1. 1

  Voor meer statistieken over de dodelijke cultuur in de VS zie hier. Getallen uitgesplitst per deelstaat/regio. Meeste doden in het zuiden, minste in noordoost, en evenmin verbazend de uitsplitsing per ras: zwarten zijn het zwaarst getroffen. 20 x hoger dan gemiddeld in andere OESO landen, blanken nog steeds 3 x hoger

 2. 4

  Of ze worden het meest gepakt, of hebben geen middelen voor effectieve verdediging etc. Maar ach, wat is nu helemaal het verschil tussen een verband en een oorzaak in pseudowetenschap.

 3. 5

  Er zit zoveel common sense in ’t artikel dat ik me verbaas over het feit dat niet iedereen begrijpt dat deze zaken aan de basis van zoveel problematiek ligt.

  Onderweg naar de bodem is het een kwestie van eten of gegeten worden.

 4. 9

  De beschikbaarheid van wapens speelt naast bepaalde maatschappelijke factoren zeker ook een rol. De wapenindustrie slaagt er in de VS nog steeds in om elke beperking op de wapenhandel af te schieten. Vrijdag was een wereldwijd VN-verdrag dat de wapenhandel aan banden moet leggen dichtbij totdat de VS zich terugtrokken. Zie: http://www.nu.nl/buitenland/2869349/geen-vn-verdrag-wapenhandel.html. De NRA mocht eens vervelende filmpjes gaan maken over Obama. Het gebrek aan lef van bepaalde politici is ook “killing”.

 5. 13

  Kan iemand mij dan verklaren waarom Namibie het land met de grootste inkomensongelijkheid ter wereld het vreedzaamste land van Afrika is?

  En waarom Zweden, het land met de kleinste inkomensongelijkheid ter wereld een land is met een hoge criminaliteit en het grootste aantal verkrachtingen ter wereld?

 6. 14

  Omdat ze in Namibië hun portie volkerenmoord al gehad hebben misschien? Leestip:
  * The Kaiser’s Holocaust | Casper W. Erichsen, David Olusoga & David Olusoga*

 7. 16

  Hoe kom je bij die bewering?

  Het moordratio (per 100.000 mensen) in Zweden schommelt al vijftien jaar tussen de 1.25 (in 1996) en 0.83 (in 2008). (bron)

  Het moordratio (per 100.000 mensen) in Namibië in 2004 was 17.4 (CTS en landelijke overheidsbronnen) of 12.8 (WHO). (bron).

 8. 18

  Inderdaad, omdat het bezit van grond in de VS anders inmekaar zit en ze daar ook de leerplicht kennen is de autonomie zoals de stammen in Namibie kennen daar onmogelijk.

 9. 20

  Ik zie je cijfers betreffende criminaliteit in Zweden en Namibië gaarne tegemoet. Over “verkrachtingen” in Zweden hebben we recent, dankzij de zaak Assange, nog wel iets geleerd dat wel afdoende verklaring mag zijn. Verder een beetje jammere cherrypicking. Waarom neem je er Zuid Afrika niet bij? Of Haïti of Colombia, om nog eens wat landen met een extreem hoge Gini-coëfficiënt te noemen en vergelijk je die met Noorwegen, Luxemburg of Tsjechië, om eens wat landen met een lage Gini-coëfficiënt te noemen. Misschien zie je dan toch een patroon ontstaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren