zeggen dat de Times anti-Iran zijn maar dat ze een storyline kunnen bouwen om content te kunnen leveren.

 6. 9

  dat de NYT wel erg kort door de bocht gaat met de titel mag slordig zijn (in het artikel wordt genoegzaam aangegeven dat Iran een kleine speler is vergeleken bij de ´usual suspects´), dat Sargasso dat nog eens over doet door met een nog suggestievere kop te komen is nog slordiger…

 7. 10

  wat een verassing, de grote held van sargasso en hopelijk voor sargasso toekomstige jodenverdelger iran heeft dus niet alleen de hand in de moord op 60.000 syriers maar ook in de moord op 300.000 mensen in darfur en 4 miljoen in congo, geen wonder dat de heren hier dan steevast de andere kant op kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren