Hoe hoger op de maatschappelijke ladder, hoe lager de normen en waarden

Reacties (16)

#1 Bismarck

En nou nog oorzaak en gevolg: Word je onethisch vanwege je hoge sociaaleconomische status, of helpt onethisch gedrag in het bereiken van die status?

#1.1 McLovin - Reactie op #1

Of is het een spiraal waarbij het een het andere ome en om versterkt? Als je eenmaal de smaak van geld, status en succes hebt geproefd…..
Aan de andere kant….was er ook niet een Tilburgse professor die dit soort onderzoeksresultaten keer op keer wist te fabriceren? De werkelijkheid zal wel weer stuk ingewikkelder zijn :)

#1.2 pedro - Reactie op #1

Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden: mensen, die asociaal zijn, klimmen sneller op de sociale ladder, omdat zij geen rekening met anderen houden. Zij hebben geen enkel probleem met het gebruik van hun ellebogen en bij gelijke geschiktheid / herseninhoud, zullen zij dus de sociale mensen met hun ellebogen uit de weg duwen.

Daarmee is meteen ook het argument van de New Kidz (arme aso’s) van tafel, want hun probleem is, dat ze asociaal en dom zijn. Zij worden als eersten door de aso’s met herseninhoud opzij geschoven, want die weten wel, dat het voor hen zelf goed is, als ze zich van die arme aso’s distantiëren. Zij willen zich immers voordoen als keurige zakenlui.

#2 L.Brusselman

Je moet ook wel een schoft zijn om hoog op de maatschappelijke ladder te klimmen ,goed met je ellebogen kunnen werken en ,vooral in het begin,flink likken naar boven en schoppen naar onderen.Niet echt een hoogstaande levensinstelling.

#3 Joop

Dat zie je al in een studentenstad met de ballen, die voor niets en niemand respect hebbenk, want ja, hun is beloofd dat ze tot de elite zullen gaan behoren, dus waarom zou je voor het normale volk enig gevoel tonen. Hoogstens de VMBO-mokkels voor de seks, en bij het bijbaantje de kneuzen delegeren. En de stadsbesturen zich maar in het zweet rennen om de studenten op alle mogelijke manieren te pleasen. Want ja, zij zijn de toekomst van de stad toch…

#3.1 INje - Reactie op #3

Ach, een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid op z’n tijd is gezond voor je. Het is niet zo dat ze hun tentje in de binnenstad neerzetten en maanden lang drugs gebruiken of iets dergelijks. Eigenlijk is het best onschuldig, als je zelf geen heilige bent ten minste. Verder is het leven een stuk leuker dankzij de VMBO mokkels, maar vergeet niet dat de korps meisjes m ook wel lusten hoor. Het vervelende is alleen dat die na een jaartje of 3 a 4 door al je bull shit heen prikken. VMBO meisjes doen dat niet.

#3.2 Joop - Reactie op #3.1

Praat alles maar weer goed. Je weet niet waar je het over heb. Want als je geen rechtse corpsbal ben zit je volgens jouw beperkte wereldbeeld in een tentje van de Occupy, en gebruik je bovendien drugs. Het zwaarder drugsgebruik onder de corpsballen is groter, maar dat telt natuurlijk niet. Beetje grote bek opzetten, net zoals jij doet, verstand gebruiken wat is dat ook alweer?

#3.3 INje - Reactie op #3.2

Ik weet het wel, want ik was een corpsbal, die trouwens lang niet allemaal rechts zijn. Ook zijn ze lang niet allemaal rijk. Velen lenen zich een ongeluk. Maar ik dacht, laat ik jouw tegenover jouw stereotype even een andere zetten. Mensen hebben bijna altijd hun mening al over je klaarstaan als ze weten dat je bij t corps zit. En dat is sneu.

#3.4 Ernest - Reactie op #3

Klopt, en nu ze aan de top van de banken en ministeries elkaar de bal toespelen komen ze er ook gewoon mee weg. Daarom valt er op dit moment geen verandering van het systeem te verwachten, omdat hun mentaliteit prima beloond wordt. Ze helpen de wereld naar de filistijnen, en dat mag – gewoon, omdat het kan! Leuk toch? (Je kunt over je gedrag altijd nog een sausje van “duurzaamheid” en “people – planet – profit” gooien, daar trappen de linkse mensen wel in, idealist als ze zijn.)

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #3
  • Vorige reactie op #3
#3.5 INje - Reactie op #3.4

Verreweg de meeste van mijn mede korpsballen komen niet aan de top hoor. Ze/we riepen/roepen dat wel vaak, maar dat maakt het nog niet waar. Ik ken er zat die maar een rotbaantje hebben en de komende tien jaar nog gebukt gaan onder hun studieschuld.

#3.6 Taco Zip - Reactie op #3

Lekker clichématig studentbeeld heeft u.

#4 pspan

Maar eh, als ik New Kids Turbo zie zijn die arme sloebers ook heel asociaal hoor….

#4.1 Dehnus - Reactie op #4

Dat zijn Brabo’s, net als Limbo’s is dat een volk apart ;). Vraag de gemiddelde Brabander maar eens over het diersoort “Brabo” kan zo een boekje opentrekken ;).

#5 Spam

In een BMW X5 zou ik ook meer risico’s durven nemen op een druk kruispunt.

#6 su

Volgens mij is het een bell curve. Noem het maar de Bucket-effect ;oP

#7 Taco Zip

Prachtig onderzoek. Is Diederik Stapel onder een pseudoniem weer aan het publiceren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*