1. 1

  “In IJsland waren dergelijke huwelijken toegestaan (of beter, bijna niet te vermijden), en is de afgelopen eeuwen vrijwel niks gebeurd.”

  Ben je mooi klaar mee, als Ijslander! ;-)

 2. 3

  Deze Björk? Ik vind haar best mooi, eigenlijk. Weer eens wat anders dan het standaard blonde mokkel model.

  Over het artikel: een achter-achter-neef is toch bijna geen familie meer? De enige persoon die je dan gemeen hebt is één over-over-grootouder. Das dus een van de zestien over-over-grootouders die je hebt. Dat is toch nauwelijks meer meetbaar?

 3. 5

  @3 inderdaad. ze mag er zijn.

  overigens ken ik iemand die onderzoek doet naar genetisch afwijkingen als oorzaak bepaalde ziektes en daarvoor veel in “inteeltdorpen” komt. Daar is de genetische populatie erg “vlak” dus kun je “afwijkingen” makkelijk opsporen. Naar verluid lopen daar juist veel ont-zet-tend mooie vrouwen rond…

 4. 8

  Zijn voordat de industrialisatie in Nederland toesloeg en het gros in hetzelfde dorp stierf waar men geboren werd niet heel veel van dit soort huwelijken geweest? Oftewel, dit ‘klein beetje incest’ een heel normale zaak? Kan nu natuurlijk niet meer hard-wetenschappelijk worden aangetoond, daar zijn de IJslanders dan wel handig voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren