Hilarische nieuwe lachfilm met Ben Stein

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 HansR

Want dit kan alleen maar parodie zijn… toch? (mouseover)

Ik betwijfel het eigenlijk na lezing van de website en m.n de presskit. Ik kan me niet voorstellen dat je zo’n presskit uitreikt om de boel te belazeren.

Dawkins heeft een storm ontketend en oogst nu een orkaan. Deze discussie wordt in elk geval niet in de blogosfeer meer uitgevochten.

Ernstig?
Ja, ik denk het wel en dat baart me zorgen want net als ID for Dummies is dit een volgende aanvalsgolf in een mediacampagne van wat feitelijk een wetenschappelijke discussie had moeten zijn. En die vecht je niet uit via de populaire kanalen.

Het is een deel in een propagandistische veldslag over een ideologie (nl Intelligent Design) en het wordt tijd om eens te gaan onderzoeken waar de gelden en de mensen vandaan komen die achter de ID push zitten. Dat is ondertussen belangrijker dan de discussie zelf. Het gaat blijkbaar niet meer om de argumenten maar om hoeveel mensen kun je achter de WAVE krijgen.

#2 Akufu

Dit is idd bloedserieus, hoewel de onbedoelde ironie eraf spat (no intelligence allowed…), niet alleen als reactie op Dawkins en co, maar ook hierop (als dit buiten de VS ook te kijken valt, zo niet – het is een prachtige PBS docu over het intelligent design proces in Dover, Pennsylvania)

Overigens ken ik Ben Stein voornamelijk van de irritante reklames voor druppels tegen rode oogjes…

#3 Tim

Ik als niet gelovige voel me tot in het diepst van mijn hersenen beledigd door dit Intelligent Design gedoe. Het valt mij aan in mijn kernwaarden. Ze moeten rekening houden met mijn gevoelens. Ze beledigen Darwin, het zou verboden moeten worden. ;)

#5 Chinaman

Eigenlijk wel positief, dat hele id-gelul.
Zolang mensen nog gaten proberen te schieten in de ET blijven de onderzoekers daarin tenminste scherp.

Daarbij, ID staat imho net even iets beter aangeschreven dan de creationisten…

#6 mescaline

Nouja, het geld zit ook bij de filmmakers @HansR, en de kansen op een vetsnelle ROI + vervolgen is aanwezig. Wie bewijst trouwens dat ID geen Creationistvisie is van de joodse Hollywoodmagnaten ? Talk about vliegen en klappen… ;-)

#7 Chinaman

Ik bedoel. Als je gelooft dat God/Allah de aarde in 4,5 miljard jaar creeerde. Dan stuurt hij zijn zoon/boodschapper wel rijkelijk (2000/1400 jaar geleden) laat. Hoe pas je ID en mainstream geloven bij elkaar?

#8 Freek

@Chinaman: jezus was niet de eerste boodschapper van god volgens de bijbel en koran.

#9 Chinaman

@Freek
Als Christenen en Moslims zouden verzinnen dat ze al 4,5 miljard jaar in dezelfde god geloven en er slechts sinds 1400 een splitising is ontstaan… Relativeert veel…

#10 su

Dat logo lijkt wel heel erg veel op dat van The Exploited.

#11 Bismarck

@7: De ID-er gelooft toch niet in Jezus als boodschapper van God? Die gelooft toch de hele evolutietheorie, alleen over de origine van het leven heeft hij andere ideen dan de volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken meest waarschijnlijke?

Je wilt toch niet beweren dat ID een lobby is van Christenen/Joden/Moslims?

#12 heidekonijn

Aha dus Darwin is verantwoordelijk voor de holocaust? Übergodwin gewoon, dus hij zal wel gelijk hebben. Toch?

#13 Pietje bell

De ID beweging is helemaal geen aparte beweging, maar door radicale christenen in de VS bedacht om de deur naar creationisme open te houden. Inhoudelijk stelt het niet al te veel voor. De ID mensjes proberen met voorbeelden te komen van (onderdelen) van organismen die niet door het systeem van mutatie, sex* en selectie zouden kunnen ontstaan. Alle voorbeelden waarmee ze tot nu toe op de proppen zijn gekomen, zijn al ontkracht.

Religieuzen hebben het niet zo op sex, en laten het dan ook meestal weg als ze het over evolutie hebben. Maar sex is een belangrijk onderdeel van evolutie want het zorgt voor nieuwe genencombinaties, een snellere verspreiding van succesvolle genen en extra selectiedruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*