1. 1

  Die Paul K. is gewoon weer zo’n complotgekkie.

  Ware ’t een Hollander,
  dan hattie al lang TBS gekregen,
  i.p.v. een Nobelprijs.

  En als je het niet met me eens bent,
  dan zou je je maar eens moeten laten nakijken.
  Zoals mijn goede vriend Jaap de H. S. dat zo mooi zegt.

 2. 4

  Alleen als je dat wilt horen. En ook als je dat niet wilt horen.

  Is er nog ergens een onafhankelijk iemand die die fittie analyseert? Behalve die luie journalisten die slechts constateren dat die er is en vervolgens een paar quotes copy-pasten?

 3. 6

  an ideological agenda

  Tegenstanders beschuldigen van een ideologie, cherry picking en zijn constant doorschemerende narcisme. Ik snap niet waarom die man nog serieus wordt genomen, zeker niet bij links waarvan je zou verwachten dat hun economisch beleid op meer dan “”groei, groei, groei”” gebaseerd zou moeten zijn.

 4. 7

  “clear demonstration that in Europe, as in America, fiscal scolds don’t really care about deficits. Instead, they’re using debt fears to advance an ideological agenda.”

  Hoe komt hij erbij.

  “Recent French growth has been sluggish, but much better than that of, say, the Netherlands, which is still rated AAA. According to standard estimates, French workers were actually a bit more productive than their German counterparts a dozen years ago — and guess what, they still are.”

  Dat gelooft toch niemand.

  “Two months ago Olli Rehn, Europe’s commissioner for economic and monetary affairs —one of the prime movers behind harsh austerity policies — dismissed France’s seemingly exemplary fiscal policy. Why? Because it was based on tax increases rather than spending cuts — and tax hikes, he declared, would “destroy growth and handicap the creation of jobs.”

  In other words, never mind what I said about fiscal discipline, you’re supposed to be dismantling the safety net.”

  Belastingen (op de hogere inkomens) verhogen om de sociale voorzieningen in stand te houden? Iedereen die iets van “trickle down economics” begrijpt weet toch dat dat niet werkt?

  Niks complot, het is allemaal de schuld van die asociale socialisten. En het gaat allemaal ten koste van de winsten van onze banken en die hebben dat beetje extra hard nodig, dat weet onderhand iedereen.

 5. 14

  @6
  Nou ja, beschuldigen… Het punt is dat die tegenstanders beweren geen ideologie te hebben, technocraten te zijn en alleen het onvermijdelijke te doen. Het is goed om te benadrukken dat dat niet zo is.

  Je punt over groei ben ik het wel mee eens, maar met de koers die we nu volgen helpen we EN het klimaat EN de economie EN de sociale samenleving om zeep. Twee van de drie redden is wat dat betreft al winst.

 6. 18

  @17: Het woord minkukel wordt vaak op onjuiste wijze gebruikt,Toonder(degene die het woord introduceerde)kon zich mi wel vinden in de volgende Wiki omschrijving.

  Wat het begrip kukel precies inhoudt, wordt uit het verhaal niet duidelijk. Sommigen menen dat kukel gezien moet worden als de mate waarin men onbevangen in het leven staat, anderen zien het als een verwijzing naar het IQ. De neologist merkte hier zelf over op: “Oppervlakkige lezertjes verwarren kukel wel eens met het I.Q. uit de keuken van drs. Zielknijper. Maar zo eenvoudig is het niet. (…) Het moet dus meer en anders zijn en vermoedelijk bestaan uit eigenschappen die meestal door een teveel aan rede verdrongen worden; zoals gevoel, fantasie, liefde en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren