1. 1

  Heeft iemand het geboortebewijs van Trump al gezien?

  Daarnaast: treurig hoe zo’n cryptoracistisch non-issue een politieke hoofdrol speelt.

 2. 2

  Zolang de bewering dat het vals is Obama beschadigd is het doel bereikt. En gezien het feit dat hij (Obama) zich geroepen voelt te reageren werkt het kennelijk.

 3. 4

  Het probleem van Obama’s geboortebewijs (OGB) is niet het vodje papier waarop dat eventuele feit staat beschreven, maar is Obama zelf!

  De ernstige twijfel of hij wel een goede USA-president is, of zelfs maar een genuine USA-Amerikaan, is zich materieel aan een geboorte-document gaan hechten. Symbolisch denken!

  Oplossing van het probleem is Obama zelf. Hij heeft geen probleem, hij is het probleem.

  Vreemd is dat Obama zo laat met zijn juiste OGB is komen opdraven. Ik heb vandaag nog van een Amerikaanse commentator daarover een verklaring gelezen die (weer) niet gunstig voor Obama is, maar kan artikel en naam op Hot Air niet meer terugvinden. Geloof het maar.

 4. 5

  @4
  je moet niet symbolisch denken, je moet echt denken, Hpax.

  straks ga je me nog vertellen dat hoofddoekjes symbool staat voor de problemen met niet-westerse immigranten, en dat ze daarom verboden moeten worden. In plaats van dat je gewoon die problemen probeert op te lossen.

 5. 8

  @5
  Fijn dat je mij hier oppikt. Verwachtte ik. Zo is de kracht van het symbolisch denken. Blijf mij volgen, het kan allemaal niet in een keer. Te moeilijk als je er niet aan gewend bent.
  Kan je ook helpen met literatuurverwijzing, maar je moet er wel om vragen.
  Toch een tip. Begin met de Bijbel. Niet alles, maar Jeremia of zo.

  En o ja, dan nog jouw critiek op minister van economische zaken de Jager. Die zou je geven als je terug was uit NY. Dat beloofde je aan D. Tokmetzis en aan ons gewone Sargisten, maar voor zover ik weet is daar niets van gekomen. Intussen moesten wij de vatenwas doen. Weet je nog? En ik was oprecht benieuwd!

  Tussen haakjes, wat deed je daar in NY? Brutale vraag? Maar die lok je uit. He, DT zit er ook. Nog gesproken?

 6. 10

  @pax, maar vals met papieren of met valse papieren spelen … dat is lastiger
  of hij wel een goede USA-presiden
  duidt wat goed inhoud en ik vertel wat kwaad is, of andersom
  /btw, mijn spelling is matig, maar los van de inhoud is kritiek zeker niet met een c ;)

 7. 11

  Wat is je probleem HPax? Obama is geboren in de VS, hij is Amerikaans staatsburger, heeft de meerderheid van de stemmen gekregen in vrije verkiezingen in 2008, en is dus geheel rechtmatig president van de VS.

  Dat je het niet eens bent met z’n beleid mag, daar kunnen we over discussieren. Maar er is wat mij betreft geen discussie mogelijk over dat Obama een gewone amerikaan is met karaktereigenschappen die vallen binnen de normale variatie in de VS (en op de wereld).

 8. 12

  @11: HPax speelt waar rook is is vuur. Er wordt geroepen dat er iets mis is met hem (zijn geboorteakte), dus er zal wel wat mis zijn met hem. Hij vergeet van lieverlee alleen even te bedenken wie degenen zijn die roepen.

 9. 14

  Kijk HPax lult weer wat. Denkt dat hij iets gelezen heeft, kan het artikel niet meer terugvinden en vraagt de goegemeente het te geloven.

  GELOVEN!

  Eikel. Obama is niet het probleem, rakkers als jij zijn het probleem. Doe er wat aan zou ik zeggen.

 10. 16

  “Zo is de kracht van het symbolisch denken. Blijf mij volgen, het kan allemaal niet in een keer. Te moeilijk als je er niet aan gewend bent.”

  Die vent heeft een klap van de molen.

 11. 17

  Hussein Obama is als Keniaan op oneigenlijke gronden president geworden. Hij zal de geschiedenis ingaan als de slechtste president die Amerika ooit heeft gehad. Bush was een heilige vergeleken met deze bedrieger!!

 12. 21

  Het regent critiek op mij.

  Alles meteen afstraffen kan ik niet. Vandaar (voorlopig) dit da capo addendum uitleg dat naar mijn berekening van alle critiek op mijn ‘statements’ abnornale idiotismen zal maken.

  Dit schreef ik in de Honolulu StarAdvertiser n.a.v. Obama’s papier.

  Not Obama’s birth certificate (OBC) is the problem. Obama is!
  He so un-American that real American people started to consider the possibility that O was not born anywhere in the USA. That way of thinking needed a symbol – a focus – and that became a doubtful OBC.

  Because he does not furnish any compensation – Obama continues to underperform as President of the USA – that symbol will never leave him. Does a true (Hawaian) OBC exist or not.

  IK kreeg deze bijval:
  Uh oh; this posting will be removed by the moderator nazi’s. Too accurate and close to the truth.

 13. 23

  HPax reageert dus op verhaaltjes in de Honolulu Star-Advertiser. Hoogst interessant, welk een kosmopolitisch denker. Een linkje kon er helaas niet van, het commentaar is onvindbaar.

  HPax citeert zichzelf en dat moet, naar zijn berekening, van alle critiek op zijn ’statements’ abnormale idiotismen zal maken. Nieuwsgieriger nog dan naar het stukje zelf, ben ik naar de berekening.

  2x ik = ik heb gelijk, zoiets?

  De grootste leverancier van “abnormale idiotismen” hier op Sargasso is zonder enige twijfel HPax zelf.

 14. 26

  Zeg HPax. Kun je ons helpen aan het geboortebewijs en/of paspoort van Geert Wilders? Ik wil wel eens weten of hij wel (alleen maar) Nederlands staatsburger is.

 15. 29

  Om te kotsen. En ronduit gevaarlijk dat hele volksstammen gemobiliseerd worden op deze manier.

  De zelfkant/onderklasse/periferie/het voetvolk (lees: onderwezens als HPax) moeten blijkbaar eerst door eigen toedoen het slachtoffer worden van beleid door gevaarlijke volksmenners voordat er een lichtje gaat branden.

  So be it.

 16. 30

  Benieuwd wanneer de PVV er kamervragen over gaat stellen – moet ons land wel diplomatieke betrekkingen onderhouden met de VS, zolang Obama daar president is? En was hij ook niet stiekem moslim? En moslims moeten van hun geloof liegen, dat weet iedere PVV-er.

 17. 31

  Ik kan me vaag herinneren dat Hpax in het verleden nog een ‘gewoon’ rechts geluid liet horen, en niet een klap van de molen/is dit nog wel rechts of gewoon van de wereld geluid, zoals nu.

  Vroeger resulteerde dat in min of meer normale discussies, nu…

 18. 33

  @8
  Er struint hier nog een richard rond, ik denk dat je ons door elkaar haalt. Ik was niet in NY, verwonderde me wel over het “symbolisch denken”. Als analyse van het volkswezen heeft het natuurlijk wel wat, maar om nou te zeggen dat Obama zich wat “amerikaanser” moet gaan gedragen… de man vertegenwoordigt gewoon een ander amerika, een amerika dat zich al jaren ergerde aan de stupiditiet van het heartland, met hun godsdienstwaanzin, hun gekwezel over big-government, hun gedweep met de het leger, hun opschepperij over “the best country” en het lege gelul over vrijheid.
  Nu is er tegenstand omdat de amerikaanse droom in

 19. 34

  Het is op zich natuurlijk typisch dat als je het document van de website van het witte huis afhaalt en opent in Illustrator, je ziet dat deze opgebouwd is uit diverse layers en dat je die layers individueel kan wegvinken en verplaatsen?! Het ziet er gewoon raar uit. Het document lijkt geen fotokopie.

  Natuurlijk bestaan er tegenwoordig printers die tekst kopiëren en omzetten naar karakters, maar dat verklaart niet waarom een deel van de karakters wel en een deel niet wordt ingedeeld in een layer. Het lijkt meer alsof de achtergrond echt is en wat erop staat nep is.

  Ik vind het een knap staaltje domheid dat iedereen met een beetje adobe-kennis dit zo kan testen, want je weet dat men dit document uitvoerig gaat controleren op haar echtheid.

 20. 36

  is het geen domme actie van Obama om zelf met dit document aan te komen zetten? Dan vraag je om complot theorieen. Van mij hoeft het niet, maar als je zo graag wilt bewijzen dat je in de VS bent geboren, dan zet je er toch een onafhankelijke onderzoeker op?

 21. 37

  Juist ja. Obama zet er zelf een ‘onafhankelijke onderzoeker’ op. En mensen gaan geloven wat die zegt…

  Allerlei mensen roepen al jaren dat Obama niet echt in de VS geboren is. Zijn geboorteakte stond al op zijn website, nu weer. Gekkies blijven er maar over zeuren. Zouden ze dat bij een blanke ook doen?

 22. 38

  Sorry hoor maar elke presidentskandidaat wordt van voor tot achteren gescreend door CIA, FBI wie dan ook. Als hij geen americaan zou zijn had hij zich niet eens kandidaat kunnen stellen. Echt zo’n gezeik dit.

 23. 40

  Ik heb nog nooit gehoord van een “Americaan”.
  Laat staan v/e Americaanse president.
  De Prediker moet even ingrijpen.
  Is Obama dan werkelijk ’n Americaan?
  Is ’n “Americaan” die desnoods de kloten kust van ’n islamitische dictator ’n amerikaan?Vragen, vragen..

 24. 41

  Ik krijg hier wel een beetje het Hirshi Ali gevoel bij. Zou de minister die hierover gaat, Obama nou ook uitzetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren